Den tidligere franske statsministeren Georges Clémenceau skal ha sagt at engelsk bare er en slags fransk med dårlig uttale.

Dette får det nesten til å virke lett å lære et fremmedspråk, og som om engelsk var spesielt enkelt.

Men dette sitatet er selvfølgelig en overforenkling. Hvis det var såpass lett å lære et språk, ville vi alle vært mangespråklige!

Fremmedspråk spiller en viktig rolle i livene våre, i karrieren så vel som i privatlivet.

Det engelske språk har etablert som et internasjonalt språk som det utvilsomt er nyttig å kunne.

Engelsktimene på skolen kan hjelpe deg på veien, men de er langt fra det eneste alternativet du har hvis du ønsker deg å lære engelsk! Dessuten vil du se mye raskere fremgang hvis du venner deg til å ta i bruk og tilbringe tid med språket på andre måter.

Nedenfor finner du en rekke tips som vil hjelpe deg med å forbedre engelsken din så raskt og effektivt som mulig

De beste Engelsklærerne tilgjengelig
Mari
4,9
4,9 (13 Evaluering(er))
Mari
320kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Syed
5
5 (31 Evaluering(er))
Syed
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Simge
5
5 (11 Evaluering(er))
Simge
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Roman
5
5 (7 Evaluering(er))
Roman
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Magali
5
5 (3 Evaluering(er))
Magali
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Candice
5
5 (5 Evaluering(er))
Candice
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
560kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sturla
4,8
4,8 (3 Evaluering(er))
Sturla
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mari
4,9
4,9 (13 Evaluering(er))
Mari
320kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Syed
5
5 (31 Evaluering(er))
Syed
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Simge
5
5 (11 Evaluering(er))
Simge
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Roman
5
5 (7 Evaluering(er))
Roman
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Magali
5
5 (3 Evaluering(er))
Magali
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Candice
5
5 (5 Evaluering(er))
Candice
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
560kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sturla
4,8
4,8 (3 Evaluering(er))
Sturla
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Lær deg engelsk ved å se på film

Visste du at du kan komme ganske langt med engelsken din selv om du bare sitter foran TV-en?

Legg vekk grammatikkbøkene og glosene for en stund, og lær deg engelsk ved å se på film.

Men hvordan kan slikt passivt tidsfordriv gjøre deg flinkere i engelsk?

Når du ser på film eksponerer du deg selv for et nytt sett med ord, og du venner deg til å høre på språket over en lengre periode. Ettersom filmer også tar for seg en hel rekke ulike situasjoner og karakterer, kan det være stor bredde og variasjon i de nye ordene du lærer.

Ikke minst vil det å se på film kunne hjelpe deg med uttalen din.

Hvis du ønsker å forbedre accenten din, kan det være lurt å se ekstra mye på enten britisk eller amerikansk film, avhengig av hvilken dialekt du ønsker å lære deg.

Jo mer ørene dine blir utsatt for en bestemt accent, desto fanger du opp av den selv. Når du så skal prøve å snakke, vil accenten allerede være delvis integrert.

Lytt til dialoger for å forbedre hverdagsengelsken din. Ta i bruk det du har lært deg når du selv skal snakke engelsk.

Før du går inn  på Netflix for å velge deg en film, kan det være lurt å tenke på hvilket nivå engelsken din ligger på for øyeblikket.

Er du nybegynner, kan det være lurt å se en film du allerede har sett, slik at du ikke trenger å lure på hva som skjer og tenke på alle detaljene.  Dette lar deg fokusere fullt og helt på språket.

Hvis du ligger på et lavere mellomnivå, kan du se på film med undertekster på ditt eget språk. Her i Norge er de fleste vant til å se engelske filmer som ikke er dubbet. Hvis engelsken din allerede er ganske alright, bør du utvilsomt prøve å sette på engelske undertekster for å matche den engelske talen.

Hvis du ikke er noe problem for deg å forstå engelsk uttale, bør du se på engelske filmer uten undertekster.

Hvor mye du fanger opp er avhengig av hvor oppmerksom og interessert du er. Derfor er det viktig at du velger deg en film du tror du vil like.

Hvis du synes det er litt anstrengende å sitte og se på film mens du følger med på språket, er det selvfølgelig lov å ta pauser i løpet av filmen.

Hører du et uttrykk som får deg til å trekke på smilebåndet? Lær deg det! Ha en notatbok ved siden av deg mens du ser på film og noter deg morsomme og nyttige ord og uttrykk underveis. Å skrive ting ned vil hjelpe deg å huske dem.

