Nå for tiden er det veldig i vinden å skaffe seg en veileder eller coach, og det finnes en for nesten alt: matlaging, avslapning, eksamensforberedelser og dans, for å nevne noe.

Hvis det derimot ikke er baking eller studier du trenger hjelp til, er treningsbransjen populær online. En personlig trener kan nemlig hjelpe deg med alt fra helserelatert trening til forbedring av kondisjonen.

Dette får deg sikkert til å lure på en hel del ting. Hva vil en personlig trener kunne gjøre for meg? Hva er fordelene? Hvorfor skal nettopp jeg ansette en som kan hjelpe meg med kondisjonen? Og hvis jeg blir nysgjerrig, hvordan skal jeg gå frem?

De av dere som ikke har tilbrakt så mye tid på treningssenteret, kan hende har vært inne på spørsmålene: kan jeg finne meg en personlig trener på nett, som kan hjelpe meg å oppfylle treningsmålene mine? Og hvordan går jeg frem?

Svaret er, som du kanskje kunne tenke deg, JA! - og vi er her for å hjelpe deg med å finne en.

Så knyt skolissene, kom deg opp av sofaen og legg bort tvilen. Uansett om det bare er for å komme i kontakt med personlige trenere i nærheten, trene med en personlig trener eller gå skikkelig inn for å gjennomføre et treningsprogram på nett, så forteller vi deg hvordan du kan få tilgang på den beste treningen over internett.

De beste Personlig treninglærerne tilgjengelig
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kent
5
5 (8 Evaluering(er))
Kent
325kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Helene
5
5 (12 Evaluering(er))
Helene
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dag
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Dag
595kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristina
5
5 (2 Evaluering(er))
Kristina
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel
5
5 (3 Evaluering(er))
Daniel
885kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gard
5
5 (4 Evaluering(er))
Gard
425kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristin
Kristin
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kent
5
5 (8 Evaluering(er))
Kent
325kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Helene
5
5 (12 Evaluering(er))
Helene
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dag
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Dag
595kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristina
5
5 (2 Evaluering(er))
Kristina
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel
5
5 (3 Evaluering(er))
Daniel
885kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gard
5
5 (4 Evaluering(er))
Gard
425kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristin
Kristin
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hvorfor starte med personlig trening?

Før du går i gang med å lete etter en personlig trener på internett, må du vite hva en slik person gjør, hvilke fordeler det er og hvordan de kan hjelpe nettopp deg.

Kort sagt går rollen som personlig trener ut på å hjelpe deg med å oppfylle dine mål innen trening, ved personlig veiledning. Tenk på dem som private veiledere innen helse og trening.

Akkurat som privatlærere innen engelsk, fransk, matematikk. En personlig trener vil også skreddersy øktene etter dine behov, forventinger og mål. Det er faktisk mange overlappende egenskaper, når det gjelder hva som kreves for å være en god privatlærer og en dyktig personlig trener.

For det første bør din personlige trener utføre en vurdering for å lage et personlig og gjennomførbart opplegg for deg.

Få mer ut av styrketreningen med en personlig trener
En personlig trener kan hjelpe deg å få mer ut av hver økt. (Kilde: unsplash)

Den personlige treneren din vil ikke kun gi deg nye øvelser som passer fysikken og kondisjonen din. De vil gjøre deg sunnere og hjelpe deg med motivasjon, og ikke minst få deg gjennom siste del når du er i ferd med å gi opp.

De kan til og med hjelpe deg å spise riktig gjennom å lage diettplaner spesielt for deg, i tillegg til at du får trene med en personlig trener. Finn en i nærheten av deg ved å for eksempel søke etter "personlig trener Oslo".

Kort sagt vil en personlig trener lytte på deg og anvende sin kunnskap og ekspertise for å få deg i god form.

Utfordringen med å komme i form på egenhånd

Å komme i god fysisk form kan være vanskelig, og er noe de fleste kan kjenne seg igjen i. Før du kommer deg på treningssenteret, eller knytter skolissene og kaster deg ut på en løpetur, er det en god del som kan gjøre dette vanskelig å få til.

Først av alt må du finne tiden, og dette viser deg å være det vanskeligste for mange - spesielt nå for tiden. Og selv om du har et ekstra par timer i uken som du kan fylle med trening, er det fortsatt flere ting du må ha på plass.

