En opphøyd statue i Bordeaux

Hvordan Lære Fransk: De Beste Tipsene

Nordmenn kjenner verdien av å kunne et språk som snakkes verden over. Man klarer seg imidlertid ikke over hele verden med bare engelsk som nøkkel. Derfor velger mange å lære seg fransk i tillegg. Det franske språket utviklet seg fra folkelig latin, og er det tiende mest brukte språket i verden. Denne guiden leder deg […]

24 januar 2020 ∙ 6 minutter lesemateriale

Vil du lære fransk?

Våre fransklærere gir deg alle sine råd og tips for å lære deg å snakke kjærlighetens språk. Enten du er nybegynner, vil utvikle språkferdighetene dine eller må gjøre deg klar for franskeksamen; hjelpen finnes her.

Superprof er en svært god ressurs for franskundervisning. Her har vi lærere i Norge og flere andre land. Hvilket innebærer at du kan lære deg fransk med en fransklærer i Paris! Sjekk ut deres annonser og book din neste franskundervisning i dag.

 

Franskundervisning til ethvert nivå

Enten du har aldri hatt franskundervisning før, eller om du ønsker å forbedre ditt eksisterende nivå; alle kan lære seg fransk. Å kunne fransk kan være nyttig i jobbsammenheng eller når du er på reise. 

Snakker du fransk og har du tenkt på å gi undervisning som privatlærer?

Kanskje du ser etter fransklærere som kan hjelp deg i fremmedspråkundervisningen.

Har du dysleksi og vansker med språk?
På Superprof kan du finne lærere som har undervisningserfaring og pedagogiske ferdigheter til å undervise bort. Det er også muligheter for å få undervisning av noen med fransk som morsmål.

Franskundervisning med Superprof

Våre franskundervisere er erfarne, kvalifiserte og det finnes flere lærere som har opphav fra fransktalende land.

Hver fransklærer har deres egen metodikk og spesialisering. 

Ta en titt på de ulike profilene deres, og finn den læreren som passer best for deg. Nybegynner, viderekommen, eller avansert; det finnes lærere som passer ditt nivå.

Du velger om du ønsker å fokusere på uttale, skriving, lesing, samtaler, bøying av verb eller fransk litteratur.

Du kan også prøve deg på et intensivkurs i fransk. Det er antageligvis en god idé å ta en nivåtest før du begir deg utpå å studere fransk kultur og litteratur.

Hvem kan ta franskkurs?

Det å kunne fransk skiller deg ut i mengden i forbindelse med jobbsøking. Svært mange nordmenn glemmer sitt tredjespråk etter videregående.

Det vil si at dersom du holder dine franskkunnskaper ved like (og kanskje videreutvikler dem), har du noe å legge til på CVen. 

Dersom du ønsker å reise, enten privat eller i  forbindelse med jobb, kan det å kunne fransk være en fordel. 

Når du selv kan språket, kan du etterhvert selv bli privatunderviser og hjelpe andre med fransk. 

Du kan også bruke en privatlærer i fransk for å forberede deg til Diplôme d’études en Langue Francaise (DELF) eller Diplôme Approfondi en Langue Francaise (DALF).

Hvorfor ta franskundervisning?

Ønsker du å oppholde deg i et fransktalende land over tid? Mange av dem som har lært fransk kan utvikle sine språkferdigheter, ved å oppholde seg i Frankrike eller et annet fransktalende land. En lærer på en annen måte når en er omringet av dem med fransk som morsmål.

Fransk kan noen ganger være et utfordrende språk å lære seg. Selv om du lærer det på grunnskole og videregående, kan hjelp fra en privatlærer gi deg mer skreddersydd undervisning tilpasset ditt nivå og ditt læringsmønster. Du kan få mer individuelt fokus, i motsetning til i en skoleklasse hvor én lærer har ansvar for et tjuetalls elever med ulike nivåer og behov.

Du kan lære det grunnleggende i språket; grammatikk, uttalelse, staving, alfabetet, ordforråd… Alt du trenger for å kunne snakke fransk.

Det er også mulig å få undervisning online. Takket være webcamera og internettilkobling, kan du lære fransk av en ekte franskmann.