Trening og idrett er flotte måter å holde seg i form på, og det bidrar til fysisk så vel som personlige utvikling. Det er imidlertid ikke alltid like lett å komme i gang med jobben som må til for å nå dine helse- og treningsmål.

Trening med personlige trenere som er spesialisert på kondisjonstrening kan gjøre jobben enklere. De vil legge til rette for at man når mål som i dag kan virke nært umulige. Superprof er et fint sted å starte jakten om du vurderer å benytte deg av en personlig trener som kan hjelpe deg med å forbedre kondisjonen.

I løpet av denne artikkelen, skal vi kikke nærmere på hva man bør tenke på før man velger personlig trener.

De beste Personlig trener (PT)lærerne tilgjengelig
1. kurstime gratis!
Martin
5
5 (2 Evaluering(er))
Martin
749kr
/t
1. kurstime gratis!
Kent
5
5 (8 Evaluering(er))
Kent
325kr
/t
1. kurstime gratis!
Susanne marie
5
5 (1 Evaluering(er))
Susanne marie
700kr
/t
1. kurstime gratis!
Markus
Markus
400kr
/t
1. kurstime gratis!
Helena
Helena
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Jakub
Jakub
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Thea
Thea
380kr
/t
1. kurstime gratis!
Jehad
Jehad
10kr
/t
1. kurstime gratis!
Martin
5
5 (2 Evaluering(er))
Martin
749kr
/t
1. kurstime gratis!
Kent
5
5 (8 Evaluering(er))
Kent
325kr
/t
1. kurstime gratis!
Susanne marie
5
5 (1 Evaluering(er))
Susanne marie
700kr
/t
1. kurstime gratis!
Markus
Markus
400kr
/t
1. kurstime gratis!
Helena
Helena
500kr
/t
1. kurstime gratis!
Jakub
Jakub
300kr
/t
1. kurstime gratis!
Thea
Thea
380kr
/t
1. kurstime gratis!
Jehad
Jehad
10kr
/t
Første kurstime gratis>

Spesialtilpassede personlige trenere

Idrett i en eller annen form er det vanligste tidsfordrivet i verden. Det er velkjent at trening er anbefalt for å være sunn, unngå sykdom og på generelt grunnlag forbedre din hverdag. Ja, trening er faktisk som medisin å regne for kroppen! I dag kan alle gå på treningssenteret for å trene. Det å holde seg i form og være aktiv er ikke lenger forbeholdt de velstående.

trenger du mer motivasjon for å komme i gang? Mens du ligger i sofaen og leser dette innlegget, kan du kanskje skru på en av disse treningsfilmene?

Sett deg mål

På Superprofs nettside kan man velge kvalifiserte personlige trenere som oppfyller alle behovene og forventningene de fleste har. Man kan enkelt filtrere søket ut ifra hvor i landet trenerne befinner seg, hvor mye de koster og så videre. Alle har ulike mål, men det skal ikke være vanskelig å finne en personlig trener som du både kommer godt overens med, og som kan hjelpe til med å nå dine mine.

På Superprofs nettside kan du se nærmere på profilene til en rekke personlige trenere. Her vil man kunne se hvilke områder de er spesialisert på og hvordan de er rangert av tidligere kunder.

Bilde fra maratonløp
Kanskje er målet å delta i et løp? (Foto: Unsplash)

Finn den som passer best

Hver eneste personlig trener er ulik på en eller annen måte, og de fleste bør ha gode muligheter til å finne en som passer for seg. Det kan være personlige trenere som er spesialisert på kondisjonstrening, som også er spesialister på vektnedgang eller styrketrening. Noen trenere har treningsprogrammer spesialtilpasset for eldre, noen for nybakte mødre og noen har programmer som passer godt for folk med ulike typer handikap.

