Utmerket
Anmeldelser

Vårt utvalg gitarlærere

Se flere lærere

5.0 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og flere enn 30 anmeldelser.

335 kr/time

De beste prisene: 99% av lærerene tilbyr første kurset gratis og gjennomsnittsprisen er 335kr/time

4 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 4time(r)

Å lære har aldri vært
enklere

2. Planlegg dine gitarkurs online

Planlegg sammen med din privatlærer i gitar for å presisere dine behov og tilgjengeligheter.

3. Få ny kunnskap i ditt eget hjem.

Elevpasset gir deg ubegrenset tilgang til alle lærerne, mentorene, og underviserene på vår plattform i løpet av en måned. En periode for å oppleve nye erfaringer og ny kunnskap, i møte med fantastiske mennesker.

FAQ

📒 Hvordan fungerer Gitarundervisning online?

Du kan kontakte din lærere direkte via telefon eller e-post. Deres kontaktinformasjon finner du i den venstre margen av kursforespørselen. Du og læreren din kan dermed sammen finne ut av hvilken løsning som passer dere best. 

Det finnes mange ulike løsninger:

 • Skype
 • Google Hangout
 • Messenger
 • Teams
 • TSmarttelefon

Mange ulike verktøy for å kunne kommuniser med lyd og bilde ,også løsninger for å dele skjermen eller nettbrettet ditt.

140lærere tilbyr undervisning

online gitar.

 

 

 

🔎 Hvordan er lærere valgt for å gi gitarkursundervisning online?

Verifikasjon av personlig informasjon

Vi verifiserer identiteten, kontaktinformasjon (telefon, email og bilde), i tillegg til vitnemål, for alle våre lærere.

100% Evalueringer sertifisert- nettverkets beste verktøy

 

Til hver annonse; evalueringer og anbefalinger av våre elever er 100% sertifiserte.

Velg din lærer fra våre 140 profiler.

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for å gi gitarkursundervisning over webcamera?

 

140  Gitarlærere tilbyr online undervisning i gitar.

Du kan kikke på profilene deres og velge den læreren som passer din lærebehov best.

Velg din lærer blant våre 140 profiler.

💸 Hva er gjennomsnittsprisen for gitarkursundervisning online?

Gjennomsnittsprisen for online Gitarundervisning er 335Kr.

Denne raten varierer basert på ulike faktorer:

 • Lærerens erfaringer i Gitar
 • Kursvarigheten

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis. Sjekk timesprisen for lærere i nærheten av deg.

🖋 Hva er gjennomsnittsevalueringen for online gitarlærere?

Et utvalg av 30 anmeldelser,
gir  elevene en gjennomsnittsevaluering på 5.0 av 5.

Om det skulle oppstå et problem med en undervisning, er vårt kunderserviceteam tilgjengelig for å finne en løsning (på telefon eller e-post fem dager i uka).

(Under COVID-19 situasjonen er Superprofs kundeserviceteam like tilgjengelig for å besvare alle deres spørsmål)

For alle fag kan du
se elevanmeldelsene .

💻 Hvorfor velge online-undervisning?

 

Med så mye kommunikasjon som daglig blir benyttet gjennom digitale kanaler, er læring online blitt mer og mer populært blant våre elever.

Det er enkelt, da både elever og lærere som regel har erfaringer med digitale verktøy fra dagliglivet.

Det er trygt, tilgjengelig og praktisk! Uansett hvor du er, kan du komme i kontakt med din lærer gjennom få klikk.

140 Gitarlærere er tilgjengelige 

her for å hjelpe deg.

Vil du ha undervisning i gitar?

Velg blant mange lærere innen gitar!

Se flere lærere Kom i gang

Gitarlærere online beredt for å hjelpe deg

Det finnes så mange forskjellige typer gitarer at det ville vært vanskelig å ramse opp alle, men de kan deles inn i fire hovedkategorier: akustisk, klassisk, elektrisk og bass. Det er variasjonene innenfor hver av gruppene som gir oss et så stort mangfold, men kategoriene er likevel en god hjelp til å beskrive og klassifisere hver gitars klang og uttrykk.