Motivasjonen! Forståelig nok, så er det ikke det enkleste å finne motivasjon til trening etter en lang dag på jobb. Spesielt hvis du må dra deg ut i kulda, eller til et masete sted fylt av muskuløse gutter med volumet på maks.

Da er trikset å finne en veileder, for eksempel personlig trener Bergen, som kan hjelpe deg med dette! Du vil få faste avtaler å holde deg til, noe som gjør det vanskelig å avlyse. Du vil ha en person med på trening som kan rose og motivere deg. I tillegg til et ekspertverktøy som sørger for at teknikken er optimal og at alt går trygt for seg.

Nettopp dette med teknikk og hvordan ulike øvelser gjøres skremmer folk, og får de til å heller holde seg hjemme. Hvordan brukes dette apparatet eller det utstyret? Hvordan kan du forsikre deg om at du har på riktig motstand eller utfører optimalt antall med repetisjoner? Eller løper fort og langt nok for å sikre at du er i rute med kondisjonsopplegget ditt? Alt dette kan en personlig trener hjelpe deg med.

Til slutt har vi problemet som dukker opp når du er hjemme igjen etter trening. Du har akkurat trent, og føler deg på topp. Så åpner du en halvliter og bestiller pizza for å belønne deg selv. Kanskje unødvendig å si, men fort gjort at det blir en vane og at det da ødelegger for treningen og målene du har satt deg!

En personlig trener med spesialisering innen kosthold kan hjelpe deg med ernæring også. Det betyr at du vil få råd om hvilke matvarer du bør spise pg ikke spise. I tillegg vil du få forståelse av fordelene med hvile, god helse og mental disiplin. Det er altså mulig å finne seg en personlig trener og ernæringsfysiolog, hvis dette er hva du har behov for!

Vær trygg! Alle disse tingene vil bli mye enklere på veien, og vil bli lettere å gjennomføre når du har en ved din side.

Å velge riktig personlig trener

Når det gjelder å jobbe med personlige trenere, kan du ikke skaffe deg en personlig trener for bare en enkelt økt. Det er det i hvert fall ikke noe poeng i å gjøre, siden du vil miste hele den motiverende siden til en personlig trener. I tillegg er det ikke sikkert du vet selv når du skal øke motstanden og bevege deg trinnvis oppover stigen for å nå målene dine.

Å få bedre helse, gå ned i vekt eller bygge muskler, er alle prosesser som tar lang tid og innebærer mye hardt arbeid. Siden du kommer til å tilbringe mye tid med denne personen, bør du forsikre deg om at du tar det riktige valget. Det er derfor veldig viktig at dette er en person du kommer godt overens med.

Søk etter de beste "kondisjonstimene i nærheten av meg" og begynn treningen nå!

Definer målene dine

Det første du trenger å finne ut av er dine målsetninger med treningen og hva du vil oppnå til slutt. Dette er en viktig prosess, og krever at du tenker nøye over hvorfor du vil ha en personlig trener.

Vil du gå ned et par kilo? Er drømmen å delta i et maratonløp? Trenger du å trene opp knærne etter å ha snakket med legen?

Jo tydeligere dine mål er, jo mer effektiv blir treningsøktene med den personlige treneren din! Treningen vil bli svært intetsigende og lite motiverende hvis hverken du eller den personlige treneren din vet hvilke mål du jobber mot.

Målet er i tillegg den ene tingen de ikke kan gi deg. De er derimot med deg hele veien for å hjelpe deg med å nå målene dine - uansett hva de måtte være.

Det som er viktig å forstå er at du ikke kun kan velge en personlig trener tilfeldig, eller uten å være helt sikker på at det er dette man vil. De er profesjonelle og ansatt for at du skal yte mest mulig. Dette er mest sannsynlig selve årsaken til at de valgte å bli personlig trener. Derfor vil de også gjøre sitt ytterste for å forsikre seg om at du oppfyller dine mål. Lykkes du, lykkes de!

Bli motivert av en personlig trener
En personlig trener kan hjelpe deg å nå målene dine. (Kilde: unsplash)

Forsikre deg om at du vet hva malet ditt er, om det er vekttap, muskelbygging eller å bli mykere. Er det i det hele tatt mulig å gå ned i vekt og bygge muskler? Sørg for at du tydelig formidler dette til den personlige treneren din.