Det finnes så mange personlige trener som kan tilpasse seg kundenes behov på ulike måter. Det er nettopp denne personlige tilpasningen som er fordelen med å trene med en personlig trener, sammenlignet med å gå på treningssenteret for seg selv. Du kan til og med finne personlige trenere som tilbyr undervisning online. Slik kan du trene med full fleksibilitet i din timeplan.

Man velger den treneren man tror passer best for seg selv. Takket være sin erfaring og utdanning, vil den personlige treneren anbefale øvelser og økter som passer kunden best. De vil også kunne gi råd om andre ting, som for eksempel hvilke løpe-apper som er fine, eller hva slags utstyr som vil gjøre treningen lettere.

 Ta et valg!

På Superprof skal man finne og komme i kontakt med personlige trenere som holder en høy standard. For at det skal være litt enklere å ta et valg, anbefaler vi å se etter de som tilbyr en gratis treningstime. På den måten kan dere bli bedre kjent, og se om dere har kjemien som skal til.

Les mer om fordelene og hvordan du kan finne den rette personlig treneren for deg, her!

Hvilke kvalifikasjoner bør en personlig trener ha?

Om man vurderer å bli en personlig trener på nett, er det noen kvalifikasjoner man bør ha på plass. Det er viktig både for å vise at du har det som trengs for å jobbe i denne bransjen, og for å sikre at kundene vil være i gode hender når du gir råd.

Det å være personlig trener bli stadig med populært. De fleste starter imidlertid ikke på frilansbasis. Det vanligste er å ta ansvar for en gruppetime på treningssenteret, og kanskje så bygge på med en-til-en-oppfølging senere. Du bør ha en nasjonalt godkjent sertifisering, som viser at du kan utføre jobben som personlig trener på en god måte.

En personlig trener med sin kunde
I tillegg til at kvalifikasjonene bør være på plass, er det viktig at du finner en personlig trener som motiverer deg. (Foto: Unsplash)

Det å være en personlig trener

De fleste personlige trener vil ha en sertifisering som sier at de kan:

  • Organisere og drive treningsarrangementer på et treningssenter eller andre steder
  • Utføre førstehjelp og hjerte- og lungeredning
  • Legge til rette for personlig tilpassede treningsprogrammer på et høyt nivå

Gjennomføre utdanningen

Det er ulike grader man kan ta om man ønsker å bli personlig trener. Det er et smart valg for unge mennesker som har planer om å gjøre karriere som personlig trener. Mulighetene er mange om man ønsker å utdanne seg til personlig trener i Norge. Flere høgskoler tilbyr personlig trener-utdanning, men det finnes også nettbaserte kurs man kan ta.

Trygghet først

Superprof vil alltid anbefale å benytte seg av kvalitetstrener. Hvilke kvalifikasjoner en personlig trener har, viser hvilke ferdigheter hun eller han har i møte med kundene sine. En godt kvalifisert og erfaren trener vil hjelpe kundene sine med å gjennomføre et så bra treningsprogram som mulig.

De vil vite hvordan de skal få kundene sine til å nå sine mål, samtidig som kunden vet at alt er under kontroll.

Det handler ikke bare om å ha rett utstyr. En kvalifisert trener vil også gi råd for å forhindre skader underveis i treningen.

En av de store fordelene med personlige trenere, er at de vil lære kunden å trene på en trygg måte. Superprof er nøye med å verifisere de personlige trenernes kvalifikasjoner. Kunden skal enkelt ha tilgang på all nødvendig informasjon. Det er for å bidra til at det skal bli komfortabelt og enkelt å velge en trener.

Finn en personlig trener på Superprofs plattform, så kan reisen for å nå målsetningene starte!

Rett teknikk ved knebøy
Knebøy er et eksempel på en øvelse hvor det er viktig å ha riktig teknikk for å unngå skader. (Foto: Unsplash)

Velg metodene som passer deg

Enhver personlig trener har sine egne metoder og de kan tilpasse øktene til sine kunder og deres mål. Skal man forsøke å se på øktene på et generelt grunnlag, så kan man si at de følger et visst mønster. Det første man bør gjøre uansett hvilken type økt som skal gjennomføres, er å varme opp så man blir klar.