Etter å ha sett en del på film, kan du teste ut lytteferdighetene dine ved å prøve å forstå en ekte samtale mellom to engelskspråklige personer.

hjelp til engelsk online.

Kino med neonbelysning
"Ja, jeg jobber med engelsk på lørdagskvelden". (Kilde: Visual Hunt).

Forbedre engelsken med TV-serier

Hvis du ikke er helt trygg på engelsken enda, kan du starte med å se på serier med norske undertekster. Dette vil gjøre det lettere å få med seg det som blir sagt.

For mange kan serier være enda mer effektivt enn film. Episodene er kortere og krever gjerne mindre konsentrasjon. Det er også lettere for mange å få tid til en 30-minutters episode om dagen enn å skulle se på en hel film.

En time med daglig TV-titting kan sette fart i engelskfremgangen din.

Prøv å finne en god balanse mellom serier og filmer. Å velge mellom de to alternativene er litt som å velge mellom en liten times ekstraundervisning i engelsk og en mer intens og lengre arbeidsøkt. Prøv å kombinere de to i en rutine som passer for deg!

Serier gir deg også muligheten til å få innblikk i et annet samfunn og en annen kultur.

Du vil lære deg hverdagslige ord og uttrykk som det er vanskelig å lære seg i engelsktimen. Ofte krever det naturlig språk og dagligdagse situasjoner for at de skal være passende å bruke dem.

Når du ser på serier trener du opp lytteevnen din, samtidig som du er lærer deg å koble det du hører med ordenes skrivemåte.

Film og serier kan ha større innvirkning på språklæring enn hva man kanskje skulle tro. Nordmenn er kjent for å være ganske flink i engelsk. I Norge er vi vant til å se på engelske filmer med undertekster, og vi bruker ikke å dubbe filmer for voksne. I mange andre europeiske land er folk vant til se serier som F.r.i.e.n.d.s. dubbet på sitt eget språk. Ettersom film og TV-titting utgjør en stor del av hverdagen for mange, kan dette ha stor innvirkning på språknivået ditt.

Forsøk et engelskkurs Bergen.

Få rikere ordforråd i engelsk

Hvordan kan du utvide ordforrådet ditt i engelsk? Metodene er mange.

Hva med å lage deg morsomme flashcards med engelske gloser? Ordene vil nok falle under mange forskjellige kategorier. Sorter dem etter tema eller viktighetsgrad ved hjelp av et fargekodesystem.

Noter deg og slå opp ukjente ord når du leser, ser på film eller fanger opp noe i en samtale. Vær nysgjerrig!

Her er ordboken din beste venn. Husk at mange ord er tvetydige og må defineres i en kontekst.

Ellers - snakk engelsk! Dette kan ikke sies ofte nok. Den beste måten å få raskere fremgang i engelsken din på er å snakke språket. Når du snakker høyt er du nødt til å lete frem ord for å uttrykke deg, og det er større sjanse for at nye ord setter seg ordentlig godt. 

Når du lærer språket på skolen eller gjennom privatundervisning i engelsk online, har du alltid en lærer du kan snakke med på engelsk. Hva med å finne deg en engelskspråklig brevvenn eller Skype-venn, eller enda bedre – planlegge et lengre opphold i et engelskspråklig land!

Pass også på å utnytte noen av alle de tilgjengelige hjelpemidlene som finnes på internett. Har du smarttelefon? Det finnes nok flere titalls apper som kan hjelpe deg med akkurat det du trenger å øve deg på! Utnytt hverdagens ventetid til å lære deg engelsk gjennom apper. Fem minutter her, ti minutter der.. tenk så mange timers arbeid det blir hvis du gjør det hver dag!

Du vil også finne en hel rekke engelskquiz og oppgaver på internett.

Hold motet oppe! Som med alt annet, er det viktig å holde på motivasjonen og tålmodigheten når du lærer deg engelsk. Ikke gi opp, prøv å tilbringe tid med språket hver dag, og fortsett der du slapp dersom du skulle bli hengende etter i en periode.

Hvis du er i en fase hvor du ikke ser så mye fremgang og kanskje føler du stagnerer, er det viktig å holde fokus på alle fordelene ved å lære seg engelsk. Tenk på alt det du vil få ut av det, både privat og profesjonelt. Og tenk på alle de interessante samtalene du vil kunne ha med mennesker over hele verden!

