Utmerket
Anmeldelser

Vårt utvalg gitarlærere

Se flere lærere

5.0 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og flere enn 36 anmeldelser.

331 kr/time

De beste prisene: 99% av lærerene tilbyr første kurset gratis og gjennomsnittsprisen er 331kr/time

4 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 4time(r)

Å lære har aldri vært
enklere

2. Organiser dine gitarkurs på Barnnivå

Hold kontakt med din lærer for å diskutere ambisjoner og tilgjengeligheter. Planlegg første kurs sammen i dag.

3. Oppdag nye erfaringer med Gitar

Elevpasset tillater deg å kontakte så mange lærere du måtte ønske.

FAQ

💰 Hva er gjennomsnittsprisen på et gitarkurs (Barnnivå)?

Gjennomsnittsprisen for et gitarkurs er 331 kr.


Prisen avhenger blant annet av følgende faktorer : 


 • Erfaringen gitarlæreren har
 • Hvor kurset finner sted (hjemme eller online)
 • Hvor ofte og hvor lang kurstimer du tar
 • Kursnivået (Barn)

97% av lærerne tilbyr første kurstime gratis.


Sjekk ut prisene i nærheten av deg.

💡 Hvorfor ta et gitarkurs i Barnnivå ?

gitarkurs med en erfaren lærer tillater deg å forbedre dine ferdigheter raskere.


Du velger din lærer, om du ønsker kurs i person eller på avstand (online) er opp til deg.


Du får kontaktinformasjonen til læreren inne på din profil, så fort læreren har godkjent din forespørsel.


En enkelt søkemotor lar deg søke blant våre tusenvis av lærere.

Start ditt søk nå

.

💻Gir lærerne gitarkurs online?

Flesteparten av lærerne i gitar gir gitarkurs online.


Konsulter deres annonser for å velge deg et  gitarkurs online

🎓Hvor mange tilgjengelige lærere gir gitarkurs (Barnnivå) ?

162 lærere i gitar tilbyr sin hjelp i gitar for å forbedre ditt Barn.


Du kan se gjennom deres profiler og velge den læreren som passer best for deg


Velg din lærer utfra 162 profiler.✒️ Hvilken evaluering mottar gitar i Barnnivå ?

Fra et utvalg av 36 evalueringer, gir elevene et gjennomsnitt på 5.0 av 5.


Dersom det skulle oppstå et problem med kursene er en kundeservicemedarbeider tilgjengelig (på e-post 5 dager i uken).


For hvert fag kan du se tilbakemeldinger fra elevene.

Vil du ha undervisning i gitar?

Velg blant mange lærere innen gitar!

Se flere lærere Kom i gang

Finn en privatlærer som tilbyr gitarundervisning

Et barns første møte med et instrument skjer gjerne på barneskolen i form av blokkfløyte, piano og tamburin. Mange skoler har imidlertid også innført gitar i repertoaret. De som er så heldige å kunne spille gitar i musikktimene, vil lære grunnleggende grep og enkle akkorder.

En annen måte å videreutvikle eller starte fra scratch med gitarspillet er via gitarkurs for barn. Det finnes flere musikkakademier spesielt egnet for de minste. Her kan nevnes:

Kolibri Musikkakademi, som har avdelinger både i Oslo og Stavanger.

Undervisningen er beregnet på barn mellom 6 og 18 år. Her kan en velge mellom privattimer eller gruppeundervisning, med utgangspunkt i grunnleggende klassisk musikk og popmusikk.

Gitartimene fokuserer her på:

 • Instrumentets struktur og oppbygning, samt akustiskeegenskaper.
 • Arbeidmed gehøret. Innarbeiding av nye vaner ved å tenke i lydforestillinger og bilder, samt å uttrykke seg via lyd.
 • Notelære– lese og skrive noter i G-nøkkel.
 • Grunnleggendeteknikker i gitarspill.
 • Betydningen og viktigheten avuniverselle musikkbegreper (rytme, tempo, meter, agogik, dynamikk, artikulasjon, instrumentering og betoning) og bruk av dette i musikk.
 • Selvstendighet i øvingsprosesen og i hjemmearbeidet.
 • Konserterfaring
 • Etablere vanermed å lytte til musikk med kunstnerisk verdi (i form av lydopptak og å gå på konserter).

Gitarundervisning.no er en annen aktør som tilbyr gitarundervisning for barn i alderen 5 til 11 år. Undervisningen foregår på skolens egen undervisningsplattform på nett, og er således tilgjengelig over hele landet. Her vil barnet lære kjente barneviser og enkelt gitarspill.

Barnet får individuell undervisning, og foreldre må følge opp undervisningen med innsendelse av 1–3 videoer eller lydfiler per måned. Disse blir så gått gjennom, og en tilbakemelding og korrigering vil gis. Barnet vil få tilbakemelding via tekst, video, grafikk, lyd og quiz m.m., og er således et artig undervisningsopplegg.

