Sliter du med å finne en personlig trener som kan hjelpe deg med å forbedre kondisjonen din? Ønsker du å gå ned i vekt, bli sterkere eller generelt å komme i bedre form?

Superprof hjelper til med å navigere i helse- og treningsbransjen! Trening og aktivitet har en utrolig positiv effekt på oss mennesker, både på kort og lang sikt. Og treningsbransjen har virkelig blomstret. Både tilbudet av personlige trenere og etterspørselen fra folk som ønsker personlig oppfølging i sin treningshverdag, har gjort at de personlige trenerne i stadig større grad har spesialisert seg innenfor ulike felt.

Man vil fort oppdage at hver personlig trener har sitt særegne spesialfelt. Det kan være intervalltrening, utholdenhet, sykling, magetrening, styrketrening, vektnedgang eller noe helt annet. Det er så mye forskjellig å velge i. Uansett hva man er på jakt etter, er det sannsynligvis en personlig trener som har spesialisert seg på nettopp det man ønsker seg.

Oppdag noen av de beste treningstilbudene i nærheten av deg gjennom Superprof.

De beste Personlig treninglærerne tilgjengelig
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kent
5
5 (8 Evaluering(er))
Kent
325kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Helene
5
5 (12 Evaluering(er))
Helene
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dag
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Dag
595kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristina
5
5 (2 Evaluering(er))
Kristina
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gard
5
5 (4 Evaluering(er))
Gard
425kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristin
Kristin
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Susanne marie
5
5 (3 Evaluering(er))
Susanne marie
850kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristian
4,9
4,9 (7 Evaluering(er))
Kristian
549kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kent
5
5 (8 Evaluering(er))
Kent
325kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Helene
5
5 (12 Evaluering(er))
Helene
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dag
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Dag
595kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristina
5
5 (2 Evaluering(er))
Kristina
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gard
5
5 (4 Evaluering(er))
Gard
425kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristin
Kristin
400kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Susanne marie
5
5 (3 Evaluering(er))
Susanne marie
850kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Personlige trenere for vektnedgang

En utdannet personlig trener kan tilby et bredt spekter av tjenester, som inneholder ulike typer treningsprogrammer og tilnærminger til treningen. I løpet av utdanning sin har de lært om hvordan menneskekroppen fungerer, opparbeidet seg en bevissthet om kroppens styrker og svakheter, hva som kan forårsake skader og om ulike idretter.

Det er imidlertid usannsynlig at du finner en personlig trener Oslo som kan hjelpe til med alt. Vektnedgang, styrketrening, boksing, yoga og økter på treningssenteret, er eksempler på ulike treningsformer som krever ulike ferdigheter og spesialisert kunnskap. Dette er grunnen til at de fleste personlige trenere tilbyr to eller tre ulike og unike tjenester. 

En personlig trener kan hjelpe deg med å komme i gang
En personlig trener veileder sin kunde (Foto: Unsplash)

De fleste er fullstendig klar over at vektnedgang ikke er noe man kan ta lett på. En kropp, selv når man går ned i vekt, må på daglig basis få i seg vitaminer og tilføres energi for å fungere. Hvis kroppen ikke får det den trenger, vil sannsynligheten være stor for at man gir opp før man har nådd  målene man har satt seg.

Et raskt søk på nettet avslører at det visstnok finnes tusenvis av nært mirakuløse måter å gå ned i vekt på. Har du imidlertid forsøkt deg på noen av dem, vet du nok at mange av dem enten ikke passer deg. Noen av de fungerer kanskje rett og slett ikke.

Hvis man virkelig vil gå ned i vekt, handler det om å trene og å få i seg den riktige maten. Det første steget bør være å ringe en som er spesialist på ernæring. De kan informere om hva slags mat man bør spise og hva slags mat som bør lages for å gå ned i vekt. Steg for steg vil deres råd hjelpe til på veien mot å nå et mål.

