Er det mulig å få en personlig trener hjem til seg?

Nå som helse- og treningsbransjen virkelig blomstrer, er det veldig mange som starter på en karriere som personlige trenere. Noen av disse tilbyr å komme hjem til kundene og sette opp et personlig skreddersydd treningsopplegg – uten at kunden trenger å dra hjemmefra.

Akkurat denne typen treningsformen kan være litt kostbar, men det er veldig mange fordeler med det! Ved å trene hjemme med en personlig trener, trenger man for eksempel ikke å kjøpe inn masse utstyr.

Ønsker du å trene med en personlig trener Trondheim?

De beste Personlig treninglærerne tilgjengelig
Kent
5
5 (8 Evaluering(er))
Kent
325kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dag
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Dag
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Susanne marie
5
5 (3 Evaluering(er))
Susanne marie
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mari
Mari
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jakub
Jakub
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jehad
Jehad
10kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristina
5
5 (2 Evaluering(er))
Kristina
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Susann carine
5
5 (1 Evaluering(er))
Susann carine
520kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kent
5
5 (8 Evaluering(er))
Kent
325kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Dag
4,8
4,8 (5 Evaluering(er))
Dag
250kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Susanne marie
5
5 (3 Evaluering(er))
Susanne marie
800kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Mari
Mari
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jakub
Jakub
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Jehad
Jehad
10kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Kristina
5
5 (2 Evaluering(er))
Kristina
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Susann carine
5
5 (1 Evaluering(er))
Susann carine
520kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Trenger man spesielt utstyr for å trene hjemme?

Tenk om hjemmet ditt kunne blitt til et treningssenter! Det er kanskje ikke en veldig vanlig tanke for de fleste. Med litt oppfinnsomhet og kreativitet kan man imidlertid få til mye på hjemmebane! Kanskje noen ønsker å ha med seg venner og dermed ha små gruppetimer hjemme med en personlig trener også? Forskning har vist at det kan være en svært effektiv treningsform!

Høres det interessant ut? La oss se litt nærmere på personlige trenere som kan komme hjem til deg. Først av alt, kan du jo sjekke Superprofs nettside for å finne trenere i nærheten av deg. Det finnes mange, så sjansen er stor for at du finner en som passer dine behov i nærheten. Det er imidlertid lurt å passe på at de har en solid utdanning og bakgrunn.

Noen ønsker å trene sammen med venner. Det kan være effektivt! (Foto: Unsplash)

Når man først har kommet i kontakt med en personlig trener, tenker man kanskje at man må skaffe en del utstyr for å få trent hjemme. Men det avhenger veldig av hva slags type økter du ønsker. Step-kasser kan løses på en eller annen måte i de fleste hjem. Er planen å begynne med karate, er behovet annerledes. Det samme gjelder styrketrening, da det kan være fint å skaffe seg noen vekter. Det kommer rett slett an på hva slags trening man ønsker å gjennomføre. Kanskje trenger man ikke kjøpe noe i det hele tatt!

Finn en personlig trener Stavanger for å starte treningen i nærheten av deg.

Om målet er å gå ned i vekt for eksempel, vil ikke en personlig trener ha noe problem med å få deg til å svette uten en tredemølle eller sykkel. Og det er mengder av gode styrkeøvelser man kan gjøre med egen kroppsvekt eller med ting og tang man har i huset som hjelpemiddel.

Kort og godt: Å trene hjemme er ikke ensbetydende med at man må kjøpe inn masse dyrt utstyr. Det er en av de store fordelene med å trene hjemme. Man kan komme seg i form, gå ned i vekt eller bli sterkere på en effektiv måte hjemme, om man har en dyktig personlig trener.

Hva slags utstyr ønsker en personlig trener at du skaffer deg?

Kreativitet er kanskje en nøkkel for å lykkes med personlig treningsoppfølging hjemme. Men om din personlige trener skulle ønske at du kjøper inn noe utstyr, hva vil det eventuelt være?

Dette avhenger selvfølgelig av hva som er målet med treningen:

  • Gå ned i vekt
  • Bedre kondisjon
  • Komme i bedre form generelt
  • Bli sterkere
  • Bli mer bevegelig

Som de fleste er klar over, er de profesjonelle trenerne ofte spesialisert på ulike felter innen trening. Men en ting man må ha klart i skapet uansett hva slags trening man skal gjøre er treningsklær. Det finnes klær og sko i bra kvalitet i et bredt prisspekter.

En treningsmatte er også fint å ha om man skal trene kjernemuskulatur eller for å tøye ut på. I tillegg vil vekter, som nevnt, være nødvendig om du ønsker å bygge muskelmassen. Kanskje treneren din foreslår et skikkelig lydanlegg og, så man kan ha litt musikk til treningen!

To personer trener sammen
En step-kasse kan brukes til en rekke fine styrke- og kondisjonsøvelser. (Foto: Unsplash)

Hvordan bruke ting man har hjemme til trening?

I tillegg til de tingene man kanskje bør kjøpe inn, kan man se etter ting i huset som kan benyttes til treningen. Men husk: Treningen med din personlige trener skal være trygg, så ikke ta noen sjanser.