En personlig trener som passer for deg

Møte ulike kandidater

Etter å ha bestemt deg for dine mål, må du finne den personlige treneren som fungerer best for deg og vil hjelpe deg å oppnå målene dine. Som enhver sportsfilm vil fortelle deg, trenger du den rette matchen for å få de beste resultatene.

Du må stole på magefølelsen din, siden du vil mest sannsynlig kun ha en times tid til å undersøke om treneren er riktig for deg. Du bør ordne møter med flere forskjellige personlige trenere, slik at du har best mulig sjanse til å ta rett beslutning. Leter du på nett, er det viktig å søke opp flere treningssentre i nærheten for å undersøke om det er personlige trenere ansatt der. De fleste vil nok tilby tjenestene sine på selve sentrene, men noen vil kunne være behjelpelige med å komme hjem til deg. Hold ørene åpne for anbefalinger fra venner og bekjente.

Hvis du finner en aktuell kandidat som tilbyr en prøvetime, bør du gå for det! På den måten kan dere møtes uten at du trenger å forplikte deg til noe.

Spørsmål du bør stille

Siden personen kommer til å ha ansvar for helsa di og skal sørge for at du er motivert, er det viktig at du forsikrer deg om at du velger rett.

Du kan som sagt ikke bare velge noen. Undersøk på internett og sjekk anmeldelser fra andre som har erfart dem.

Det beste du gjør er så å ta kontakt og arrangere et møte. På møtet kan du få et innblikk i væremåte og personlighet, i tillegg til hvordan personen jobber.

Bestill en gratis prøvetime først
Ikke glem å be din personlige trener om en gratis prøvetime. (Kilde: unsplash)

Her er noen spørsmål du bør stille fra starten av:

 • Hvilken type trening har du erfaring med? Hvilke ferdigheter har du som trener? Hvilke kvalifikasjoner har du?
 • Hvordan holder du deg oppdatert innenfor treningsverden?
 • Hva slags klienter jobber du vanligvis med? Hvilke resultater opplever du å ha hjulpet dem med å oppnå?
 • Har du spesialisering innenfor ett/flere felt?
 • Tilbyr du å komme hjem til klientene dine?
 • Har du forsikring?
 • Hvilke erfaringer har du som kan hjelpe meg med å oppnå mine mål?
 • Tilbyr du gratis prøvetime? Inkluderer det en vurdering av hvor godt trent jeg er?
 • Hva er prisene dine? Er de faste og inkluderer de noen rabatter ved kjøp av flere?
 • Hvor lenge varer en økt? Hvor regelmessige er de?
 • Hva er betingelsene hvis jeg må avlyse en økt?
 • Hvordan foregår betalingen? Hvilke betalingsmåter godtar du?
 • Hvilke dager og tidspunkt er du tilgjengelig?
 • Hvor fleksibel er du med tanke på tidspunkt?

Disse spørsmålene kan virke både mange og krevende, kanskje til og med litt vel frampå. Men når det kommer til valg av personlig trener, er det viktig at du får så mye informasjon som mulig.

Denne informasjonen vil hjelpe deg med å velge riktig trener. Personen skal jo tross alt hjelpe deg med å komme i form, og jobbe ut fra dine utgangspunkt, din personlighet, kondisjon, målsetninger, timeplan og personlige preferanser.

Hvor kan du finne personlige trenere?

Dette avhenger av budsjettet ditt. Å finne en personlig trener på et treningssenter, er normalt sett billigere enn flere andre steder. Det betyr i tillegg at du kan få mest mulig ut av fasilitetene ved treningssenteret.

Det er mange personlige trenere som tilbyr tjenestene sine på nettet, gjennom egne nettsider.

Prisene til disse er ofte høyere enn de som jobber gjennom et treningssenter, siden de ofte tilbyr å reise hjem til deg (som da inkluderer reise i prisen). Derfor kan det være veldig lurt å sjekke prisene før du avtaler et møte. Det er bortkastet for begge parter å møtes hvis ikke budsjettkravene dine innfris.

