Det er mange forskjellige måter å lære spansk på. En som ofte går under radaren, er podkasten.

Men hvordan finner du de mest interessante spanskpodkastene? Hvordan vet du hvilke som passer ditt kunnskapsnivå? Hvordan lære spansk?

Det kan være vanskelig å orientere seg i alt mylderet. Derfor har vi laget en guide til de beste podkastene for dem som holder på å lære seg spansk.

De beste Spansklærerne tilgjengelig
Fabian
5
5 (16 Evaluering(er))
Fabian
700kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Oda
5
5 (9 Evaluering(er))
Oda
220kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Carolina
5
5 (29 Evaluering(er))
Carolina
375kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cesar
5
5 (23 Evaluering(er))
Cesar
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (8 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nicolás
5
5 (68 Evaluering(er))
Nicolás
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jessica
5
5 (6 Evaluering(er))
Jessica
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marina
5
5 (9 Evaluering(er))
Marina
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Fabian
5
5 (16 Evaluering(er))
Fabian
700kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Oda
5
5 (9 Evaluering(er))
Oda
220kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Carolina
5
5 (29 Evaluering(er))
Carolina
375kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Cesar
5
5 (23 Evaluering(er))
Cesar
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (8 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nicolás
5
5 (68 Evaluering(er))
Nicolás
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jessica
5
5 (6 Evaluering(er))
Jessica
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Marina
5
5 (9 Evaluering(er))
Marina
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Lytt til spansk for å lære språket

Det er vanlig å dele språklæring i fire hovedområder: tale, skriving, lesing og lytting. Skillet mellom dem er imidlertid ikke hardt. Når du hører på noen som snakker spansk, vil du ikke bare bli flinkere til å forstå muntlig spansk. Du vil også forbedre uttalen din, og du vil lære om både vokabular og grammatikk ved å stadig eksponeres for det i praksis.

Med andre ord vil det å lytte til spansk gjøre deg til en bedre spanskbruker på alle områder.

Det betyr så klart ikke at du skal begrense deg til lytting i spanskstudiene. Snakk, skriv og les også. Med det sagt: Det er mange gode grunner til å gjøre podkasten til en del av læringen.

barcelona fargerik mur og blå himmel
Lær om spansk språk og kultur med en podkast. (Kilde: Unsplash)

Hvorfor velge en podkast for å lære spansk?

 • Det finnes et stort utvalg av gratis podkaster og gode kanaler å følge
 • Du får muligheten til å lære når og der det passer for deg
 • Du kan bruke laste ned episoder på forhånd og lytte selv om du ikke er koblet til internett
 • Du vil forbedre lytteforståelsen og uttalen din
 • Med et stort utvalg av temaer og formater er det lett å unngå å kjede seg
 • Podkast er et lavterskeltilbud for læring, det kan gjøres på farta eller når du ikke helt orker å sette deg ned med en bok

Podkaster er en fin måte å komplementere andre læringsformer på. Kanskje gjør du mesteparten av arbeidet på skolen, på universitetet, med en privatlærer eller med en språklæringsapp. En podkast kan bryte opp, tilføre lyd i ellers tekstbasert læring og gjøre spansk gøy.

De beste spansklæringspodkastene: Coffee Break Spanish og mye mer

Om du vil bli bedre i spansk, finnes det et hav av podkaster å lene seg på. Her har vi plukket ut noen av de beste.

News in Slow Spanish

Dette er definitivt en av de beste podkastene for å lære spansk.

Den krever at man har grunnleggende spanskkunnskaper, men nivået trenger ikke å være veldig høyt for at man skal klare å få mye ut av episodene.

Som navnet antyder, er dette en nyhetspodkast. Ikke bare gjør det at du kan holde deg oppdatert samtidig som du blir flinkere i spansk, kjente saker gir deg også nyttige knagger å henge den spanske praten på.

Noen av temaene som dekkes i denne podkasten, er:

 • Økonomi
 • Politikk
 • Miljø
 • Fritid og underholdning

Her får du ukentlig relevant informasjon langsomt fremført, slik at det er lettere å forstå og å henge med.

Og, ikke minst: På podkastens nettside finner du vokabularark og øvingskort etter hver episode. Det er en god måte å sjekke at du har forstått riktig og å lære litt ekstra.

Forsøk deg på et spanskkurs Oslo.

en svart okse går over en bilvei i et flatt, åpent landskap med et fjell i bakgrunnen
Drøm deg bort til Argentina eller hold deg oppdatert på nyheter fra Cuba. (Kilde: Unsplash)

Notes in Spanish

Notes in Spanish har produsert flere podkaster som retter seg mot spanskelever på forskjellige nivåer, fra nybegynnere til viderekomne.

Coffee Break Spanish

Dette er en podkast for nybegynnere, med episoder på 15–30 minutter. Den dekker en rekke temaer, og har blant annet en reisedagbokserie. I denne podkasten presenteres man med en presentasjon på langsom, tilpasset spansk. Deretter gjennomgås den, setning for setning, på engelsk.

Duolingo Spanish Podcast

Duolingo Spanish Podcast er en podkast produsert av språklæringsappen Duolingo, rettet mot spanskelever på et relativt grunnleggende nivå. Hver episode tar for seg en historie fra virkeligheten, fortalt på tydelig, enkel spansk, med engelske kommentarer og oppsummeringer.