Det er også viktig å ta pauser slik at det ikke blir for intensivt.

Husk også å variere metodene dine. Hvis du ikke føler deg motivert til å løse oppgaver og lære deg nye ord, prøv å "henge" med språket på andre måter, ved å se på TV, ha på radioen i bakgrunnen...

En strukturert plan lar deg visualisere fremgangen din, og vil gjøre det lettere å holde på motivasjonen.

Sjekk fremgangen din på nett

Det er lett å finne morsomme tester og quiz som kan hjelpe deg med å finne ut hvordan du ligger an i engelsk.

Disse er lett tilgjengelige på data, nettbrett og mobil.

Quizer kommer i ulike varianter. Noen er mer straightforward og prøve-aktige, mens andre kommer i form av spill og kan være så morsomme at du blir avhengig av dem. Sjekk ut App Store eller søkemotoren din, og en verden av muligheter vil åpne seg for deg.

Hvis du virkelig ønsker å vite – og kanskje bevise, hvordan du ligger an, kan du vurdere å ta den offisielle TOEIC-testen. Med denne får du en offisiell vurdering av lese- og skriveferdighetene dine.

Når du søker etter apper og tester på nett, tenk på hva det er du vil teste deg på spesifikt. Ønsker du å finne ut hvordan du ligger an med verbbøyningen, eller vil du se om ordforrådet er blitt bedre siden sist?

Tester er gjerne forbeholdt ulike nivåer. Er du begynner, avansert, eller sånn midt på treet? Hvis du ikke har peiling på hvilket nivå du ligger på, finner du også gratis evalueringstester eller "self assessment tests" som kan hjelpe deg med dette før du setter i gang.

Apper og dataprogrammer

Digitalisering har revolusjonert språklæringsuniverset og gitt oss massevis av muligheter til å lære språk helt gratis.

Vi har satt sammen en liste med gode apper og dataprogrammer som kan hjelpe deg på veiene mot flytende engelsk.

Gratisressurser

Apper og språkprogrammer kan hjelpe deg å bli flinkere i engelsk, uansett alder og nivå.

mer fleksibilitet i læringen din og lær når det passer deg, enten du fokuserer på ordforråd, enkel dialog, lytteforståelse eller ønsker å friske opp en rusten engelsk.

Apper er kanskje det aller letteste, i hvert fall hvis du synes nedlastbare dataprogrammer blir litt gammeldags.

Uansett, her kommer en liste med programmer og apper du kan bruke for å bli flinker i engelsk. Noen av dem tilbyr betalte ekstrafunksjoner, men alle de følgende kildene kan brukes helt gratis.

Apper for iOS eller Android er perfekt hvis du vil forberede deg til utenlandsstudier eller opphold i et engelskspråklig land.

Apper er lett tilgjengelige, gratis og noe du har med deg overalt. Mens pastaen koker, på bussen, i kø på butikken...språklæring har aldri vært mer innen rekkevidde!

Bruk dem når det passer deg i hverdagen, og i ditt eget tempo.

Eksempler på smarte apper du kan laste ned på telefonen din:

 • Duolingo,
 • Babbel,
 • Memrise,
 • Mosalingua,
 • British Council,
 • ABA English,
 • BBC Learning English,
 • Lingua.ly
hender som holder en smarttelefon
Med apper som Duolingo og Babbel er det lett å finne tid til å jobbe med engelsken sin. (Kilde: Unsplash).

De beste Engelsklærerne tilgjengelig
Mari
4,9
4,9 (13 Evaluering(er))
Mari
320kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Syed
5
5 (31 Evaluering(er))
Syed
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Simge
5
5 (11 Evaluering(er))
Simge
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Roman
5
5 (7 Evaluering(er))
Roman
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Magali
5
5 (3 Evaluering(er))
Magali
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Candice
5
5 (5 Evaluering(er))
Candice
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
560kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sturla
4,8
4,8 (3 Evaluering(er))
Sturla
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mari
4,9
4,9 (13 Evaluering(er))
Mari
320kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Syed
5
5 (31 Evaluering(er))
Syed
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Simge
5
5 (11 Evaluering(er))
Simge
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Roman
5
5 (7 Evaluering(er))
Roman
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Magali
5
5 (3 Evaluering(er))
Magali
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Candice
5
5 (5 Evaluering(er))
Candice
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jeanette
5
5 (8 Evaluering(er))
Jeanette
560kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Sturla
4,8
4,8 (3 Evaluering(er))
Sturla
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Last ned podcasts og bli bedre i engelsk

Når du har fullført alle nivåene på yndlingsappen din, er det på tide å ta steget videre og laste ned et par engelske podcasts. Disse kan du lytte til på vei til og fra skole og jobb, og ellers når det skulle passe deg.