Let etter en personlig trener online
Ikke glem at du kan finne personlige trenere på nettet! (Kilde: unsplash)
De beste Personlig treninglærerne tilgjengelig
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kent
5
5 (8 Evaluering(er))
Kent
325kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Helene
5
5 (12 Evaluering(er))
Helene
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dag
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Dag
595kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristina
5
5 (2 Evaluering(er))
Kristina
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel
5
5 (3 Evaluering(er))
Daniel
885kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gard
5
5 (4 Evaluering(er))
Gard
425kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristin
Kristin
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kent
5
5 (8 Evaluering(er))
Kent
325kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Helene
5
5 (12 Evaluering(er))
Helene
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dag
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Dag
595kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristina
5
5 (2 Evaluering(er))
Kristina
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Daniel
5
5 (3 Evaluering(er))
Daniel
885kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gard
5
5 (4 Evaluering(er))
Gard
425kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristin
Kristin
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Personlig trening online

Du kan gå fra treningssenter til treningssenter på jakt etter den rette personlige treneren for deg. Eller kanskje du foretrekker å lete etter en personlig trener Trondheim?

Høres det rart ut for deg - å finne personlig trening online, på den bærbare datamaskinen hjemme?! Nei, det er ikke rart i disse dager. Og muligheten med å finne en personlig trener hjemme, bringer med seg en rekke fordeler:

 • Finner du personlige trenere online, vil disse være testet for å forsikre deres kvalifikasjon. Dette betyr vanligvis at de har en personlig trener-sertifisering. Det er viktig for deg å jobbe med en sertifisert fagperson.
 • Prisene de tilbyr pleier å være konkurransedyktige. Prisene deres trenger ikke å inkludere leie av plass på et treningssenter, og heller ikke reisekostnader hjem til deg hvis treninga forgår online.
 • Treningsprogrammet vil være skreddersydd deg, og det vil bli tatt hensyn til din personlighet og hvilke utgangspunkt du har i de ulike øvelsene. Dette vil være individuelt tilpasset deg og ikke ha som hensikt å passe flere ulike mennesker - det vil handle om deg og relasjonen mellom deg og treneren din.
 • Takket være de ulike plattformene og treningsannonsene online, vil du kunne finne mange forskjellige personlige trenere som bor i nærheten av deg. Hvis du har et stramt budsjett, kan du også undersøke om de gir rabatter hvis dere er flere.

Nettsteder for å finne personlige trenere online

 • Trainerize.me - Personlig trening gjennom telefonen eller på treningssenter.
 • Raw Trening - Ulike treningsformer, både online og personlig.
 • Mindpersonligetrener.no - App- och videobasert trening.
 • Superprof - Tusenvis av personlige trenere som er klare til å guide deg personlig eller online.

Siden det er så mange nettesteder som tilbyr pt-timer online, er konkurransen hard og de kjemper alle for å være i søkelyset. Det kan være stort sprik mellom dem, men de hevder alle å være den rette personlige treneren for deg.

Få hjelp av en personlig trener, slik at du gjør alt rett
Lytt til rådene du får av den personlige treneren din for å forsikre deg om at du gjør ting riktig. (Kilde: unsplash)

Noen tilbyr å komme hjem til deg å ha timene, mens andre vil ha deg til treningssenteret sitt.

Finn en personlig trener på traineriza.me

Hvis du er på utkikk etter en personlig instruktør, er dette et flott sted å lete. Nettestedet har tusenvis av trenere som er baserte over hele verden, og de er kvalifiserte, forsikret og erfarne. 

Ved å gå inn på nettstedet og klikke deg gjennom profilene til forskjellige trenere, kan du finne den som passer perfekt for dine behov. Dette kan være en boksetrener, en med spesialisering innen muskeltrening eller vekttap, eller en personlig trener og ernæringsfysiolog. Spesialiseringene deres er oppført under profilen, og du kan ved få tastetrykk sende en beskjed.

Det fine med dette nettstedet er at de i tillegg har en app, som tar deg ha pt-timer online. Du kan altså dra på treningssenteret og kommunisere direkte med en personlig trener gjennom telefonen din. Alle rådene og anbefalingene du får vil være på telefonen, i tillegg til målene og prestasjonene dine.

Hvis du allerede er medlem av et treningssenter, kan dette være et fleksibelt og godt alternativ!

Personlig trening med RAW Trening

RAW Trening tilbyr en rekke ulike tjenester. Alt fra personlig og mental trening til kiropraktor. Du kan altså kombinere fysisk trening med mental trening, som har vist seg å være sterkt forbundet med hverandre.

