For bare noen tiår tilbake, var det veldig vanskelig å finne en russisklærer i nærheten hvis man ville lære eller bli bedre i russisk.

Bortsett fra å dra på bokhandlere og kjøpe bøker, som i stor grad fokuserte på grammatikk og morfologisk filologi, var det ingen andre metoder tilgjengelig på språkmarkedet - kanskje en eller to ordbøker.

Men nå er det annerledes. Gjennom en kombinasjon av at folk har forandret livsstil og den digitale revolusjonen, har tilgangen på pedagogiske verktøy blitt enorm. Det har også gjort det å lære russisk veldig mye lettere!

I tillegg til datamaskinbasert programvare og programmer, gir nettbrett og andre smarttelefoner tilgang til et bredt spekter av språklæringsapper. Disse er ofte utviklet av mennesker som har morsmålskunnskap i flere språk, og som bokstavlig talt slår to fluer i en smekk ved å arbeide med flere språk om gangen.

Denne artikkelen vil gi deg en oversikt over noen av språklæringsappene du kan benytte deg av når du øver på russisken din!

De beste Russisklærerne tilgjengelig
Mariia
4,9
4,9 (12 Evaluering(er))
Mariia
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Roman
5
5 (6 Evaluering(er))
Roman
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (5 Evaluering(er))
Vadim
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Irina
5
5 (8 Evaluering(er))
Irina
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kateryna
5
5 (4 Evaluering(er))
Kateryna
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Elena
5
5 (1 Evaluering(er))
Elena
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Valeriy
5
5 (4 Evaluering(er))
Valeriy
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lajla
Lajla
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mariia
4,9
4,9 (12 Evaluering(er))
Mariia
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Roman
5
5 (6 Evaluering(er))
Roman
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Vadim
5
5 (5 Evaluering(er))
Vadim
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Irina
5
5 (8 Evaluering(er))
Irina
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kateryna
5
5 (4 Evaluering(er))
Kateryna
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Elena
5
5 (1 Evaluering(er))
Elena
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Valeriy
5
5 (4 Evaluering(er))
Valeriy
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lajla
Lajla
200kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hvordan apper kan forbedre russiskkunnskap

Hvordan lære slaviske språk uten å ha vært på studie- eller fornøyelsestur til Russland?

Det kan du gjennom å bruke hverdagsapparatene dine, som benytter seg av det kyrilliske tastaturet for å gi deg muligheten til å studere russisk gratis. Det spiller ingen rolle hvor i verden eller i hvilken tidssone du befinner deg i. Med språklæringsapper kan du lære språk helt på dine egne premisser, enten det er under en lengre busstur eller til og med på toalettet!

Skilt som viser forskjellige retninger
Apper gjør det mulig å lære seg språk uansett hvor man er. (kilde: unsplash)

Det berømte Apple-merket, som er kjent for sine Mac-datamaskiner, har utvilsomt vært en pioner innen nye, ultraforbundne dingser.

iPad er dronningen av nettbrett, mens iPhone er kongen av smarttelefoner. Det finnes mange suksessive versjoner, og det dukker opp flere og flere i et hektisk tempo. Så Apple-merket kan definitivt skryte av konstante forbedringer i kraft, autonomi og brukervennlighet.

Elektronisk læring av russisk er kun av interesse med tanke på praksis (skriftlig kommunikasjon samt muntlig kommunikasjon) med ekte slaviske samtalepartnere. Med andre ord, det er vel og bra å lese om det, men du må også høre det for å virkelig lære å snakke det.

Fra et ganske tradisjonelt perspektiv på russisk språkkurs, har noen lærebøker designet lydopptak med kompatible undertekster for iPhone. Dette gir et godt grunnlag for å øve på russisk uttale på vei til jobb!

Hvilken språk har man i dag ikke mulighet til å lære grundig til en rimelig pris (om ikke helt gratis!) via digitale verktøy?

Lær russisk på nettet med flotte verktøy som videoer eller apper. Det er egentlig den eneste muligheten hvis man ønsker å lære russisk, men det kanskje ikke er plass til det på budsjettet.

Sjekk også ut russiske videoer for å komme videre i språklæringen din.

Topp 10 apper til å lære russisk

1. Busuu

De nettbaserte russiskkursene er veldig populære, og du kjenner kanskje allerede til busuu.com-nettstedet som gjør språklæring enkelt.

For en effektiv læringsprosess, har utviklerne av denne programvaren laget en app for Android og iPhone.

De nettbaserte språkkursene består av interaktive øvelser tilpasset språknivået ditt (nybegynner, mellomnivå eller avansert) og hva du ønsker å oppnå. Disse språkkursene er tematiske.

På dette nettstedet kan man lære om grunnleggende russisk grammatikk, nye russiske ord og tilegne seg russiske alfabetiske ferdigheter gjennom flere multimedia-elementer.

To mobiler med skjerm som viser innlogging til og startskjem på en app
Apper kombinerer ofte språklæring og moro! (kilde: unsplash)

Du kan dessuten lære russisk gratis gjennom Busuu...på grunnleggende nivåer. Hvis man ønsker å ta kurs på avansert nivå, må man være betalende abonnent.

Du kan også lære russisk gjennom litteratur og nettbasert undervisning!

2. Duolingo

Duolingo er et storslått prosjekt som har blitt hyllet av både utenlandske og norske medier, som alle mener at Duolingo gjør språklæring til en sann glede!

Denne språkappen gir deg muligheten til å lære flere forskjellige språk: deriblant norsk, russisk, engelsk, spansk og tysk.

Med mindre du har et sterkt ønske om å finne flere alternativer, så er Duolingos læringsmoduler gratis. Tror du da at det finnes en bedre måte å lære pronomen eller toniske og ufullkomne aksenter?