Hva er en podcast?

En podcast er rett og slett en lydfil som du kan laste ned gratis, på telefonen din, på dataen,eller på mobilen. Podcaster er ofte radioaktige programmer spilt inn i live-studio, som du kan laste ned og lytte til akkurat når du måtte ønske.

En podcast er midt i blinken hvis du øver deg til  TOEIC-testen eller skal opp til skriftlig eksamen i engelsk.

En podcast er ofte en del av et mer omfattende program, med daglige, ukentlige eller månedlige slipp. På engelsk vil du finne podcasts innen alle slags tema, alt fra historie eller politikk til selvhjelp og astrologi. Finn deg en engelskpodcasts om noe som interesserer deg, noe du ville hatt lyst til å høre på selv om det var på norsk.

Fordelene ved podcasts

 • Det er opp til deg når du vil lytte til programmet
 • Du kan spole tilbake for å repetere ting som er vanskelige (eller spesielt interessante)
 • Podcasts lar deg lytte til engelskspråklige journalister og venne deg til dialekter hverdagslige uttrykk
 • Lytt hvor du vil (så lenge du har øretelefoner).

Utfordringer:

 • Lytteforståelsen bør allerede være ganske god hvis du vil få med deg det som blir sagt
 • Folk snakker gjerne litt fortere i podcasts ettersom de ofte produseres i form av en samtale
 • Det kan være vanskelig å finne akkurat det man leter etter i myriaden av engelske podcasts
 • Visse accenter kan være mer utfordrende enn andre

Åpne podcastappen og sjekk det ut på egenhånd!

Du kan for eksempel starte med å plukke ut fem ulike programmer som passer nivået ditt i engelsk så vel som dine personlige interesser.

Så lenge du tar deg litt tid til å lete, vil det ikke være noe probllemå finne deg spennende podcasts som gir deg lyst til å lytte til engelsk. Det finnes tusenvis der ute!

IELTS eller TOEFL: hvilken engelsktest bør du ta?

Hvilken eksamen er best, TOEFL eller IELTS? Dette spørsmålet får engesklærere ganske ofte.

Hva som er best vil i denne sammenhengen være avhengig av hva som er mest relevant for studiene dine.

Det er lurt å tenke over valget, ettersom hvilken test du tar kan ha mye å si hvis du ønsker å gå lengre med studiene dine i et engelskspråklig land.

Mange universiteter over hele verden tilbyr visse kurs på engelsk. Drar du til England aller USA derimot, bør du ikke å forvente å finne kurs hverken på norsk eller italiensk (med mindre du faktisk skal studere disse språkene).

Ofte vil det være nødvendig med et formelt bevis på at nivået ditt i engelsk er høyt nok. Dette kan være en del av opptakskravene ved visse universiteter.

Både TOEFL og IELTS tester deg på fire ulike hovedområder for å teste dine aktive og passive språkferdigheter.

Når vi snakker om "aktive" engelskferdigheter, snakker vi altså om muntlig og skriftlig produksjon. "Passiv" engelsk dreier seg om lese- og lytteforståelse.

Begge eksamene er satt sammen av ulike typer prøve: flerfalgsprøve, sant/ usant, kortsvarsoppgaver og en lengre free writing oppgave.

Samtaledelen av TOEFL-testen blir tatt opp, og går ut på å snakke inn i en mikrofon som er koblet til dataen din. Opptaket blir siden analysert av en person med ekspertise i språklige ferdigheter.

I IELTS  foregår den muntlige delen ansikt-til-ansikt med en person som intervjuer deg og evaluluerer de muntlige evnene dine underveis.

Du har fire timer på å fullføre TOEFL-testen. IELTS-testen tillater to timer og 45 minutter.

Den viktigste forskjellen mellom de to testene går egentlig ut på hvorvidt du liker å jobbe på en datamaskin eller foretrekker en mer tradisjonell tilnærming med sensor og håndskrevet prøve.

Nå målene dine i engelsk

Det er flere ting du bør tenke på når du prøver å nå målene dine i engelsk.

Finn ut hvilket nivå du ligger på

Det felles europeiske rammeverket for språk gjør det lettere å evaluere sitt eget nivå. Det finnes seks nivåer totalt, fra begynner (A1) til helt flytende (C2).