Du betaler kun for timene du faktisk trener, og slipper avgiften som er vanlig ved et treningssenter. Det er også mulig å velge mellom å ha timer alene eller sammen med en partner.

Velger du å gå for dette alternativet er det mulig å velge mellom å oppsøke deres fysiske treningssenter, eller gå for den online muligheten.

Min Personlige Trener - online og app

Min personlige trener fungerer på en lignende måte, men har også en spørreundersøkelse.

Gjennom å svare på noen enkle spørsmål, får du et tilpasset program som du kan følge. De ulike øvelsene dette inkluderer blir tilgjengelig gjennom en video, som gjør at du også her kan ha pt-timer online. På den måten er det enkelt å følge fremgangsmåten og du kan spole frem og tilbake, og pause opplegget hvis du trenger lengre tid.

Det finnes også en app hvor treningsopplegget blir tilgjengelig. Du kan derfor ha treningen din tilgjengelig i lomma til en hver tid.

Har du et stramt tidsskjema og ønsker et fleksibelt opplegg hvor du slipper å forholde deg til faste avtaler, er dette tingen for deg!

Kom i gang med en personlig trener fra Superprof

Superprof har til sammen over seks millioner private veiledere over hele verden, hvor 1500 av disse er personlige trenere.

Som jeg nevnte i begynnelsen av denne artikkelen, er forskjellen mellom personlige trenere og privatlærere veldig liten. Derfor kan du finne mange personlige trenere på nettsteder som reklamerer for privatlærere. Gjør derfor et søk på personlige trenere i området du bor i, og undersøk prisene deres!

Superprof sitt utvalg av personlige trenere er stort, og de aller fleste av dem er tilgjengelig personlig på ulike steder over hele verden - eller online.

Digital og personlig trening online

Nå for tiden er det mange ting som teknologien kan gjøre vel så bra som mennesker. Her tilbyr applikasjoner på mobilen, eller programmer på datamaskinen mange funksjonelle og smarte tjenester.  Så hvis du tenker på å komme i form, kan det være lurt å vurdere dette som en mulig løsning og et hjelpemiddel for å komme i gang med treningen.

Disse er løsningene er kanskje ikke like bra som å ha en personlig trener hjemme hos deg selv, når det kommer til noen aspekter ved treningen. For det første kan det være utfordrende å bli skikkelig motivert av en app, og det er mindre mulighet for å få et individuelt og spesialtilpasset treningsprogram.

Allikevel er digitale personlige trenere mye billigere enn den menneskelige versjonen. I tillegg er de så velutviklet, så det kan godt hende den fyller alle dine ønsker og behov.

Jefit

Jefit er en av de beste personlige trenerene du kan ha med deg i lomma. Med massevis av muligheter for å se og planlegge progresjonen din, og over tusen animasjoner for å hjelpe deg med å finne nye øvelser. I tillegg til den supre funksjonen som lar deg lagre fremdriften din.

Hvis en menneskelig trener ikke er noe for deg, kan det hende dette er det beste alternativet.

Skible Workout Trainer

Avhengig av hva du håper å få ut av treningen med din personlig trener, uansett om det er muskelbygging, vekttap eller forbedre kondisjonen din, så gir denne deg ulike programmer som vil hjelpe deg å nå målene dine.

Motivasjonslementet i appen innebærer positive tilbakemeldinger hver eneste dag. Du kan også få tilfeldige og varierte øvelser, hvis du føler deg lei det vanlige treningsprogrammet.

Konklusjon

Så hva venter du på? Finn deg en personlig trener Stavanger! Ved å bruke nettsteder som Superprof gjør det prosessen mye enklere og treningen er tilgjengelig rett foran deg. Forhåpentligvis vil det også være en av de beste beslutningene du har tatt. Alt du trenger er en telefon eller datamaskin og internettforbindelse.

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Sondre

Gutt på 24 år, som studerer lektor i språkvitenskap ved NTNU i Trondheim. Jeg er glad i å skrive, lese bøker, løpe og gå lange turer, ha gode samtaler, være engasjert og lage mat. Studiet gir meg kunnskap om språk, som jeg anvender under skrivingen, men også en god del skriveerfaring. Fra tidligere har jeg arbeidet litt som tolk, hvor jeg oversatte muntlig tale fra norsk til engelsk. Jeg har også drevet min egen blogg.