Deretter venter øktens hoveddel, som den personlige treneren tilpasser de målsetningene kundene har. Øktene vil ofte avsluttes med å tøye ut, samt andre øvelser anbefalt av den personlige treneren. Dette er en av mange fordeler ved å ha en personlig trener, fremfor å dra på treningssenteret og gjennomføre en økt uten å ha en plan.

Betydningen av å varme opp

Det å varme opp på en god måte, er utrolig viktig.

Det er vel og bra å trene hardt, men man må bli varm i kroppen først. Oppvarming forbereder musklene, leddene, hjertet og hodet på økten som er i vente. En god oppvarming bør inneholde flere elementer for å bli ordentlig klar.

En god oppvarming er rett og slett en nøkkel til suksess!

Selve trening

Hoveddelen av økten tar for seg øvelser som skal bidra til at man kommer seg nærmere de målene man har satt seg. Disse målene vi man sette sammen med den personlige treneren, og de vil hele tiden ligge der som en motiverende gulrot selv når treningen kan bli tøff. En personlig trener som ikke tilpasser seg sin kundes behov eller ønsker i stor nok grad, bør kanskje byttes ut.

For å være sikker på at man har valgt riktig personlig trener, bør derfor målsetningen være klare. Avhengig av hvilke mål som settes, vil treneren sette sammen ulike typer økter og øvelser. Er for eksempel vektnedgang målet, vil øvelser og aktiviteter som forbrenner kalorier være essensielt. Om målet er å bli sterkere, vil fokus ligge på øvelser som virkelig får musklene til å jobbe. Handler målene rett og slett om å komme i bedre form, vil den personlige treneren se mer helhetlig på livsstilen til kunden, og legge opp et program som gjør at man stadig når nye milepæler på veien mot målet.

Enhver personlig trener vil ha sin egen stil og metode for å hjelpe kunden med å nå målene sine. En viktig faktor her er å sørge for at motivasjonen holdes oppe.

En av trenerens viktigste oppgaver er å finne øvelser som er morsomme. I tillegg til at de personlige trenerne prøver å legge opp til motiverende og morsomme økter, vil de også stadig gi kundene sine kunnskap som de får bruk for når de trener på egenhånd.

Trening skal være utfordrende og gøy
Det er viktig at treningen er morsom! Da er det enklere å beholde motivasjonen. (Foto: Unsplash)

Slutten av økten: Restitusjon

Man ønsker gjerne å oppnå to ting med en økt. For det første skal man seg litt sliten etter å ha gjennomført hoveddelen av økta, men man skal også føle at man har oppnådd noe. Om man har gjort et godt valg av personlig trener, vil man sitte igjen med kombinasjonen av disse følelsene etter en treningsøkt.

Før man begynner å tenke på når neste økt skal være og hva den skal inneholde, bør man legge til rette for litt restitusjon. Kanskje er det kun noen minutter som skal til.

Har man gjennomført en ordentlig tøff økt, bør en personlig trener legge opp til at du roer det ned litt gradvis før økten er ferdig. Noen ganger kan en gåtur være fint, andre ganger kan noen tøyeøvelser være det som trengs. Ulike personlige trenere har ulike tanker og preferanser når det gjelder denne delen av treningsøkten.

Samtidig som restitusjonsdelen vil avhenge av hva slags trening som er gjennomført, vil den rette personlige treneren evne å tilpasse også denne delen til sin kundes behov. En optimal personlig trener skal få sin kunde til å tro på målene sine, og nå målene ved hjelp av morsom og motiverende trening!

Bruk din søkemotor på å finne en PT Oslo.

Trenger du en lærer i Personlig trener (PT)?

Likte du artikkelen?

5,00/5 - 1 stemme(r)
Loading...

Even