Nivået på engelskkurset eller skoletimene dine kan også gi deg en idé om sånn cirka hvor du ligger.

Før du setter i gang er det lurt å vite hvor du starter! Klarer du å skrive ganske godt uten stavefeil? Hvordan er vokabularet ditt; føler du at du kan uttrykke deg presist om en hel rekke tema? Hvordan er språket ditt sånn generelt?

Finn et engelskkurs på nett.

Lag en plan

Lære nye ord på mandag, pugge grammatikkregler på onsdag, øve meg på muntlig samtale hver fredag..

Det er lurt å prøve å fastsette en form for plan for engelsklæringen din, noe litt stødig som gjør det enkelt å opprettholde gode rutiner. Ikke glem ressursene der ute – det finnes hjelpemidler tilpasset enhver situasjon og et hvert språklig problem.

Det aller viktigste er å jobbe med engelsken jevnt og trutt. Hold motet oppe!

Tren hukommelsen din

Jo bedre hukommelsen din er, desto kortere tid vil det ta å lære engelsk.

Utnytt husketeknikker for det de er verdt! Slike oppgaver finner du enkelt på nettet.

Lær å elske det engelske språk

Det beste tipset for å lære seg hvilket som helst språk er å ha det gøy slik at du ikke blir lei. Store deler av tiden vil du dermed ikke være klar over at du arbeider en gang! Gjør det som må til for å holde på motivasjonen, og skriv en liste over alle grunnene du har til å lære deg språket.

Finn en privatlærer som kan motivere deg til læring. Finn din lærer nær deg ved å se oversikt over engelskkurs Oslo.

Finn en metode som virkelig fungerer

Folk lærer på ulike måter, og det finnes mange ulike metoder der ute, så vel som en hel rekke varierte tips og triks. Liker du å lese nyheter? Ser du på serier hver kveld? Finn den beste og enkleste måten å inkludere engelsk i dagliglivet på. Kanskje det ville vært en god idé med litt privatundervisning i engelsk?

Foretrekker du å ha en fysisk bok fremfor deg, eller lærer du bedre på et nettbrett? Kunne det vært en idé å høre på engelske podcasts på vei hjem fra jobb?

Prøv å finne ut hva som passer for deg, og prøv å gjøre plass til engelsk i hverdagen din.

Det beste er å kombinere ulike metoder. Pass på at noen av aktivitetene er interakive, og at de aller fleste av dem er morsomme, eller i hvert fall interessante.

Mål fremgangen din med jevne mellomrom

Test deg selv med online quiz, og sett deg delmål du kan krysse ut etter hvert som du når dem.

Dra til et engelskspråklig land

Uten tvil den sikreste måten å få rask fremgang på, både når det kommer til ordforråd og uttale.

Noe av det beste du kan gjøre er å studere i et engelskspråklig land. Dette kan du gjøre gjennom ditt eget universitet og utvekslingsprogram som Erasmus, men du kan også søke opptak helt på egenhånd. Ikke nøk med å utforske mulighetene. Det kan være det beste valget du noen gang vil ta!

Skaff deg jobb på kafé, bo i kollektiv med engelsktalende jevnaldrende eller en vertsfamilie, og lev ut hverdagen på engelsk!

Engelsken din vil utvikle seg kjemperaskt ettersom du er omgitt av språket dagen lang. Prøv å snakke så mye som mulig med folk, og ikke vær redd for å gjøre feil! Du lærer mye raskere fra det øyeblikket du legger fra deg stoltheten og innser at det ikke er så farlig.

Å kommunisere med andre mennesker på deres eget morsmål fører til dypere og mer interessant kommunikasjon. Å lære seg et fremmedspråk og snakke det ordentlig føles litt som å få innsikt i en verden nummer to.

Du kan dra til Storbritannia, Irland, Nord-Amerika, Australia, Sør-Afrika..valgmulighetene er mange.

Det er ikke alltid man har muligheten til å pakke sakene sine og flytte til et annet land. Ekstraundervisning i engelsk med en privatlærer kan være nest beste alternativ. Det er kanskje ikke like spennende, men kanskje billigere, og bare et tastetrykk unna.

Tips og triks for bedre engelsk uttale

Du kan alltid forbedre uttalen din, uansett om engelsken din er sånn at du kan:

 • Mumle et par ord på engelsk
 • Småprate i strandbaren på ferie
 • Bruke engelsk i arbeidslivet

Hvordan blir man ordentlig tospråklig?

