“Styrke kommer ikke fra fysisk kapasitet. Den kommer fra en ukuelig vilje.”                                                                     – Mohandas Karamchand Gandhi

Yoga kan gjøre deg lykkeligere, viser forskning fra Goldsmiths University.  Å gjøre yoga, asanaer og pusteøvelser, handler om å fokusere på øyeblikket og oppnå mindfulness, oppmerksomt nærvær.

Yoga kan hjelpe til å øke kroppens fleksibilitet, takle stress og bli sunnere, og er noen av grunnene til at mange prøver yoga for nybegynnere. Du kan også lære å mestre pusten, slappe av og gi slipp.

Men hvordan blir du yoga-proff når du akkurat har begynt å mestre en indre ro?

I denne artikkelen vil vi se på de ulike aspektene ved å gjøre yoga, inkludert det å mestre pusten, bli mer fleksibel, viktige yogastillinger og meditasjonsøvelser du kan gjøre hver dag.

De beste Yogalærerne tilgjengelig
Victoria elisabeth
5
5 (3 Evaluering(er))
Victoria elisabeth
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Monika
5
5 (3 Evaluering(er))
Monika
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Carina
Carina
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nina
5
5 (5 Evaluering(er))
Nina
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gina
5
5 (6 Evaluering(er))
Gina
310kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Celia
5
5 (6 Evaluering(er))
Celia
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lea
5
5 (1 Evaluering(er))
Lea
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Line
5
5 (2 Evaluering(er))
Line
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Victoria elisabeth
5
5 (3 Evaluering(er))
Victoria elisabeth
300kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Monika
5
5 (3 Evaluering(er))
Monika
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Carina
Carina
490kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Nina
5
5 (5 Evaluering(er))
Nina
500kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Gina
5
5 (6 Evaluering(er))
Gina
310kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Celia
5
5 (6 Evaluering(er))
Celia
450kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Lea
5
5 (1 Evaluering(er))
Lea
600kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Line
5
5 (2 Evaluering(er))
Line
350kr
/t
Gift icon
1. kurstime gratis!
Start nå

Hvordan mestre pusten i yoga

Det finnes teknikker som er ganske enkle å lære seg, og pusteøvelser er en av dem. Dette er et av de viktigste aspektene ved yoga også. Du lurer kanskje på hvorfor pusten er så viktig i yoga. Da skal du huske på at det å puste viser at vi faktisk er i live. Pusting er essensielt for kroppen din.

Yogaposisjon
Pusting er en essensiell del av yoga. Hvis du ikke kan kontrollere pusten din, vil du ikke mestre de mer utfordrende stillingene. (Kilde: Unsplash)

 

Når du lytter til kroppen din, vil du se faresignalene som viser at du er stresset, eller innse at du er stresset.

Pusting fra dypet kan hjelpe oss å kjenne etter nøyaktig hva som skjer i kroppen. I yoga er pusten viktigere enn i noen annen trening, siden pusteøvelser er en del av selve yogaen. 

Det er ikke mulig å holde pusten gjennom en yogatime, du må bruke pusten aktivt i alle yogaøvelser. Hver yogaposisjon har deler hvor du skal puste inn, puste ut og holde pusten. En yogalærer kan hjelpe deg med dette, og kan guide og støtte deg gjennom pusteøvelsene.

Hvordan oppnår du perfekt linjering i yoga

Du kan oppnå sinnsro gjennom perfekt linjering. Dette handler om hvordan kropp, sinn og sjel er forbundet med hverandre, og hvordan yogastillingene gjør linjeringen mulig.

Selv om du ikke tar en yogaklasse eller drar på et yoga-retreat, kan du fremdeles dra nytte av linjering. Det sies at det virker helt ned i chakraene dine.

 

Linjering i yoga.
Du må jobbe med linjeringen for å få mest ut av yogatimene dine. (Kilde: Lograstudio)

 

Hvis du vil få til perfekt linjering, kan du gjøre ulike asanaer eller stillinger. Som du sikkert husker fra skolen: øvelse gjør mester! Når du gjør disse øvelsene, må du følge godt med på kropp og sjel. En perfekt utført solhilsen, så er du der!

Enten du har din første time i yoga for nybegynnere med yogalærer eller ikke, bør du alltid lytte nøye til hva yogalæreren har å si, da denne vil kunne vise deg hvordan du skal plassere deg og hvordan du skal puste.

Det vil kunne hjelpe deg til å bli mer fleksibel, så vel som å motvirke stress. Uansett hvilken type yoga du gjør, må du sørge for at du varmer opp før du prøver disse stillingene, og jobber med linjeringen.

Viktige yogaposisjoner

Enten du tar en yogaklasse, gjør yoga online eller i stuen din, er det noen yogastillinger som hver eneste yogi bør kunne.

Yoga med utsikt
Det finnes en hel del vanlige yogastillinger. (Kilde: Unsplash)

 

Her er noen av dem de aller fleste kan klare, uansett fysisk form og alder:

•Yoga Mudras, egne gester med hendene.
• Solhilsen, sannsynligvis den mest kjente yogaposisjonen.
• Kobraen, en nyttig positur som kan forbedre fleksibiliteten og balansen.
• Lotusstillingen, en enkel og effektiv positur der du berører føttene med hendene.
• Lyset
• Vridninger som er litt mer kompliserte, men som virker inn på fleksibiliteten og fordøyelsesorganene dine.
• Trekanten, en god stilling som gjøres stående og som virker inn på fleksibiliteten og på pusten

Kort sagt finnes det en mengde av nyttige yogastillinger du kan jobbe med, avhengig av hvilke deler av kroppen som trenger mest oppmerksomhet.