En hvilken som helst gitarist kan fortelle deg at ikke alle gitarer høres like ut – og de spilles heller ikke på på samme måte. Når du lærer å spille gitar, vil du raskt bli kjent med disse lyd- og teknikkvariasjonene.

Her er en kort definisjon av hver kategori:

 • Akustisk gitar: Tradisjonelt sett har en akustisk gitar seks stålstrenger over en resonanskasse, altså et hult kammer, og den produserer lyd når strengene berøres. Populære akustiske gitarer er blant annet Dreadnought, Parlour og Jumbo.
 • Klassisk gitar: Klassiske gitarer ligner akustiske gitarer. Hovedforskjellen er at strengene ikke er laget av stål, men nylon.
 • Elektrisk gitar: Elektriske gitarer produserer lyd gjennom en pickup som omformer vibrasjonene i instrumentet til elektroniske lydsignaler. Disse signalene kan sendes videre til en forsterker.
 • Bassgitar: Bassgitarer fungerer på en måte som ligner på måten elektriske gitarer fungerer på, men de har som regel bare fire strenger. Strengene er stemt i et lavere toneleie. Bassgitaren er et viktig rytmeinstrument, og tar en posisjon mellom gitaren og trommene i et band.

Som tidligere nevnt finnes det mange forskjellige typer gitarer innenfor disse kategoriene. Noen skiller seg ut i størrelse, andre i antall strenger. Én ting er imidlertid sikkert: Hver gitar har sitt formål.

Men noen gitarer har et mer spesifikt formål enn andre. Akustiske gitarer gir ofte en mer personlig sound, og fingerspill er en vanlig teknikk å benytte seg av. Elektriske gitarer gir fra seg høyere og mer kraftfull lyd, og det finnes et stort utvalg av tilleggsutstyr til dem, blant annet pedaler og forsterkere. De brukes ofte i band. Bassgitarens dype lyd gjør at den passer perfekt i samspill med trommene i et band.

Hva skiller de forskjellige typene gitarer?

Man kunne lett skrevet en bok om forskjellene mellom akustiske gitarer, klassiske gitarer, elgitarer og bassgitarer. For nybegynnere er det kanskje likevel best å holde seg til noen av de viktigste og mest grunnleggende forskjellene mellom de fire gitarkategoriene vi har tegnet opp.

Disse fire kan deles i par: klassisk og akustisk i én gruppe, elektrisk og bass i den andre. Det er fordi klassiske gitarer og akustiske gitarer generelt har en form som ligner hverandre, med store, hule kropper, og fordi de ofte spilles uten å kobles til strøm.

Elektriske gitarer og bassgitarer, derimot, har ikke hul kropp og er generelt litt lengre. De spilles mens de er koblet til strøm og har stor variasjon i sound. Med likhetene på bordet gjenstår spørsmålet om hva som er forskjellene mellom akustiske og klassiske gitarer og hva som skiller elektriske gitarer og bassgitarer fra hverandre.

Noen av hovedforskjellene mellom akustiske og klassiske gitarer er det følgende:

 • Akustiske gitarer har stålstrenger, mens klassiske gitarer har nylonstrenger
 • Gripebrettet (gitarens lange hals) på en akustisk gitar er betydelig smalere enn gripebrettet på en klassisk gitar
 • Klassiske gitarer er ofte litt billigere enn akustiske gitarer
 • Det er en betydelig forskjell i lyden på de to typene gitar. Klassiske gitarer er spesielt assosiert med flamenco, mens de fleste pop- og indiesanger spilles på en akustisk gitar

Når det kommer til elektriske gitarer og bassgitarer, er forskjellene enda lettere å få øye på. For det første spiller de veldig forskjellige roller i et band. Den elektriske gitaren har ofte en mer harmonisk eller melodisk rolle og brukes til å spille riff i en sang.

Den kan imidlertid også brukes til å holde eller forsterke rytmen. Bassgitaren står vanligvis i et mye tettere forhold med trommene og har en essensiell rytmisk rolle i sangene. Men det er ikke bare funksjonen som skiller dem.