Og om kunden selv ikke har forslag eller tanker om ting hjemme som kan brukes til trening, så har garantert treneren det. Har man en liten hageflekk er det helt optimalt, slik at man får litt frisk luft mens man trener også. Kondisjonstrening krever ikke alltid så mye plass, men det er veldig effektivt for å gå ned i vekt eller for å øke utholdenheten. Slik type trening er definitivt best ute i frisk luft.

For de fleste andre typer treningsformer, kan man helt fint trene innendørs. Step-kasser er et veldig enkelt og fint verktøy, som de fleste personlige trenere vil ta i bruk. De kan brukes til flerfoldige typer øvelser for ben- og rumpemuskulaturen. Man får også opp pulsen, så om man ønsker å gå ned i vekt, er ofte step-kasser involvert i treningsprogrammet.

Sofaen din kan være fint for øvelser som dips og armhevinger, og sengen kan være et fint sted for å trene kjernemuskulaturen. Det handler om kreativitet!

Hva er fordelene med å trene hjemme med en personlig trener?

Vi kan vel alle være enige om at å ha en personlig trener hjemme hos seg er litt luksuriøst. Men ønsker du å komme deg i form raskt, etter å ha mislyktes med de foregående treningsprogrammene du har prøvd? Eller er du lei av å trene uten å se resultatene av jobben du legger ned? Kjenner du deg igjen i dette, kan det å investere i en PT time hjemme være veien å gå. La oss se på noen av fordelene!

Skreddersydd trening

Etter å ha trent noen økter sammen med en personlig trener, vil treneren ha rukket å ha analysere dine fysiske forutsetninger og dermed sette noen fornuftige og oppnåelige mål. En av de store fordelene med å ha en personlig trener, er at de evner å sette sammen et treningsprogram som er basert på en rekke ulike faktorer.

Når de har gjort sin analysen av kunden, vil treningsprogrammet de setter opp være tilpasset kunden på mange ulike måter.

Det er veldig normalt å starte med litt kondisjons- og styrketrening for å sørge for at den fysiske grunnmuren er god.

En personlig trener klarer å ta hensyn til livsstilen din. De vil hjelpe deg med å gå ned i vekt og forbedre søvnen, om det er målet. Det er sannsynlig at din personlige trener vil gi noen ernæringsråd også. Det er ekstremt viktig å ha et godt kosthold, så her gjelder det å følge rådene man får.

Komfortabel trening på hjemmebane

Det høres bedre ut enn å hoppe på kollektivtransport for å komme seg på trening, gjør det ikke?

Noen mennesker like ikke spesielt å dra på treningssenteret, noe som er forståelig. Spesielt om det er snakk om et trangt og overfylt treningssenter. Men selv om det skal være nok av plass der du trener, vil det bli vanskelig å overgå fordelene ved å trene med en personlig trener hjemme.

Man kan få unna treningen med en gang man kommer hjem fra jobb, og så gå rett i dusjen på ditt eget bad. Man trenger ikke å gå ut døren hjemme! For mange er det en fristende mulighet, når alternativet ofte er å reise et stykke for å trene på et overfylt treningssenter.

Hjemmetrening er også bra for motivasjonen

Det å ha en personlig trener kan spare deg for masse tid. Med en fulltidsjobb kan det være vanskelig å gi plass til trening som en del av hverdagen. Dette gjelder spesielt for dem som har familier også. Det er ofte ikke mange nok timer mellom jobb og leggetid.

Det å reise til et treningssenter for å trene i en time, for så å reise hjem igjen, kan rett og slett være vanskelig å få til i hverdagen.

Kanskje du må ta T-bane, buss eller annen type kollektivtransport for å komme deg på trening? Det slipper du om treneren kommer hjem til deg. (Foto: Unsplash)

Med en personlig trener som kan komme hjem til deg, vil du spare masse tid. Treningen vil tilpasses din timeplan.

Gruppetimer kan være moro det, det er det ingen tvil om. Man møter mennesker og blir presset til å ta ut det lille ekstra. Det er imidlertid ikke personlig tilpasset for deg.

Enhver på gruppetimen må tilpasse seg. En av de store fordelene med å ha en personlig trener, er at treningsprogrammet vil være spesialtilpasset for deg. Og ikke bare treningen i seg selv. Den vil også være tilpasset din timeplan, som kanskje involverer både jobb og familie. Det er bare å si ifra til den personlige treneren om når du har tid, så vil hun eller han tilpasse seg dine ønsker.

Den økonomiske fordelen

Det å skaffe seg en personlig trener er vanligvis dyrere enn et vanlig medlemskap på et treningssenter. Men man sparer penger på transport, og man betaler kun for de øktene man faktisk gjennomfører. Det er ganske mange som betaler et månedsabonnement uten å ha vært på treningssenteret en eneste gang …

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...

Åshild

Jeg liker bøker, kunst og turer i skog og mark. Planene mine for nær fremtid er å lære meg spansk og å dyrke mine egne grønnsaker.