Fjellposisjonen, eller Tadasana, er en av de grunnleggende yogastillingene som nybegynnere kan perfeksjonere. Denne posisjonen er enkel og sterk, og er grunnlaget for alle stående yogaposisjoner, inkludert krigestillingene.

Som et godt startpunkt kan du begynne yogarutinen med fjellposisjonen og på en enkel måte gå over til resten av posisjonene. Den kan også brukes som hvilestilling mellom posisjonene.

Fjellposisjonen er en fantastisk måte å forbedre kroppsholdningen på, ettersom den retter ryggen, forlenger kroppen og slapper av skuldrene. Denne grunnleggende yogastillingen kan til og med brukes på egen hånd som en kort pause i en hektisk dag!

Vi har satt sammen en trinn for trinn guide for å vise deg nøyaktig hvordan du skal utføre fjellposisjonen, og hvordan du kan perfeksjonere den slik at du kan begynne å legge den til i rutinen din.

De beste Yogalærerne tilgjengelig
Victoria elisabeth
5
5 (3 Evaluering(er))
Victoria elisabeth
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Monika
5
5 (3 Evaluering(er))
Monika
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nina
5
5 (5 Evaluering(er))
Nina
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Carina
Carina
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gina
5
5 (6 Evaluering(er))
Gina
310kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Celia
5
5 (6 Evaluering(er))
Celia
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lea
5
5 (1 Evaluering(er))
Lea
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Line
5
5 (2 Evaluering(er))
Line
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Victoria elisabeth
5
5 (3 Evaluering(er))
Victoria elisabeth
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Monika
5
5 (3 Evaluering(er))
Monika
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nina
5
5 (5 Evaluering(er))
Nina
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Carina
Carina
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gina
5
5 (6 Evaluering(er))
Gina
310kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Celia
5
5 (6 Evaluering(er))
Celia
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lea
5
5 (1 Evaluering(er))
Lea
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Line
5
5 (2 Evaluering(er))
Line
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Gjør deg klar

Før vi kommer i gang sørg for at du har på deg komfortable klær som du lett kan tøye ut og bevege deg omkring i. Selv om fjellposisjonen er en stående posisjon, kan du forberede deg til resten av rutinen og deretter slappe av med klærne som ikke er for trange.

Du kan gjerne investere i en yogamatte hvis du ikke allerede har en. Selv om matter ikke er absolutt nødvendige (spesielt for denne stillingen) er de en fin måte å holde balansen på uten å skli. Trygg yoga er en gledelig yoga!

Når du har skaffet deg behagelig klær og er klar til å begynne, er det bare å komme frem på matten og begynne med de fem detaljerte trinnene nedenfor.

Hvis du noen gang har tatt yogakurs, kan du kanskje allerede disse trinnene!

yoga matte
Yoga matter er viktige for å holde balansen på en trygg måte. (Kilde: Unsplash)

Trinn for trinn instruksjoner for fjellposisjon

Trinn 1

For det første: Få føttene dine i riktig posisjon. Det er slik du vil skape og holde balansen, derfor er vektfordeling viktig.

Stå på matten med føttene samlet, slik at stortærne berører hverandre på en måte som føles naturlig ut og ikke tvungen. Hælene dine bør være litt fra hverandre.

For å lage en riktig vektfordeling og å slappe av føttene, løft tærne og spre dem, og deretter legg dem forsiktig ned på matten. Gyng sakte fram og tilbake, og fra side til side for å bli behagelig i denne posisjonen.

Slutt å gynge gradvis til et stopp, slik at vekten blir jevnt fordelt og du føler deg behagelig balansert på føttene.

Trinn 2

Forestill deg at det er en lang linje av energi som går fra hodet ditt ned til føttene dine. Føl styrken i beina ved å stramme lårene og løfte kneskålene dine mens du strammer magemusklene.

Strekk ut halebeinet og korsryggen, løft underlivsbeinet opp mot navlen for å virkelig stramme bekken, senk magen og oppretthold en linje gjennom hele kroppen.

Fokuser på energien som beveger seg gjennom kroppen, fra føttene, inn i vrister og indre ankler, og opp lårene, hoftene, overkroppen, inntil den går ut gjennom tuppen på hodet ditt.

Du kan lære fjellposisjonen og andre posisjoner på yogakurs rundt om i landet!

Trinn 3

Begynn å bruke skuldrene. Dra skulderbladene bak og ned ryggraden i en forsiktig bevegelse. Deretter prøv å gjøre de bredere slik at de føles sterkere, og deretter slapp de av.

