Utmerket
Anmeldelser

Vårt utvalg fotografilærere

Se flere lærere

5.0 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og flere enn 4 anmeldelser.

496 kr/time

De beste prisene: 100% av lærerene tilbyr første kurset gratis og gjennomsnittsprisen er 496kr/time

3 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 3time(r)

Å lære har aldri vært
enklere

2. Planlegg dine fotografikurs online

Planlegg sammen med din privatlærer i fotografi for å presisere dine behov og tilgjengeligheter.

3. Få ny kunnskap i ditt eget hjem.

Elevpasset gir deg ubegrenset tilgang til alle lærerne, mentorene, og underviserene på vår plattform i løpet av en måned. En periode for å oppleve nye erfaringer og ny kunnskap, i møte med fantastiske mennesker.

FAQ

📒 Hvordan fungerer Fotografiundervisning online?

Du kan kontakte din lærere direkte via telefon eller e-post. Deres kontaktinformasjon finner du i den venstre margen av kursforespørselen. Du og læreren din kan dermed sammen finne ut av hvilken løsning som passer dere best. 

Det finnes mange ulike løsninger:

 • Skype
 • Google Hangout
 • Messenger
 • Teams
 • TSmarttelefon

Mange ulike verktøy for å kunne kommuniser med lyd og bilde ,også løsninger for å dele skjermen eller nettbrettet ditt.

27lærere tilbyr undervisning

online fotografi.

🔎 Hvordan er lærere valgt for å gi fotografikursundervisning online?

Verifikasjon av personlig informasjon

Vi verifiserer identiteten, kontaktinformasjon (telefon, email og bilde), i tillegg til vitnemål, for alle våre lærere.

100% Evalueringer sertifisert- nettverkets beste verktøy

Til hver annonse; evalueringer og anbefalinger av våre elever er 100% sertifiserte.

Velg din lærer fra våre 27 profiler.

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for å gi fotografikursundervisning over webcamera?

27  Fotografilærere tilbyr online undervisning i fotografi.

Du kan kikke på profilene deres og velge den læreren som passer din lærebehov best.

Velg din lærer blant våre 27 profiler.

💸 Hva er gjennomsnittsprisen for fotografikursundervisning online?

Gjennomsnittsprisen for online Fotografiundervisning er 496Kr.

Denne raten varierer basert på ulike faktorer:

 • Lærerens erfaringer i Fotografi
 • Kursvarigheten

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis. Sjekk timesprisen for lærere i nærheten av deg.

🖋 Hva er gjennomsnittsevalueringen for online fotografilærere?

Et utvalg av 4 anmeldelser,
gir  elevene en gjennomsnittsevaluering på 5.0 av 5.


Om det skulle oppstå et problem med en undervisning, er vårt kunderserviceteam tilgjengelig for å finne en løsning (på telefon eller e-post fem dager i uka).


(Under COVID-19 situasjonen er Superprofs kundeserviceteam like tilgjengelig for å besvare alle deres spørsmål)


For alle fag kan du
se elevanmeldelsene .

💻 Hvorfor velge online-undervisning?

Med så mye kommunikasjon som daglig blir benyttet gjennom digitale kanaler, er læring online blitt mer og mer plopulært blant våre elever.

Det er enkelt, da både elever og lærere som regel har erfaringer med digitale verktøy fra dagliglivet.

Det er trygt, tilgjengelig og praktisk! Uansett hvor du er, kan du komme i kontakt med din lærer gjennom få klikk.

27 Fotografilærere er igjengelige 

her for å hjelpe deg.

Vil du ha undervisning i fotografi?

Velg blant mange lærere innen fotografi!

Se flere lærere Kom i gang

Ta onlinefotokurs med en privatlærer

Mange personer har bidratt gjennom årene med å utvikle kameraet og fotofaget. Det var den franske oppfinneren Joseph Nicéphore Niépce som tok det første bildet med et hjemmelaget kamera med sølvkloridbelagt papir, men bildet hans var bare delvis vellykket.

Kameraer ble utviklet i løpet av de påfølgende tiårene med varierende grad av suksess, men det var til slutt Alexander Wolcott som fikk æren for å ha oppfunnet det første kameraet som tok vellykkede bilder.

