Utmerket
Anmeldelser

Lær Yoga online eller i person, med lærerutvalget vårt

Se flere lærere

5.0 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og flere enn 11 anmeldelser.

436 kr/time

De beste prisene: 95% av lærerne tilbyr første kurset gratis og gjennomsnittsprisen er 436kr/time

4 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 4time(r)

Å lære yoga har aldri vært
enklere

2. Organiser dine yogakurs

Få kontakt med din lærer; organiser dine behov og tilgjengeligheter, planlegg første kurset. Kontaktinformasjon får du tilgang til på din profil.

3. Oppdag nye opplevelser med Yoga

Elevpasset gir deg ubegrenset tilgang til alle lærere, coacher og veiledere. Dyrk din nye lidenskap med engasjerte mennesker.

FAQ

💰Hva er gjennomsnittprisen for en undervisningstime i yogakurs?

Gjennomsnittsprisen for en undervisningstime i yogakurs er 436Kr.

Prisen avhenger av faktorer som : 

 • Lærerens erfaring innen yogaundervisning
 • Sted for undervisning (hjemme eller online) og i hvilket område 
 • Varigheten og hyppigheten for undervisningen

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

Se prisene til lærere i nærheten av deg.

💡 Hvorfor velge undervisning i Yoga?

Med en erfaren lærer i Yoga, gir det deg muligheten til å utvikle deg raskt innen faget.

Du velger den læreren som passer deg best.

Enkel søkemotor gir deg oversikt over de ulike lærerne.

Start ditt søk, raskt og enkelt.

💻 Gir Yoga undervisning online ?

Flesteparten av våre Yogalærere tilbyr yogakurs online.


Gå gjennom deres profil og annonser ved å bruke filteret "webcamera" på søkemotoren, for å se hvilke Yogakurs som er tilgjengelige på nett. 

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for kurs innen yogakurs?

41 lærere i yoga tilbyr hjelp i yoga.

Du kan se gjennom profilene deres og velge den som passer deg best.

Velg en lærer mellom 41 profiler.

✒️ Hvilken gjennomsnittsevaluering har våre Yogalærere mottatt?

Blandt 11 ulike vurderinger, har elevene gitt et gjennomsnitt på 5.0 av 5.

Dersom det skulle oppstå et problem med undervisningen, er kundeservice tilgjengelig i ukedagene for å bistå med å finne en løsning.

For hvert fag kan du se evalueringene gitt av elever.

Vil du ha undervisning i yoga?

Velg blant mange lærere innen yoga!

Se flere lærere Kom i gang

La en yogalærer hjelpe deg med riktig teknikk

Avslapning, bedre holdning, indre ro, selvtillit, sterkere muskler, vitalitet, vekttap, livsglede, stressmestring, konsentrasjon…

Dette er bare noe av det du kan oppnå med yoga. Om du vurderer å melde deg på yoga, vil vi på Superprof anbefale deg å ta en kikk på vår plattform med et titalls yogalærere som tilbyr online kurs eller fysiske klasser i nærheten av deg.

Fordelene ved yogatimer

Det er sjelden en virkelig kan føle fred og ro i hverdagen. Arbeid, trening, trafikk, familieliv m.m. kan gi oss en god porsjon stress i løpet av dagen.

Det er derfor viktig å ha noen stille øyeblikk av og til, for å oppnå den indre balansen du trenger for å fortsette med dagsrutinen dag ut og dag inn. Det finnes uendelig mange treningsmetoder på markedet, slik som pilates, meditasjon, kondisjonstrening, styrketrening og annet, som kan gjøre at du føler deg avslappet.

Yoga er imidlertid den mest populære disiplinen blant de som søker fred og ro og dypere åndedrett. Trenden har vedvart i flere år, ja, flere tiår. Det har de siste årene vært en oppblomstring av yogatilbud rundt om i landet, med størst forekomst i de større byene.

Det er kanskje ikke så rart. Behovet er nok større her enn ellers, da innbyggere i storbyer og tettsteder ofte må tåle et høyt stressnivå. Nå om dagen kan det virke som alt vi gjør foregår via en eller annen slags skjerm, det være seg mobilskjerm eller en dataskjerm.

Derfor er det viktig å rette fokuset innover i oss selv, våre følelser og bare gi slipp. Vi bruker mye av tiden vår med blikket festet på en datamaskin, smarttelefon, nettbrett, GPS eller tv-skjerm, og vi bruker mindre og mindre tid på å nyte verden rundt oss.

Dette, og andre ting, er noe vi kaller for bevissthet. For deg som identifiserer deg med beskrivelsen ovenfor, og for deg som ikke gjør det, kan Superprof hjelpe deg å finne en dyktig yogalærer.

En yogalærer som kan orientere deg mot hatha yoga for bedre åndedrett, nidra yoga, fleksibilitetsøvelser, utstrekking, finne din vitale energi, sutra yoga, vinyasa, dynamisk yoga, ashtanga yoga, pusteøvelser for magemusklene, avslapningsteknikker for å bekjempe stress og få bedre søvn, spesifikke yogaøvelser for mer effektiv meditasjon, bedre fysisk kondisjon, kundalini yoga, svangerskapsyoga for å forberede fødselen, meditasjonsyoga, natha yoga, qi-gong, sivanada yoga, barneyoga osv.

Pust, zenfølelse og generelt velvære: la yogalæreren komme til deg!

Vi tar det for gitt at du er godt informert om de ulike fordelene med yoga. Og når du lever et dynamisk og hektisk liv, er disse små øyeblikkene av ro helt grunnleggende.

Hvor kan du melde deg på yoga i Norge? Vil du helst trene sammen med andre mennesker, i gruppe eller klasse, bli med på et hatha yogakurs med mennesker du ikke kjenner? Eller vil du maksimere effekten med en privat yogalærer? Den siste løsningen er mer fristende, ikke sant?