Audiolibros Albalearning

For de litteratur- og poesiinteresserte: Dette nettstedet har en rekke utdrag fra spanskspråklig litteratur i form av lydfiler, og du finner spesielt mange dikt her.

Proyecto Sherezade

På dette nettstedet blir du presentert fir fortellinger og historier på spansk. Hver lydfil har dessuten medfølgende oppgaver og kvisser som du kan teste kunnskapen og forståelsen din med.

Radialistas

Den ecuadorianske foreningen Radialistas apasionadas y apasionados står bak denne podkasten. Du kan også finne mange lydfiler på spansk som er produsert av dem.

Disse lydfilene dekker temaer fra historie og geografi til utdannelse og miljø, og kretser om Latin-Amerika og Karibbien. Filene finnes også i tekstform på nettsidene deres, en god hjelp for å forstå bedre og lære både uttale og stavemåte.

Audiria

Enda et nettsted med gratis, nedlastbare lydfiler. Klippene dekker blant annet tema som hverdagsliv, mat, kultur, geografi, kunst og historie.

Med hver fil finnes medfølgende oppgaver som tester lytteforståelsen din. Du får utviklet uttalen din gjennom aktiv lytting, og du vil få testet forståelsen din av ord og uttrykk.

FluentU

På dette nettstedet kan du fordype deg helt i spansk språk og kultur – gratis. Først oppretter du en bruker, og deretter får du tilgang til mangfoldet av videoer som dekker en rekke forskjellige tema.

Noe samtale er på spansk, noe på engelsk. Når det snakkes engelsk, følger ofte spanske undertekster med. Det er også en lærerik måte å ta til seg spansk på.

Om du trenger en avveksling fra podkast, hvorfor ikke sjekke ut spanskspråklige filmer?

en ung mann sitter på en buss og hører på noe med øretelefoner
Ta med deg spansklæringen ut i verden eller lytt fra din egen sofakrok. (Kilde: Unsplash)

Både i videoer og podkaster står du fritt til å stoppe så ofte du vil, spole tilbake når det trengs og lytte flere ganger. Det er altså ingen grunn til å bli stresset om du ikke får med deg alt på første forsøk.

Sant nok finnes det både gull og gråstein på internett, med det er vanskelig å komme bort fra at det er en fantastisk kilde til kunnskap når man bare vet hvor man skal lete og opererer med en viss kildekritisk sans.

Du kan også enkelt finne frem lærere for spansk Trondheim og rundt forbi i Norge ved hjelp av lærerplattformen Superprof.

Vi har trukket frem noen av våre favoritter for spansk lyttebasert læring, men på tampen trekker vi frem noen flere gode podkaster å sjekke ut:

 • Ivoox: Spanskspråklig podkast som er organisert etter tema. Blant annet kan du oppdatere deg på sport, helse, blogging, teknologi, spill, kunst og så videre
 • Spanish Audio Gazette: En kilde til podkaster presentert av latinamerikanere
 • Lengalia: Podkast i lyd- og videoformat på spansk, perfekt for den gjennomsnittlige spanskeleven
 • Radipaz: En latinamerikansk radiostasjon som har et partnerskap med UNESCO, med mål om å gi nytt om fredskultur
 • Tiflolibros: Et velrenommert digitalt bibliotek som hjelper deg med å lære spansk ved å tilby opplesninger av spanskspråklig litteratur. Ofte leser forfatteren selv, og i samlingen finner du opplesninger av kjente navn som Borges, Cortazar and Benedetti. Dette er en fantastisk måte å lære et nytt språk på, med virkelig innsikt i hvor vakkert, interessant og rikholdig det spanske språket er på sitt beste, men krever naturligvis noen forkunnskaper
 • Spanishpod 101: Dette nettstedet gir deg tilgang til bokstavelig talt tusenvis av spanskleksjoner i lyd- og videoformat. Du finner også oppgaver og vokabularoversikter her. Perfekt for deg som nettopp har gått i gang med å lære deg spansk.
 • Fallo de sistema: Ukentlig podkast som produserer vitenskaps- og science fiction-stoff. Her finner du både debatter og intervjuer med forfattere, forskere og filosofer.
 • Futuro abierto: Podkast som tar for seg temaer knyttet til teknologi, innovasjon og utvikling.
 • StoryLearning Podcast: En podkast rettet mot lyttere på et lavere mellomnivå, med en filosofi om å lære bort gjennom enkel spanskspråklig historiefortelling. Episodene følger de samme karakterene, og hvis du er glad i en god historie, er dette en podkast midt i blinken for deg. I hver episode går man gjennom vokabular fra historien, og du kan finne transkripsjon av historien i deres app.

Finn flere hjelpemidler for å lære spansk.

Vi håper du finner en (eller mange!) podkaster som passer for deg blant disse. Finn en favoritt og bruk den til det fulle, eller bla deg rundt for variasjon.

Interessert i et spanskkurs online? Sjekk ut Superprofs mange lærere som står klare til å lære deg spansk, en gang for alle!

 

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...
oversetter

Åshild

Jeg liker bøker, kunst og turer i skog og mark. Planene mine for nær fremtid er å lære meg spansk og å dyrke mine egne grønnsaker.