Siden dette revolusjonerende øyeblikket har måten vi har kommunisert, dokumentert og husket hendelser endret seg enormt. Selv om det opprinnelig var en luksus forbeholdt eliten og de velstående, kan kameraer nå bli funnet på baksiden og forsiden av enhver smarttelefon.

I stedet for å måtte stue bort filmrullene våre i påvente av spesielle anledninger og familieportretter, kan vi nå ta hundrevis av bilder hver måned. I tillegg kan vi sende de til mennesker over hele verden.

Så hvis alle kan ta et bilde med smarttelefonen sin, hva trenger vi egentlig fototimer til da? På den ene siden har vi bilder tatt på ferie og i festlige lag, men på den andre siden finnes det bilder med skiftende perspektiver og som fanger opp aspektene ved livet du ikke kan sette ord på.

I tillegg innebærer fotofaget så mye mer enn et automatisk mobilkamera. De som virkelig vil mestre kunsten, bruker ofte analoge kameraer eller egne filmkameraer. Det er heller ikke over når du har knipset bildet, for det finnes et hav av muligheter innen redigering og bildebehandling.

Mange profesjonelle fotografer er sterkt avhengige av programvarer som Adobe Photoshop eller Lightroom for å perfeksjonere eller redigere bildene sine. Kort sagt, så finnes det en hel verden innen fotofaget der ute, som rommer mye mer enn mobilkameraet ditt.

Fordelene med å lære fotografering på nettet

Det kan være vanskelig å ikke engang forstå det grunnleggende når du først begynner med fotografering. Fotografering kan faktisk virke ganske så komplisert, med alle sine tekniske begreper, slik som blenderåpning, lysmålere og ISO.

Hva betyr egentlig alt dette? Å studere teorien ved hjelp av en privatlærer vil gjøre deg i stand til å forstå det grunnleggende samtidig som de praktiske ferdighetene dine forbedres.

Vi tar selv bilder fra vårt eget perspektiv, men fotokunsten innebærer å forstå og kunne etterligne andre sine perspektiver, både fysisk og mentalt. Gjennom å studere fotografering vil du fokusere på andre synspunkter enn dine egne og etter hvert få en bred horisont som gir deg mange flere muligheter.

Å lære fotografering innebærer ofte å studere verkene til andre fotografer. Dette hjelper deg med å reflektere over hva som fungerer og hva som ikke gjør det, slik at du kan utvikle din egen stil.

Datakunnskaper blir stadig viktigere innen fotografering; arbeidsgivere forventer at alle profesjonelle fotografer mestrer Adobe Photoshop eller Lightroom. Et fotokurs lærer deg det grunnleggende innen disse og gir deg mulighet til å spesialisere deg senere.

Du lurer kanskje på hvor kunnskaper innen fotofaget kan ta deg? Å kunne dette faget, gir deg muligheter innen flere felt, blant annet:

 •  Presse og fotojournalistikk (aviser)
 •  Redaksjon og reklame (magasiner og annonser)
 •  Mote (kreativ fotografering)
 •  Sosiale arenaer (fotografering av familier og i bryllup)
 •  Næringsliv (bedriftskampanjer og markedsføring)
 •  Innen vitenskap eller medisin (vitenskapelig forskning, medisinske tilstander eller behandlinger, ekspedisjoner).

Du kan til og med velge å studere fotografering slik at du blir en mester innen faget, og kan ta bilder innen en rekke områder. 

Her kan du lære deg å fotografere

Å studere fotografering kan være så enkelt som å bare kjøpe et kamera, skifte til manuell modus, gå ut, leke med innstillingene og knipse i vei. Men det er ikke kun bildetaking som vil gjøre deg til en bedre fotograf.

Se gjennom bildene du har tatt etterpå, tenk på hva som gjør bildet ditt bra og hvordan det kunne vært bedre: kunne du ha valgt en annen bakgrunn, fått et annet perspektiv eller endret fokuset litt?

Noen mennesker har bedre peiling på hva som skaper et godt bilde enn andre, men for de fleste av oss hjelper det å kunne en del av teorien bak faget.

Det er ingen mangel på muligheter for å spesialisere seg innen faget heller. Du kan lære om alt fra hvordan du bruker blenderåpning og ISO, til hvordan lukkerhastighet brukes for å endre utseendet og motivet på bildet ditt.