Hovedtipset for unge mennesker som lærer seg engelsk er altså å dra og studere i et engelskspråklig land.

Erasmusprogrammet gjør det mulig for europeere å dra på utveksling i Storbrittania, i hvert fall inntill videre. Du kan også søke på egenhånd, og dra til USA, Canada, New Zealand og Australia.

Du trenger selvfølgelig ikke å være student for å dra utenlands heller. Kanskje det er på tide å bytte jobb?

Den enkleste måten å komme seg til et engelskspråklig land på, er å dra på ferie. Engelsk er jo også turistenes språk i de aller fleste land, og så lenge du ikke snakker nasjonalspråket kan du for så vidt forbedre engelsken din hvor som helst i verden.

Når det kommer til å forbedre uttalen sin i engelsk, bør du utnytte tilgjengelige hjelpemidler for alt de er verdt. TV, film radio, nyheter, podcasts...

Og hvorfor ikke skaffe seg en Skype-venn eller tandempartner?

Se Superprofs engelskkurs Trondheim.

Oxford universitet.
Neste stopp Oxford? (Kilde: Visual Hunt).

"Working holiday" visum

Du vil trenge et visum dersom du ønsker å oppholde deg over lengre tid i et ikke-europeisk engelskspråklig land.

Du kan få deg et "working holiday" visum som er gyldig i opp til to år. Med dette visumet kan unge voksne under 30 bli værende ett år i vertslandet, med muligheten til å fornye det og bli ett år til.

Da vil du kunne få et social security nummer, åpne en bankkonto og til og med tjene penger. Du vil kunn leve som en fastboende, bortimot.

Canada, Australia, and New Zealand tilbyr "working holiday" visum, men du kan også jobbe med engelsken din i mange andre land!

Mange nordmenn jobber i engelskspråklige selskap, og langt flere av oss bruker en del engelsk i arbeidslivet. Sånn sett trenger man ikke å arbeide utenlands for å få muligheten til å bli flinkere i engelsk. Likevel er det lite som slår et utenlandsopphold og muligheten til å leve hele hverdagen sin i et engelskspråklig land.

Vi har fått tak i en liten attest som illustrerer dette:

"Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Australia, men jeg var ikke så flink i engelsk på skolen.

Likevel bestemte jeg meg for å skaffe meg et working holiday-visum og en flybillett, og så dro jeg avgårde til Australia.

Planen var å bli der i seks måneder, men jeg endte opp med å bo der i nesten to år!

Engelsken min var veldig dårlig da jeg kom dit (dårlig uttale, mangel på vokabular, forstod nesten ingenting..).

Det tok meg tre måneder å forstå den australske accenten, som kan være litt spesiell.

De to årene jeg bodde i Australia, vekslet jeg mellom å jobbe og å reise rundt og oppdage landets rike kultur, samtidig som jeg lærte meg engelsk.

Jeg er helt overbevist om at working holiday-visumet er veien å gå for å lære seg engelsk på ordentlig!"

Hvordan bli bedre i engelsk skriftlig

Engelskelever har ofte lyst til å bli flinkere i muntlig engelsk, å lære seg å snakke språket flytende. Mange synes rett og slett det er morsommere å øve på uttale og dialog enn det er å skrive på engelsk.

Men gode skriveferdigheter er ungåelig dersom du ønsker å bli ordentlig tospråklig.

Så hvordan bør du gå frem for å bli flinkere i engelsk skriftlig?

Vi har satt sammen en liste med konkrete tips og triks for nettopp dette.

For å bli flink til å skrive bør du begynne med å lese.

Les aviser og tidsskrifter på engelsk! Sjekk ut BBC, The Guardian, The New York Times...

Og les bøker! Velg og vrak i havet av engelskspråklige klassikere, eller gjør det enklere og velg en bok du har lest allerede.

Orker du ikke å lese? Se på film og serier på engelsk.

Gjør det til en vane å notere deg ned nye ord og uttrykk mens du leser eller ser på TV. Vær spesielt obs på bindeord, ettersom disse er svært viktige når du skal skrive selv.

Viktigst av alt – ikke mist motet. Det er naturlig å gjøre feil i begynnelsen, og å sitte litt fast i ny og ne. Omgi deg med språket, og ha alltid en ordbok i nærheten.

Finn et kurs tilpasset ditt nivå som for eksempel engelsk kurs for nybegynnere.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (2 vurdering(er))
Loading...

Amanda