Det gjør også det følgende:

 • Bassgitarer har vanligvis bare fire strenger, mens vanlige elektriske gitarer har seks
 • Bassgitarer er betydelig større enn elgitarer
 • Bassgitarer er stemt en oktav under elgitaren
 • Bassens støtterolle gjør at elgitarer ofte tar en synligere rolle i et band og at soloer er vanligere på elektrisk gitar

Velg gitartypen som er rett for deg

Når du har lært deg det mest grunnleggende på gitar, er det lett å skifte mellom de forskjellige gitartypene. Men det første valget du må ta, er likevel betydelig: Hvilken type gitar vil du lære på? De fleste begynner med en akustisk eller klassisk gitar, både fordi de ofte er rimeligere og fordi de er litt mildere mot fingrene.

De krever dessuten ikke ekstrautstyr som en forsterker, og det gjør dem lettere å ta med seg rundt. Det er gøy å spille gitar, men om du vil lære å spille, gjør du deg selv en stor tjeneste ved å tenke godt over valget av din første gitar. Det er ofte lettere å lære å spille akkorder på en klassisk gitar, for nylonstrengene er greie mot fingrene, og den er god å lære teknikker som fingerspill på.

Men når du går inn for å lære deg å spille gitar, bør du likevel tenke på hva du vil oppnå med all øvelsen. Om du vil spille gitar i et band, står valget som regel mellom elektrisk gitar og bassgitar, siden det er disse gitartypene som er mest utbredt der. Da blir altså valget om du vil stå foran på scenen og spille gitar eller om du foretrekker bassens viktige støtterolle.

Dersom du bare lærer å spille for moro skyld, kan du heller fokusere på hva slags type musikk du vil spille. Det kan hjelpe deg med å ta et valg om gitar, siden musikksjangre ofte er tett forbundet med en bestemt gitartype. Båndet mellom den klassiske gitaren og flamencomusikken er et kjent eksempel.

De fleste gitarister er gjennom flere typer gitarer, og det er ikke slik at du må holde deg til én. Klassiske og akustiske gitarer er som sagt det mest populære nybegynnervalget, både på grunn av pris og på grunn av at de ikke er like harde mot fingrene.

Men når du har akkordene under kontroll, og kanskje også noen andre triks og teknikker, kan du fint bevege deg videre til en annen gitar og utforske flere teknikker på den. Hvem vet hvor gitarreisen din vil ta deg:

Kanskje ender du opp med å spille jazzgitar eller blues på en sjarmerende bar, kanskje ender du opp på scenen sammen med drømmebandet – eller kanskje koser du deg bare skikkelig hjemme i din egen stue.

Lær å spille gitar med en privatlærer

Noen synes det går helt problemfritt å lære gitar på nett, uten en lærer. Disse menneskene klarer seg uten så mange forklaringer og har ofte et naturlig musikalsk talent. Men å lære gitar uten veiledning kan føre med seg noen utfordringer.

Ja, stoffet du finner på nett gir enkel og ofte gratis gitarlærdom. Men du går helt glipp av tilbakemeldinger, råd for hvordan du best forbedrer deg og mye av musikkteorien som ligger bak grepene og teknikkene.

Men hva hvis vi sier at det finnes en kombinasjon av de to? Velger du gitarkurs på nett med en privatlærer, får du lett tilgjengelig digital gitarundervisning med tett, personlig oppfølgning av en dyktig gitarist. Her vil du kunne lære alt du må vite om å spille gitar, fra et bredt spekter av akkorder til fingerspill og notelære.

Ikke minst vil du lære om gitarens struktur og hvordan du kan hente ut mest mulig fra instrumentet. Selv om dere ikke er i samme rom, vil læreren din kunne veilede deg, vise frem teknikker og forklare alt du trenger å forstå. Superprof har gjort det lett å finne den perfekte gitarlæreren for deg.

Profiloversiktene viser tydelig hvor mye hver lærer tar for en gitartime, og du kan justere søket så du får opp lærerne som underviser online gitar. Privatlærerne vurderes av elevene sine, og du kan lese tilbakemeldingene de har gitt. Ikke minst presenterer hver lærer seg slik at du kan avgjøre om de har en bakgrunn som passer dine mål, din smak og ditt nivå.

Så hva venter du på? Finn gitarlæreren din i dag på Superprofs nettside. Og hvem vet, kanskje er du bare et par skritt unna å være på vei mot å bli en like dyktig gitarist som Eric Clapton!

Hva vil du lære?