Sørg for at brystkassen er avslappet og at du ikke presser den fremover. Løft brystbeinet opp mot taket, mens du åpner og utvider kragebein.

Armene burde henge langs sidene helt avslappet slik som de henger naturlig og komfortabelt uten å strekke de.

Denne utstrekningen av brystet og skuldrene vil bidra til å styrke din stående posisjon og balansere vekten gjennom begge beina.

Fjellposisjon yoga
Fokuser på å opprettholde en linje av energi ned fra hælene og opp til toppen av hodet. (Kilde: Unsplash)

Trinn 4

Når du har funnet balansen er det viktig at du er i stand til å opprettholde den. Pass på at toppen av hodet ditt er rett over nakken og midten av bekkenet ditt.

Haken bør være strekket ut på en naturlig måte, ikke presset ut for langt, men ikke presset inn i halsen heller. Halsen bør være slapp, ikke anspent på noen måte. Sjekk at undersiden av haken er parallell med gulvet. Dette vil sikre at holdning din er fullstendig riktig, og at du vil kunne klare å holde balansen.

Pass på at hodet ditt føles slapp, men også stramt; det kan høres vanskelig ut, men det handler om å oppnå den perfekte balansen. Tungen bør hvile lavt, flat og bred på bunnen av munnen. Øynene, kinnene, leppene og neseborene bør være naturlig avslappet.

Hvis du ønsker å lære yoga uten å måtte dra hjemmefra, har superprof mange lærere som holder yogakurs online!

Trinn 5

Hvor lenge du holder denne stillingen er helt opp til deg. Noen bruker denne enkle posisjonen som en overgang mellom andre yogastillinger, og den kan derfor holdes i bare to til tre åndedrag.

Likevel får du mest mulig ut av yogaposisjoner når de blir holdt i en god stund; slik bygger vi opp styrke og utholdenhet, og begynner å gjøre en virkelig fremgang.

Vi anbefaler å stå i fjellposisjonen i åtte til ti dype og lange åndedrag. Fyll helt ut lungene når du puster inn, og tøm dem når du puster ut. Dette er avgjørende for balanse og avslapping.

Disse enkle trinnene vil hjelpe deg med å finpusse den perfekte holdningen og vektfordelingen som trengs for fjellposisjonen. Ved å fokusere på kroppens innviklede funksjoner, muskler og pusting, vil du oppnå en mer avslappet og meditativ tilstand.

Husk at hvis du strever med å opprettholde balansen, prøv å stå med føttene litt lenger fra hverandre, ca. ti til 15 centimeter ekstra. Dette kommer til å hjelpe deg med å balansere deg selv. Du kan avslutte stillingen med Padmasana posisjonen som vil hjelpe deg å slappe av.

Hva er de fysiske fordelene ved fjellposisjonen?

Å mestre Tadasana har så mange fantastiske fordeler: Det kan bidra til å forbedre kroppsholdningen, styrke beina, magemusklene og bakdelen, og til og med redusere ryggsmerter hvis det blir praktisert regelmessig. Det viser seg at fjellposisjonen hjelper til med å minske virkningene av tverrplattfot (plattfot) og isjias.

Fjellposisjon fordeler
Fjellposisjonen har mange fantastiske helsefordeler. (Kilde: Unsplash)

Yoga fjellposisjon: modifikasjoner

Hvis du føler for å øke utfordringen kan du prøve å lukke øynene. Det vil tvinge deg til å forbedre balansen ved å være uvitende om omgivelsene dine ved å fokusere på det kroppen forteller deg.

Hvis du føler at du ikke står som en rett linje kan du stå med ryggen mot veggen. Sørg for at skulderbladene, den nedre delen av ryggen og bakdelen på hælene dine berører veggen, slik at kroppen din står på den rette måten.

Du kan også prøve å utføre denne stillingen med en partner som virkelig kan vise deg hvor det kan gå galt med holdningen og stillingen din.

Ved å få partneren til å stå ved siden av deg, kan de sjekke om midten av øret ditt er på linje med midten av skuldrene, hoftebein og ankelbein. Sørg fot at disse punktene er i en perfekt linje, og at linjen de danner er loddrett mot gulvet.

Vi anbefaler å lære hunden som ser ned som er en av de grunnleggende stillingene for yoga! Den har vist en beroligende virkning på hjernen og har mange terapeutiske fordeler!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Martyna

Jeg er en oversettingsstudent som elsker å lære seg nye språk og reise. I tillegg er jeg glad i å lære nye ting og finne ut mer om forskjellige kulturer.