Utmerket
Anmeldelser

Lær Musikkteori online eller i person, med lærerutvalget vårt

Se flere lærere

5.0 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og flere enn 28 anmeldelser.

352 kr/time

De beste prisene: 95% av lærerne tilbyr første kurset gratis og gjennomsnittsprisen er 352kr/time

5 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 5time(r)

Å lære musikkteori har aldri vært
enklere

2. Organiser dine musikkteorikurs

Få kontakt med din lærer; organiser dine behov og tilgjengeligheter, planlegg første kurset. Kontaktinformasjon får du tilgang til på din profil.

3. Oppdag nye opplevelser med Musikkteori

Elevpasset gir deg ubegrenset tilgang til alle lærere, coacher og veiledere. Dyrk din nye lidenskap med engasjerte mennesker.

FAQ

💰Hva er gjennomsnittprisen for en undervisningstime i musikkteorikurs?

Gjennomsnittsprisen for en undervisningstime i musikkteorikurs er 352Kr.

Prisen avhenger av faktorer som : 

 • Lærerens erfaring innen musikkteoriundervisning
 • Sted for undervisning (hjemme eller online) og i hvilket område 
 • Varigheten og hyppigheten for undervisningen

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

Se prisene til lærere i nærheten av deg.

💡 Hvorfor velge undervisning i Musikkteori?

Med en erfaren lærer i Musikkteori, gir det deg muligheten til å utvikle deg raskt innen faget.

Du velger den læreren som passer deg best.

Enkel søkemotor gir deg oversikt over de ulike lærerne.

Start ditt søk, raskt og enkelt.

💻 Gir Musikkteori undervisning online ?

Flesteparten av våre Musikkteorilærere tilbyr musikkteorikurs online.


Gå gjennom deres profil og annonser ved å bruke filteret "webcamera" på søkemotoren, for å se hvilke Musikkteorikurs som er tilgjengelige på nett. 

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for kurs innen musikkteorikurs?

75 lærere i musikkteori tilbyr hjelp i musikkteori.

Du kan se gjennom profilene deres og velge den som passer deg best.

Velg en lærer mellom 75 profiler.

✒️ Hvilken gjennomsnittsevaluering har våre Musikkteorilærere mottatt?

Blandt 28 ulike vurderinger, har elevene gitt et gjennomsnitt på 5.0 av 5.

Dersom det skulle oppstå et problem med undervisningen, er kundeservice tilgjengelig i ukedagene for å bistå med å finne en løsning.

For hvert fag kan du se evalueringene gitt av elever.

Vil du ha undervisning i musikkteori?

Velg blant mange lærere innen musikkteori!

Se flere lærere Kom i gang

La en privatlærer hjelpe deg å utvide horisonten din og utvikle dine kunnskaper og ferdigheter i Musikkteori

Når du skal lære deg å spille et instrument, så holder det ikke bare å lære skalaer og akkorder. Det ligger en hel vitenskap bak musikk, og noe av dette må du kunne for å bli god på et instrument.

Hva er musikkteori?

Som ordet tilsier, så handler det om teorien bak musikk. Denne teorien består av veldig mange emner, som for eksempel notelære og rytmelære. Musikkteori handler om å beskrive den grunnliggende teorien for musikkens natur, og her inngår eksempelvis elementer som harmoni, melodi og struktur. Da snakker vi om mønstre og strukturer komponister jobber etter.

For å forstå musikk fullt ut, og for at det skal høres bra ut, er det viktig å ha kunnskap om harmoni, melodi, takt og rytme. Og noter selvfølgelig – uten noteforståelse, ingen musikk! Ikke bare skal man kunne lese notene, men også alle symbolene som følger med.

Dette er viktig både for å spille musikk og for å komponere musikk!

Notelære

Notelære er en vesentlig del av musikkterorien, og er selve oversikten over musikknotasjonssystemet, som er grunnleggende for all slags musikk og instrumenter. Med notelære får man en innføring i symbolene som sier noe om hvordan notene og musikken skal spilles.

Notesystemet består av fem linjer, som er grunnlaget til all noteskrift. Her plasseres noter og symboler i forhold til linjene. De fem linjene og fire mellomrommene utgjør de syv trinnene i den diatoniske skalaen basert på nøkkelposisjon, som angir posisjonen til hver tone.

Eksempelvis vil en tone som står høyere i systemet være en høyere tone enn en note lenger ned, og vice versa.

I notesystemet har en også hjelpelinjer å forholde seg til. Disse linjene brukes til å utvide systemet dersom en tone faller utenfor dette, det være seg over eller under. Det kan være flere enn fire hjelpelinjer, men det er heller sjelden.

Musikk, fysikk og matematikk

Det høres i utgangspunktet ut som motstridende emner, men det er mye mer til musikk enn hva det blotte øre hører. Helt siden Pythagoras oppdaget tonehøyder og frekvenser, og forholdet derimellom, har matematikk blitt brukt til å analysere musikk med svingningstall som utgangspunkt:Matematikk og fysikk i musikken?