3. Babbel

Denne Android-appen er en kjent plattform for mange. Den ligner på den forrige vi beskrev, men med en mindre infantil og mer voksen tilnærming.

Det er ikke alle funksjonene som tilbys gratis, men en hundrings i måneden for et abonnement på kvalitetslæring er ingen upris.

Fordelen med denne flerspråklige programvaren er at du i tillegg til russisk også kan lære språk som portugisisk og italiensk. Det er et uendelig språkverktøy!

4. Snakk russisk med MosaLingua

Uavhengig av hvilke operativsystem du bruker (IOS, Android og PC/MAC), kan du få tilgang til dette digitale og allsidige språksenteret for mindre enn 50 kroner i måneden.

Språksenteret mobilversjon er intuitiv med 10 vanskelighetsgrader, slik at du kan unngå feil i uttalen din.

Plattformen tilbyr svært lekne bonuser som opprettholder motivasjonen og forbedrer fremgangen din.

Russiske nettsteder kan også gjøre det mulig å utvikle språkkunnskapene sine raskt.

5. Mondly

Appen Mondly har blitt vurdert av nesten 20 000 mennesker på Google Play, og tilbakemeldingene er gjennomgående positive. Selve appen er gratis, men eventuelle tillegg er ikke det; de kan koste mellom 50 og 1000 kroner.

Tanken er å bli kjent med de grammatiske prinsippene i russisk ved å bruke noen minutter om dagen på å lære språkets ord og setninger, grammatikk og verb.

Fokuset er på vokabularet snarere enn på grammatikkregler. Et stemmegjenkjenningsverktøy gjør det mulig å øve på den russiske uttalen din.

Forskjellige ordforrådsøvelser presenteres i form av spill.

6. FunEasyLearn

Det koster ingenting å bruke gratisversjonen, så hvorfor ikke?

Som de fleste andre vellykkede appene som har blitt nevnt, kan man gjennom FunEasyLearn lære hele 6000 ord. Det er til og med nok til å lage sin egen lille russisk ordbok!

Brune bokstavbrikker som former ord
Når man lærer språk, øver man opp ordforrådet sitt. (kilde: unsplash)

Vurder også podkaster som et læringsverktøy!

7. Memrise

Gratis for grunnleggende bruk, men ryktene skal ha det til at Memrise er en av de beste språkappene på markedet for abonnentene sine.

I tillegg til å tilby alt det de andre appene har, kan man også chatte med andre brukere og dermed forbedre det skriftlige og muntlig konservasjonsspråket.

8. Clozemaster

Denne gratisappen er helt og holdent basert på spill, og hjelper deg med å øke språkkunnskapene dine mens du samtidig har det gøy.

9. Hello Talk

Du trenger ikke betale en eneste krone for Hello Talk, og den hjelper deg likevel med å snakke med folk på russisk.

Men den er definitivt best når du har blitt mer trygg på språkkunnskapen og uttalen din.

10. Drop

Drop er ganske nytt på språklæringsscenen, og tilgjengelig på Apple Store og Google Play. Når det er sagt, fortjener den anerkjennelse ettersom det tilbyr kataloger med ord og uttrykk i tillegg til morsomme aktiviteter samt spill som hjelper deg å lære.

Selvsagt kan man også lære raskt med en norsk-russisk ordbok.

Lær russisk gratis med disse appene

Selvfølgelig betaler du for kvalitet, men av og til er det faktisk sånn at de beste appene er gratis.

Med utgangspunkt i tilbakemeldinger og anmeldelser fra brukerne, mener vi at dette er de beste appene du kan bruke hvis du vil lære russisk og er på et budsjett:

  • Mondly, massene av positive rangeringer taler for seg selv

  • Drop, den er ny, men nyskapende og vil uten tvil konkurrere med Memrise, Babbel og DuoLingo

  • Hello Talk, fordi det ikke er noen bedre måte å lære et språk enn å fordype seg i det gjennom å snakke med lokalbefolkningen

Hva tenker du? Du kan prøve dem ut og gjøre deg opp en mening, for det er helt gratis å bruke disse appenes grunnleggende funksjoner.

Studer russisk på enkle nettsteder

Russiske språkkurs på nettet er ikke begrenset til apper som sådan. Hvis du vil lære språk fortere, kan du vinne på å kombinere bruken av apper med andre digitale verktøy.

Nettsteder som EasyRussian kan ikke måle seg med verken samtaler, total fordypning eller individuelle russiskkurs, men det kan jo ha positiv innvirkning likevel.

En Wi-Fi eller 3G/4G-tilkobling gjør at nettbrettet eller smarttelefonen kan koble seg til nettet, og der kan du utforske den russiske verdenen.

Lær deg språket på egen hånd gjennom å surfe på den russiske versjonen av Google og finn venner som du kan kommunisere med via Skype eller e-post. Da kan det også bli nødvendig å installere et virtuelt tastatur!

Å finne en korrespondent er å forberede en språkutveksling med en vertsfamilie, for eksempel nær Ural, og da er det viktig å være klar over at det finnes mange forskjellige dialekter.

Parallelt med dette bør man øve på russisk transkripsjon og oversettelse. Du kan jo plutselig oppdage at du har et kall til å være russisk oversetter?

Min metode, som jeg anbefaler, er å se russiske filmer i originalversjon og å lytte til russiske sanger. Det er en perfekt kombinasjon av læring og moro!

Russiske nettbaserte oversettelsestjenester er veldig praktiske.

Du kan se etter russiskkurs i området du bor på Superprof, men det er mange flere valgmuligheter hvis du er villig til å lære russisk på nettet.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Hanne