Superprof har langt over ett hundre gitarlærere rundt om i landet, som kan undervise barn i gitarspill individuelt eller i grupper, med fysisk oppmøte eller via webkamera.

Om du søker på gitarkurs på Superprof plattform, vil du få opp alle lærerne som tilbyr gitarundervisning i Norge. Du kan også spesifisere sted, slik at du får finjustert søket ditt etter hvor du bor.

Det er også viktig å vite hva slags gitar barnet ønsker å lære – akustisk gitar, bassgitar, el-gitar etc. Kikk gjennom lærerprofilene, se hva som tilbys, hvilken erfaring lærerne har og velg ut noen kandidater du tror passer til ditt barns ønsker og behov. Sjekk kvalifikasjoner og undervisningsmetode, og les gjerne anmeldelser fra tidligere elever.

Deretter kan du ta kontakt for mer informasjon eller for å avtale undervisning. Den første timen er som regel gratis, og kan benyttes til å planlegge undervisningen – frekvens, tid og sted m.m.

Den første timen brukes også til å bli kjent med læreren uten at det koster deg noe. Du får en følelse med lærerens personlighet og egenskaper som lærer, som gir deg et verdifult grunnlag for å avgjøre om dette er rette lærer for ditt barn. Er du i tvil, eller du ikke føler deg tilfreds med vedkommende, kan du gå til nestemann på listen.

Gruppeundervisning eller en-til-en

Dersom du har et budsjett å forholde deg til, vil gruppeundervisning være gunstigere rent prismessig. Da deles nemlig timeprisen læreren tar på alle elevene. Det kan være at du kan samle sammen en vennegjeng, klassekamerater eller søsken og søskenbarn, og slik redusere kostnadene til privatlærer.

Undervisning i gruppe blir ikke like individuell som en-til-en-undervisning, men jo mindre gruppen er desto mer tilpasningsdyktig blir undervisningen.

Den store fordelen med en-til-en-undervisning er at undervisningen spesialtilpasses eleven og fokuseres nøyaktig på elevens mål. Eleven kan fritt stille spørsmål uten å forstyrre noen, og læreren kan gjenta og terpe på det eleven sliter med.

Slik vil eleven også lære raskere!

Hvor gammel må barnet være for å spille gitar?

Det er egentlig ingen aldersgrense for når barnet kan begynne å spille gitar. Dog skal en ha i mente at finmotorikken ikke utvikles før i 10-års alder. Derfor skal en ikke starte med avanserte akkorder i svært ung alder, siden fingerplasseringen vil være et problem.

Det ideelle er et opplæringen starter med løse strenger for de aller minste. En kan starte med tommelen. Veldig mange låter kan spilles i G-,D-,A- og E-bass. Deretter blir neste naturlige steg å spille med pekefinger på 1, 2 og 3.

Og når barnet har et grunnlag med å spille med høyre hånd, kan en gradvis utvide med en finger av gangen på venstre hånd. Når barnet har utviklet rytmesansen og behersker spill med begge hender, kan en starte med D og A1.

Hvem kan lære å spille gitar?

Alle kan lære å spille et instrument. Noen har kanskje lettere for å lære enn andre, men rytme og gehør er noe som ligger latent i ethvert menneske. Slikt gehør og talent kan jobbes med og dras frem i ethvert barn. Ofte blir foreldre forundret over hvor godt barnet spiller gitar fordi det aldri har blitt fokusert på akkurat dette talentet hos barnet.

I noen tilfeller vekkes også interessen for musikk hos foreldrene, og det er ingenting i veien for å få parallell undervisning såfremt begge stiller på samme nivå. Bli gjerne med helt fra starten av, så slipper du å hente deg inn for henge med i undervsiningstimen til barnet ditt.

Spe på undervisnigen med en app

Det finnes apper du kan bruke for å lære å spille gitar, eller bruke som støtte til ordinær gitarundervisning. Et slikt eksempel er Guitar Play, som er et gitarsimuleringsspill du kan spille med de yngste i huset. Her trengs ingen tidligere erfaring. Du følger bare de dynamiske hintene, som gjør gitarundervisningen til en lek for stor og liten.

Uansett undervisningsmetode eller -sted, er det å spille et instrument en sunn hobby som kan dyrkes av alle i familien. Dette er en hobby uten aldersgrense, og som bringer liv og moro til familien. Ingenting er som jamme med de minste før sengetid. Og mens barnet drar av en akkord på gitaren kan jo du stemme i med et annet strengsinstrument, for eksempel en banjo eller ukulele – en streng er en streng!

Lykke til med undervisningen!

Hva vil du lære?