En personlig trener er selvfølgelig ikke nok. Man må legge ned en innsats når det kommer til trening selv også! Hvis du vil gå ned i vekt, er det bare å brette opp ermene og følge din personlige treners råd. Det kan være å løpe intervaller, trene magemusklene, ta en økt i svømmehallen eller å gjennomføre noen sykkelturer. Man må rett og slett både trene regelmessig og endre matvanene sine.

Den rette personlige treneren vil være en ekspert på begge disse aspektene! Hvis du er klar for å gå inn for det, så finnes det mange personlige trenere som venter på deg på Superprof!
Her kan du finne trenere som kommer hjem til deg, møter deg på et senter eller kan undervise deg online!

Styrketrening? Skaff deg en personlig trener!

Styrketrening er en av de mest populære treningsformene når det kommer til personlige trenere på Superprof! Er målet at musklene skal synes bedre eller å øke muskelmassen?

Eller kanskje er målet å bli mer markert? Det er ingen grunn til bekymring, selv om man ikke lykkes med å få frem synlige magemuskler, større brystmuskler, rumpe eller mer markerte benmuskler. Kanskje er en forandring i fremgangsmåten alt som skal til.

Superprof vil anbefale å benytte en instruktør som spesialiserer seg på styrketrening og kondisjon! På nettsiden vår kan man finne trenere over hele landet som vet hva som må til for både å bli større og mer markert.

Til forskjell fra personlige trenere som er eksperter på vektnedgang, vil en personlig trener som har spesialisert seg på styrketrening fokusere på å øke muskelmassen – og dermed også kroppsvekten. Disse personlige trenerne vil tilby treningsøkter som gjenspeiler kundens behov, samt kundens styrker og svakheter.

Vektskiver på et treningssenter
Uansett hva slags aktivitetform du driver med, er styrketrening et fint supplement. (Foto: Unsplash)

Når det gjelder kondisjonstrening, er det mange ting din personlige trener kan hjelpe til med. Først av alt vil de finne hvor stort gapet er mellom nåværende form er og målsetningene til kunden.

Deretter vil de personlige trenerne sette sammen et program med et bedt spekter av treningsøkter for de ulike muskelgruppene, som mage-, rumpe- og benmusklene, samt øvelser for overkroppen (bryst, skuldre og rygg) og armer (triceps, biceps og underarm) osv.

De kommer til å finne den perfekte balansen mellom det som er utfordrende og det som er oppnåelig. For når alt kommer til alt, gir folk ofte enten opp fordi de ikke trener hardt nok, og dermed ikke får de resultatene de ønsker seg, eller fordi de trener for hardt og blir utslitt. Det å være motivert er veldig viktig for at man skal klare å holde seg til en treningsplan.

Mange tenker nok at de ikke trenger en personlig trener for å få til dette. Superprof vil imidlertid anbefale å finne kvalifiserte personlige trenere, ettersom en del av treningsøvelsene man bør gjøre potensielt kan være farlige om man ikke gjennomfører de teknisk riktig med veiledning fra en profesjonell. Derfor bør en personlig trener være erfaren og spesialisert innen styrketrening!

Dette er spesielt viktig for å unngå skader. Det vil være forsmedelig om man la ned masse hardt arbeid, for så å måtte innse at en skade gjorde at alt var bortkastet.

En personlig trener med kondisjon som spesialitet

De to typene med spesialister vi har sett nærmere på til nå, handler om å endre kroppsstørrelsen. Noe som kjennetegner både vektnedgang og styrketrening, er at det veldig målbart.

Det er imidlertid mange som ønsker seg mer enn bare å øke muskelmassen eller å gå ned i vekt. De vil komme seg i god form og leve sunnere. De ønsker å erstatte usunne vaner, med gode rutiner for å få en bedre hverdag.

Mange synes det er vanskelig å holde seg i form. Det gjelder til og med tidligere idrettsstjerner! Daglige gjøremål og ansvar kan ofte være tidssluk som gjør at man ikke får tid til trening. Da er det lett å legge på seg noen kilo ekstra, og man merker at man ikke er i den samme formen som man var den gangen man hadde tid til å trene.