For full avslapning etter yogatimen, er det ikke noe som er bedre enn å strekke ut, jobbe med fleksibiliteten, pusting, muskeltrening og meditasjon, og alt dette kan gjøres i komforten av ditt eget hjem.

Dette kan godt gjøres via nett, der yogalæreren gir deg undervisning via webcamera. Og etter endt time, er det bare å skru av skjermen og slappe helt av. En lærer som gir deg denne muligheten er gull verdt, da du ikke bare får yogaundervisning rett inn i stua, men du kan også dra fordel av å være helt alene i rommet under timen, noe som ytterligere øker tilstedeværelsen i deg selv og hjelper deg å oppnå høyere bevissthet.

Du vil også føle deg mer vel med din egen metodikk, slik at det blir enklere for yogalæreren å korrigere stillinger og pusteteknikk. Husk at selv yogalærerne var nybegynnere en gang, og har gjennomgått samme opplæring og vært like ferske som deg.

Hva med å bli yogalærer selv?

En yogalærer har fått kyndig opplæring, og innehar nok kunnskap til å selv undervise i disiplinen og lede elevene til indre fred og ro. Det er dog ikke bare fred og ro du oppnår med yoga. Yoga er nemlig mer komplett enn som så.

Kort oppsummert, kan disse fagområdene hjelpe deg å mestre denne gamle disiplinen, for selv å bli yogalærer en dag:

 • menneskets anatomi og fysiologi (ha en god forståelse for hvordan kroppen fungererdens anatomi, de ulike musklene og nervesystemet etc.)
 • hinduismen og dets kultur
 • vite hvordan du skal finne ditt spirituelle midtpunkt
 • finne din egen visdom
 • fokusere på vital energi (eller prana)
 • perfeksjonere pusten for å lære elevene dine riktig teknikk
 • redusere stress i hverdagen, meditasjonsyoga (iyengar)
 • være i ett med dine følelser
 • få hjelp av en yogi til å gi slipp
 • øke utholdenheten
 • jobbe med magemusklene og finne din indre styrke, etc.

Praktisering av yoga er alt vi har ramset opp, og mer, og det på en gang. Som eksempel finner du nedenfor vokabularet som brukes av en yogalærer, slik at du får en bedre forståelse for denne unike indiske kunstformen.

Hatha yoga, asana og raja yoga: En kombinasjon av avslapning og historie

“Solhilsen,” “dyp pust,” “svangerskapsyoga,” “yogastillinger” etc. Når du melder deg på yogalærer-utdannelse, vil de ulike konseptene og karakteristikkene være litt vage.

Akkurat som fordelene, selv om du kanskje har litt kjennskap til dem. Det er veldig mange termer og forgreninger du skal kunne i den indiske filosofiens spekter. Dette vil hjelpe deg å velge riktig yogatype for deg.

La oss for eksempel se på “raja yoga,”også kalt “astanga yoga”, som refererer til yoga basert på Patanjalis yogasutraer. Det er viktig å skille raja yoga fra “hatha yoga,” som ikke tilhører samme tradisjon.

Raja yoga består av åtte ulike disipliner: yama, niyama, asana, pranayama, prathyahara, dharana, dhyana og samadhi. “Yoga sutras” referer igjen til samlingen av 195 aforismer, som ble utarbeidet mellom 200 f.Kr. og 500 e.Kr., og som ligger til grunn for den yogaen vi kjenner i dag.

Patanjali er den indiske filosofen som skrev boken om Yogasutra. Når vi snakker om hatha yoga, snakker vi om en type yoga som er veldig krevende og som omfatter en spirituell oppvåkning, mange stillinger, pusteøvelser og meditasjon.

“Pranayama” er en disiplin som fullt og helt fokuserer på pusten og kontroll av “prana,” som betyr “livskraft” på sanskrit. “Asana” er den fysiske utførelsen av en yogastilling. Termen brukes ofte for å beskrive yogapraksisen i sin helhet, men ordet “asana” i seg selv refererer til de ulike stillingene du utøver i timen.

Når vi snakker om nidra yoga, snakker vi også om bevisst søvn. Dette kan gi deg bedre søvnkvalitet, takket være en rekke pusteøvelser og øvelser for dyp søvn. Ashtanga vinyasa yoga kan referere til et yogasenter eller yogastudio, basert på synkronisasjonen mellom bevegelse og pust.

Mange andre termer er nyttige å kunne, slik som: samadhi, surya, kundalini yoga, mantra, ayurveda, ayurvedisk medisin, natha yoga, mudra, qi-gong, sivananda yoga, karma yoga, sadhana, power yoga, ashram, bhakti, gita, tikhimiroff, savasena, vedanta, kriya yoga, iyengar, shri, vinyasa etc.

Finn indre ro med en online yogalærer

Du er ikke nødt til å finne et yogakurs i nærheten av deg. Du kan enkelt og raskt finne det du trenger på Superprof.

Her tilbyr flere titalls yogalærere sine tjenester med å lære deg ulike yogastillinger, samt bidra til en økt tilstedeværelse i ditt eget personlige liv, være tro mot din livsfilosofi etc. Med privatlærer kan du få undervisning når det passer deg, i helger, etter arbeidstid – akkurat det som passer deg best!

Prisen på en yogatime varierer etter lærer, nivå og erfaring, men ligger på alt fra 200 til 900 kroner per time. Still kriterier når du skal velge yogalærer. Du skal ha mye kontakt med læreren, så det er viktig at dere matcher hverandre.

Gjør dere det, vil du oppnå selvbevissthet i en fei! Finn en yogalærer som passer for deg og som har yogakurs.

Hva vil du lære?