Lære seg fransk: Lese-, skrive-, lytte- og taleferdigheter

Skru til franskferdighetene dine Så du har falt pladask for det franske språket? I så fall er du langt fra alene. Få språk har vel like mange romantiske ideer og forestillinger knyttet til seg enn fransk. Men hvordan ser realiteten ut? Er den like rosenrød? Når du først begynner å lære språket, er den gjerne […]

27 mai 20227 minutter lesemateriale

fransk flagg på flaggstang, i vinden

En guide til Frankrikes historie

Interessante fakta om Frankrike Som et relativt stort territorium i Vest-Europa har Frankrike holdt ut mye gjennom århundrene. Landet har spilt en stor rolle i historien til mange land over hele verden, men hva med Frankrikes egen historie? Fra den romerske erobringen av Gallia i antikken til verdenskrigene i det 20. århundre, er det moderne […]

29 oktober 20218 minutter lesemateriale

Franske ordbøker

Feil du bør unngå på fransk

Vanlige feil på fransk "Rien ne sert de courir, il faut partir à point." Dette gamle, franske ordtaket sier at det ikke er noen vits i å løpe, så lenge du drar i tide. Vær altså mer som skilpadden, ikke haren, i Æsops fabel. Det krever nemlig en viss tålmodighet dersom målet er å gjøre […]

23 september 202113 minutter lesemateriale

en person holder en mobil i lufta foran et vindu, på skjermen er et bilde av en mann, de har en videosamtale

Lær å snakke flytende fransk

Hvordan blir du bedre til å snakke fransk? Når du lærer et nytt språk, begynner du med grammatikk, med vokabular, verbtider og setningsstruktur. Det kommer du langt med, men om du vil overbevise når du snakker språket, må du gå enda litt lenger. For å snakke fransk virkelig flytende, må du fordype deg i språket og bruke det ofte. Med disse tipsene […]

30 mai 20216 minutter lesemateriale

Vil du lære fransk?

Våre fransklærere gir deg alle sine råd og tips for å lære deg å snakke kjærlighetens språk. Enten du er nybegynner, vil utvikle språkferdighetene dine eller må gjøre deg klar for franskeksamen; hjelpen finnes her.

Superprof er en svært god ressurs for franskundervisning. Her har vi lærere i Norge og flere andre land. Hvilket innebærer at du kan lære deg fransk med en fransklærer i Paris! Sjekk ut deres annonser og book din neste franskundervisning i dag.

 

en skikkelse står i gangen mellom to hyller i et bibliotek

En innføring i fransk grammatikk

Hjelp til å øve på fransk grammatikk Det å lære et nytt språk kan være både spennende, gøy og skikkelig frustrerende. Man må gjøre seg kjent med et nytt sett grammatikkregler, lure munnen til å lage lyder den aldri har laget før og huske om adjektivet skal stå foran eller etter substantivet. Når franskkurset tar seg opp […]

27 februar 20217 minutter lesemateriale

to duer står på en utsikt like foran eiffeltårnet

Franskkurs på nett eller i person

Fransk språkkurs med privatlærer Det er ikke uten grunn at mange ønsker å lære seg fransk som andrespråk. Et av verdens mest romantiske språk er ikke bare vakkert å høre på. Det forbindes også med kunst og kultur. Imidlertid velger de fleste å lære fransk av spesifikke grunner: Fordi det gir helsemessige og økonomiske fordeler […]

15 februar 20218 minutter lesemateriale

Fotgjengere og kaféen

Tips og trips for fransklæring

Tips og triks for morsom og effektiv fransklæring Har du alltid hatt lyst til å lære deg fransk? Har du meldt deg på franskkurs og lest grammatikkregler, men synes det er vanskelig å finne motivasjonen til å sette deg ordentlig inn i språket? Vi har satt sammen en liste med morsomme fransklæringstips som vi håper […]

31 oktober 202010 minutter lesemateriale

En opphøyd statue i Bordeaux

Hvordan Lære Fransk: De Beste Tipsene

Lære Seg Fransk: Få Mest Mulig ut av Undervisningen Nordmenn kjenner verdien av å kunne et språk som snakkes verden over. Man klarer seg imidlertid ikke over hele verden med bare engelsk som nøkkel. Derfor velger mange å lære seg fransk i tillegg. Det franske språket utviklet seg fra folkelig latin, og er det tiende […]

24 januar 20206 minutter lesemateriale

Franskundervisning til ethvert nivå

Enten du har aldri hatt franskundervisning før, eller om du ønsker å forbedre ditt eksisterende nivå; alle kan lære seg fransk. Å kunne fransk kan være nyttig i jobbsammenheng eller når du er på reise.

Snakker du fransk og har du tenkt på å gi undervisning som privatlærer?

Kanskje du ser etter fransklærere som kan hjelp deg i fremmedspråkundervisningen.

Har du dysleksi og vansker med språk?
På Superprof kan du finne lærere som har undervisningserfaring og pedagogiske ferdigheter til å undervise bort. Det er også muligheter for å få undervisning av noen med fransk som morsmål.

Franskundervisning med Superprof

Våre franskundervisere er erfarne, kvalifiserte og det finnes flere lærere som har opphav fra fransktalende land.

Hver fransklærer har deres egen metodikk og spesialisering.

Ta en titt på de ulike profilene deres, og finn den læreren som passer best for deg. Nybegynner, viderekommen, eller avansert; det finnes lærere som passer ditt nivå.

Du velger om du ønsker å fokusere på uttale, skriving, lesing, samtaler, bøying av verb eller fransk litteratur.

Du kan også prøve deg på et intensivkurs i fransk. Det er antageligvis en god idé å ta en nivåtest før du begir deg utpå å studere fransk kultur og litteratur.

Hvem kan ta franskkurs?

Det å kunne fransk skiller deg ut i mengden i forbindelse med jobbsøking. Svært mange nordmenn glemmer sitt tredjespråk etter videregående.

Det vil si at dersom du holder dine franskkunnskaper ved like (og kanskje videreutvikler dem), har du noe å legge til på CVen.

Dersom du ønsker å reise, enten privat eller i  forbindelse med jobb, kan det å kunne fransk være en fordel.

Når du selv kan språket, kan du etterhvert selv bli privatunderviser og hjelpe andre med fransk.

Du kan også bruke en privatlærer i fransk for å forberede deg til Diplôme d’études en Langue Francaise (DELF) eller Diplôme Approfondi en Langue Francaise (DALF).

Hvorfor ta franskundervisning?

Ønsker du å oppholde deg i et fransktalende land over tid? Mange av dem som har lært fransk kan utvikle sine språkferdigheter, ved å oppholde seg i Frankrike eller et annet fransktalende land. En lærer på en annen måte når en er omringet av dem med fransk som morsmål.

Fransk kan noen ganger være et utfordrende språk å lære seg. Selv om du lærer det på grunnskole og videregående, kan hjelp fra en privatlærer gi deg mer skreddersydd undervisning tilpasset ditt nivå og ditt læringsmønster. Du kan få mer individuelt fokus, i motsetning til i en skoleklasse hvor én lærer har ansvar for et tjuetalls elever med ulike nivåer og behov.

Du kan lære det grunnleggende i språket; grammatikk, uttalelse, staving, alfabetet, ordforråd… Alt du trenger for å kunne snakke fransk.

Det er også mulig å få undervisning online. Takket være webcamera og internettilkobling, kan du lære fransk av en ekte franskmann.