Aktivitet kan imidlertid bli en del av hverdagen igjen! Nå er det på tide at alle slenger seg med, for det å komme i form eller lettere enn før, takket være personlige trenere som kan komme hjem til kundene.

Dette er personlige trenere som er spesialisert på å få folk i god form igjen, selv om det er årevis siden de sist gjennomførte en treningsøkt. Det finnes en mengde ulike treningsprogrammer for å komme i god form, både økter man kan gjennomføre hjemme og på et treningssenter.

Et stort mosjonsløp med mange deltagere
Løping blir en stadig mer populær treningsform. (Foto: Unsplash)

I starten kan det vært fint å gjøre litt kondisjonstrening. Det kan være løping ute eller inne på tredemølle, trening på ellipsemaskin eller på sykkelsetet, inne eller utendørs. Og så er det fint å gjennomføre litt styrketrening for å holde seg i form.

Kombinasjonen av disse treningsformene kan gjøre at kroppen igjen blir som den var før. En personlig trener vil også kunne foreslå aktiviteter som yoga eller pilates, slik at man både blir mer bevegelig og klarer å slappe av bedre.

Sist, men ikke minst, så må kostholdet være bra. Hvis det ikke er det, kan all treningen være bortkastet tid.

Du bør spørre enhver personlig trener om han eller hun er spesialisert innen kondisjonstrening eller ikke. Det kan være ganske dyrt, men om man leter, er det mulig å finne en personlig trener som passer deg – og som hjelper deg til rett pris.

Oppnå en sunn vekt ved hjelp av en personlig trener

Det ville være feil å snakke om personlige trenere uten å komme inn på dette teamet. Mange tenker kanskje at personlige trenere kun er for traverne på treningssenteret og de som skal gå ned noen kilo før bikinisesongen, men de kan også være enormt verdifulle for de som er overvektige. Det finnes mange fordeler ved å velge en personlig trener fremfor å forsøke å navigere seg rundt på treningssenteret.

For personlige trenere er i bunn og grunn fagfolk når det gjelder menneskers helse. En vanlig treningsøkt kan være en enorm utfordring for noen. En personlig trener kan imidlertid finne treningsformer som fungerer for alle. Hvis du bør gå ned noen kilo for å komme deg nærmere det som er en sunn vekt for deg, så kan en personlig trener være til god hjelp.

De kommer til å hjelpe deg med motivasjonen og bidra til at du får selvtillit igjen!

De siste årene har livsstilsendringer resultert i at stadig flere mennesker blir overvektig. Dette har ført til at et stort antall personlige trenere har spesialisert seg på nettopp vektnedgang.

Vi er sikre på at du kan finne den rette personlige treneren for deg på Superprof, om du ønsker å gå ned i vekt. Her vil du finne trenere som setter sammen et treningsprogram som passer for deg, og som tilpasser øktene etter hvert som du prøver deg frem og gjør fremskritt.

I tillegg til de fysiske fordelene med disse øktene, kan treningen også være veldig nyttig for de som sliter med stress eller angst. Det å bruke idrett og trening som et fristed i en ellers hektisk hverdag, kan virkelig hjelpe med å klarne tankene.

Det finnes ingenting som er bedre enn trening som gjør at du kan ta litt fri fra dine daglige bekymringer. Din personlige trener vil sørge for å finne ut hva som passer deg best. Kanskje er det styrketrening, boksing eller intervalltrening. Frigjør deg selv fra stresset og kjenn på endorfinene mens du gjennomfører en treningsøkt, nøye planlagt av din personlige trener.

Glem heller ikke å få tid til å slappe av, så kroppen kan restituere seg etter trening. Kanskje ved å se på en treningsfilm du liker?

Hvis du er klar for å gjøre en innsats for kroppen og helsen din, så bør du søke etter en personlig trener i nærheten av deg!

Finn en pt Bergen og kom i gang!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...
oversetter

Åshild

Jeg liker bøker, kunst og turer i skog og mark. Planene mine for nær fremtid er å lære meg spansk og å dyrke mine egne grønnsaker.