 • Frekvens
 • Hertz
 • Svingning og svingsningstid
 • Amplitude

Hvordan lære musikkhistorie

Både på barne- og ungdomsskolen er musikk et obligatorisk fag, og alle har vi spilt Lisa gikk til skolen på blokkfløyte. I senere tid innlemmes også andre musikkinstrumenter i undervisningen, og notelære, takt og rytme er et must.

Vil en gå grundigere til verks i musikkteori, så må en få undervisning utenom vanlig skole. Det finnes mange musikkakademier i Norge, både med fysisk oppmøte og via nett. En kan også få undervisning fra en privat musikklærer, som enten kommer hjem til deg eller som underviser på et egnet kurssted.

Om vi ser på akademier rundt om i landet, så tilbyr for eksempel Musikksenter på Greåker kurs i musikkteori for nybegynnere og litt øvede. Kurset for nybegynnere tar for seg:

 • Noteopplæring, dur/moll og skalaer.
 • Pauser, punktering.
 • Tonenavn, stamtonene, linjesystem, klaviatur.
 • Hva er tempo, taktart, rytme, triol, bindebue
 • Hva er melodi? Prima vista? latinske- musikkutrykk.
 • Teoribasis: Toneavstand-intervaller, akkorder, omvendinger og dynamikk.
 • Du lærer forskjellige skalaer og andre parallelle tonearter.

Kurset for litt øvede går gjennom emnene:

 • Rytme, opptakt, ostinat, synkope.
 • Kvintsirkelen; store, små og rene intervaller.
 • Modulasjon, transponering
 • Akkompagnement, improvisasjon.
 • Musikkhistorie, epoker, komponister og utøvere.

Også Koliobri i Oslo og Stavanger tilbyr kurs i musikkteori, både individuelt og for grupper med maks. Syv deltakere. Kurset er for deg som ønsker å lære å lese noter, lære om musikkteori og trene på gehøret. Her er ingen krav til forkunnskaper, da kurset er på nybegynnernivå.

Kursprogrammet omfatter følgende emner: noter, rytme, intervaller, dur- og mollskalaer, akkorder og kvintsirkel.

Hjemmeundervisning i musikkteori

Norge er hjemsted for mange profesjonelle musikere og store talenter, som gjerne deler sin kunnskap med andre med samme interesse. Du finner dem på plattformer som Superprof. Dette er en internasjonal lærerplattform med syv millioner lærere verden over som underviser i 1000 ulike fag og emner.

Om du bruker Superprof til å finne lærer i musikkteori, vil du finne et førtitalls lærere i Norge. De har ulik bakgrunn og kvalifikasjoner, erfaringsnivå og undervisningstilbud. Spesifiser gjerne søket til stedet du bor, slik at du finner lærere i nærområdet ditt.

Ta deg tid til å kikke gjennom lærerprofilene, der du finner alt du trenger å vite om læreren. Mange har også referanser fra tidligere elever, der du kan lese om dere erfaring med vedkommende lærer.

Du gjør lurt i å velge deg ut noen få kandidater, for deretter å gå grundigere til verks med å kontakte hver enkelt. Før du gjør det, så ha klart for deg hva du vil lære, hyppighet og omfang av undervisningen og mye penger du vil bruke på den.

Lærerne opererer med ulike priser etter kvalifikasjoner og erfaring, og gjennomsnittsprisen per time ligger på 365 kroner. Dersom du har et budsjett å gå etter, kan du spare mye på å dele lærerutgiftene med et par venner. Undervisningen blir ikke like personlig tilpasset, men dog så nært som mulig.

De fleste av Superprofs lærere tilbyr første time gratis. Denne gratistimen er gull verdt, for her får du mulighet til å bli kjent med læreren og legge planer uten at det koster deg noe.

Fordeler med privatlærer

 1. Den største fordelen er at du får et skreddersydd undervisningsopplegg tilpasset deg og dine behov. Du velger selv hvor undervisningen skal foregå, hyppighet og varighet.
 2. En annen fordel med undervisning en-til-en er at læreren kun har en elev å forholde seg til: deg! Det betyr at du får lærerens fulle oppmerksomhet, og kan stille så mange spørsmål du vil uten å forstyrre noen. Slik vil læreren kunne fokusere på spesifikke temaer du trenger å gå gjennom.
 3. Fleksibiliteten du får med en privatlærer kan ikke måles. Er det en dag det passer dårlig med undervisning ansikt til ansikt, så kan du avtale med læreren å gjennomføre undervisningen på nett. De fleste lærerene er utstyrt med webkamera og Skype eller Zoom.

Dermed er det ingen grunn til å tvile. Meld deg på kurs i dag, og begynne å komponer i morgen!

Hva vil du lære?