I tillegg til å forbedre fleksibiliteten, muskelstyrken og ryggraden din, kan yogastillingene hjelpe deg med å sentrere når de er gjort riktig.

Vær spesielt oppmerksom på teknikken din, slik at du ikke skader deg.

10 daglige meditasjonsøvelser i yoga

I en stressende hverdag, lurer du sannsynligvis på hvordan 10 enkle meditasjonsøvelser kan fungere. Når du konsentrerer deg riktig, vil du bli overrasket over hvor effektive de kan være. Disse passer også godt som yoga for gravide.

Dette er enkle og effektive meditasjonsøvelser som alle kan gjøre!

Buddhistisk munk.
Meditering er også en vanlig del av yoga (Kilde: Unsplash)

 

Det er enklere enn du kanskje tror. Dette er ikke egentlig yogaøvelser, men meditasjonsteknikker du kan gjøre daglig, slik at du kan reflektere og konsentrere deg om hverdagslige ting.

Her er en kort liste over meditative handlinger du kan gjøre hver dag:

Ta fem minutter for deg selv før du legger deg eller når du nettopp har våknet: du trenger bare å fokusere på tankene dine på et gitt tidspunkt for å forbedre konsentrasjonen og slappe av.

Lytt innover: Dette er veldig viktig når vi er stresset. Lytt til kroppen din, føl på hva du trenger, tenk på spenninger og bekymringer og vær oppmerksom på dem.

Lytt til hva som skjer rundt deg: Fokuser på verden utenfor, fokuser på et gitt punkt og lytt og føl på hva som skjer.

Vær oppmerksom under måltidene: Når du spiser, vær spesielt oppmerksom på hva du spiser og opplevelsen av å spise ettersom det heter at vi blir hva vi spiser. Fokuser på smak, lukter, farger og så videre.

Fokuser: Dette er en grunnleggende del av meditasjonen. Vær i nåtiden, kjenn at luften trekkes inn i lungene mens du puster, og gjør det meste ut av akkurat dette øyeblikket. Du kan gjøre dette hvor enn hvor du befinner deg.

Bruk sansene dine: I mindfulness-meditasjon må du ta hensyn til hver av sansene dine og hva de føler. Kjennes det bra? Hva føler du? Det er mange spørsmål du bør stille deg selv om ditt eget velbehag.

La tankene vandre: Dette må gjøres på en kontrollert måte. Ved å gjøre de to foregående trinnene, vil du bli oppmerksom på deg selv og verden rundt deg.

Søvn: Å sove er ”bevisstløs” meditasjon. Det er en måte å behandle tankene og følelsene dine på.

Skriv: Skriving er meditativt når du fokuserer på noe spesifikt. Uansett hva du skriver om, er det meditativt.

Fokuser på hva du gjør i øyeblikket: Hvert sekund av hver eneste dag er en mulighet til å meditere litt. Du kan fokusere på noe så enkelt som å skrive på tastaturet. Enkelt, men effektivt!

Som du sikkert har forstått, kan alle gjøre yoga. Med pusteøvelser, linjering, meditasjon og grunnleggende stillinger er yoga en mangfoldig og tilgjengelig aktivitet. Så finn fram matten din!

Fordelene med yoga handler om mer enn å forbedre fleksibiliteten din uttøyinger og asanaer, det inkluderer også å forbedre holdningen din, å hjelpe deg med å ha en bevissthet om deg selv og verden rundt deg, å arbeide med pusteteknikker, stressreduksjon, styrke kjernemuskulatur og øvrig muskulatur.

Yoga har også sosiale fordeler når det kommer til å møte nye mennesker på yoga. Hva med å forsøke yogakurs på sørlandet du også? Ta et kjapt søk på "yoga kristiansand".

Enten du driver med yoga, vinyasa yoga, Ashtanga yoga, Iyengar yoga, Power yoga eller til og med yoga for gravide, har de alle de samme gode det effektene for sinnet, kroppen og ånden gjennom yogaøvelser, uttøying, pranayama og meditasjon.

Hvis du vil lære mer om yoga for nybegynnere, er interesser, bør du vurdere å ta kontakt med en privatlærer i yoga. På Superprof kan du søke etter både yogalærere online så du kan gjøre yoga hjemme, eller yogalærere i nærmiljøet ditt.

Mange av lærerne på Superprofs plattform tilbyr den første timen med undervisning gratis, slik at du kan møte dem, diskutere dine behov som nybegynner i yoga, din livsstil og sette sammen en plan for hvordan du kan forbedre livet ditt med yoga.

Én-til-én-økter vil være de mest effektive ettersom yogalæreren din kan fokusere på deg. Men de har en tendens til å være dyrere enn yoga online, som kan foregå over programmer som Skype, siden yogalæreren da har færre utgifter.

Du kan alltids samle noen venner i en liten gruppe. Mange yogalærere kan tilby en reduksjon i pris per student, noe som betyr at alle betaler mindre, mens yogalæreren kan tjene litt mer.

Prøv yoga Oslo!

>

Plattformen som kobler privatlærere og elever

Første kurstime gratis

Likte du denne artikkelen? Vurder den!

5,00 (1 vurdering(er))
Loading...
oversetter

Åshild

Jeg liker bøker, kunst og turer i skog og mark. Planene mine for nær fremtid er å lære meg spansk og å dyrke mine egne grønnsaker.