Når du skal fotografere og utforme et bilde, kan det være lurt å rette fokuset mot disse aspektene ved bildet:

 •  Linje
 •  Form
 •  Tekstur
 •  Mønster
 •  Farge
 •  Plassering

Det vil hjelpe deg å skape et helhetlig bilde, hvor alle sidene ved fotoet henger sammen.

Meld deg på et fotokurs

En fin måte å møte likesinnede på når du lærer fotografering, er å delta på et fotokurs eller ved å melde deg inn i en klubb.

Hvis du liker å lære i grupper, er ukentlige kveldskurs i fotografering tilgjengelig på de fleste høyskoler. Disse kursene er ofte designet for å utstyre deg med det grunnleggende og hjelpe deg med å repetere ferdigheter innen komposisjon, fotoredigering og tilpassing av kamerainnstillinger. Disse kursene kjøres ofte på termin med betaling på forhånd.

Hvis du føler at du har et godt grep om det grunnleggende, men trenger hjelp innen spesifikke områder, som filmfotografering, naturfotografering eller nattfotografering, tilbyr mange høyskoler og bedrifter intensivkurs. Disse er ment for at du skal komme deg videre innen en spesifikk nisje.

Lær fotografering med nettundervisning

Mange av oss har et travelt liv og det å finne tid til å delta på vanlige fotokurs (for ikke å snakke om pendling til dem) kan ofte være vanskelig å få til å prioritere. Hvis du foretrekker å ta et fotokurs hjemme hos deg selv, samtidig som du kan følge en tidsplan som passer deg, kan et nettkurs være tingen for deg.

Det er mange gratis fotokurs tilgjengelig på nettet for fotografer som befinner seg på alle mulige nivåer. Fordelen med disse elektroniske ressursene er at de, i motsetning til gruppesamlinger, er tilgjengelige året rundt og lar deg lære i ditt eget tempo.

Det er imidlertid en ulempe: til tross for at elektroniske ressurser er gode for de med disiplin, motivasjon og selvtillit til å lære selvstendig, er det ingen veileder som hjelper deg med vanskelige spørsmål eller gir deg tilbakemelding på arbeidet ditt, og heller ikke disse kursene er skreddersydd dine behov og mål.

Vil du lære effektivt på tidspunkt som passer deg? Da bør du sjekke ut en av de mange privatlærerne som tilbyr nettundervisning.

Lær deg å fotografere ved hjelpe av en privatlærer

Å lære fotografering med en privatlærer vil hjelpe deg med å utvikle deg så raskt og effektivt som mulig.

I motsetning til gruppesamlinger som ofte er ganske generelle, skreddersyr privatlærere undervisninga kun for deg. Med andre ord tar de utgangspunkt i dine ambisjoner og behov, som gjør at undervisninga passer perfekt for deg. I tillegg skal kun timeplanen passe for dere to. I timene vil all oppmerksomheten ligge på deg, og du vil motta tilbakemeldinger kontinuerlig, som gjør at du hele tiden har noe å arbeide med.

Ta en kikk på Superprof sine nettsider for å finne slike lærere!

Finn en privatlærer på nett via Superprof

Superprof er en plattform som ønsker å hjelpe lærevillige elever, ved å sette dem i kontakt med lærere som underviser i ulike fag. Våre lærere forstår og ivaretar elevenes læringsbehov og ønsker.

Vi har en plattform hvor du kan finne lærere over hele verden, deriblant Norge. Gjør et rask søk på fotografering og nettbasert undervisning i Norge, så vil du få opp alle muligheter. Hvis du kan få undervisninga på engelsk, kan du velge mellom privatlærere fra hele verden.

Med en av våre lærere, kan du arbeide med fotofaget hvor og når du vil. De fleste av lærerne tilbyr også første time gratis, slik at du kan prøve ut undervisninga før du trenger å bestemme deg.

Sjekk ut profilene til de ulike lærerne og finn den som passer best dine preferanser. I tillegg kan du lese hvilke opplevelser tidligere elever har hatt med den aktuelle læreren.

Lykke til med å lære deg å fotografere!

Hva vil du lære?