Utmerket
Anmeldelser

Fotokurs nybegynner og avansert

300 kr/time

Gode priser: 95% av underviserne tilbyr første undervisningstime gratis. Gjennomsnittsprisen er 300kr/timen

Å lære fotografi i Tromsø har aldri vært
enklere

2. Organiser dine fotokurs

Kontakt din lærer ved hjelp av kontaktinformasjonen deres, som du har mottatt på din profil. Planlegg deretter videre undervisningsopplegg, skreddersydd dine mål og behov.

3. Oppdag nye erfaringer

Elevpasset gir deg tilgang til alle våre coacher, veiledere, undervisere, lærere og mentorer. Oppdag nye ferdigheter og teknikker sammen med flotte, engasjerte mennesker

FAQ

💸 Hva er prisen for privatkurs i fotografering i Tromsø?

I Tromsø, er gjennomsnittsutgiften for fotograferingsundervisning 300kr.

 

Kostnaden for privatundervisning i fotografering vil avhenge av:

  • Erfaringen læreren har
  • Hvor undervisningene finner sted (via webcamera eller hjemme hos eleven)
  • Hvor ofte du har undervisningstimer og varigheten på hvert møte med privatlærer
  • Målet for din undervisning

97% av alle våre veiledere tilbyr deres første kurstime gratis.

👨🏼‍⚖️ Hvor mange undervisere er tilgjengelige i Tromsø for å gi fotograferingskurs?

1 privatlærere i foto er tilgjengelige for å gi fotoundervisning i Tromsø og nærområdene.

 

For å finne din privatlærer gå gjennom deres annonser for å finne ut mer informasjon om deres kurstilbud.

Finn din fotolærer!

💻 Kan du ta privattimer i foto online?

Selv om fotografikurs gjør seg best ut i feltet med en lærer, er det ikke umulig å gi opplæring i fotoredigeringsprogrammer og teori ved hjelp av kommunikasjonsplattformer på nett.

Ved digitale bilder kan for eksempel resultatet sendes og lærer kan komme med innspill og råd for å forbedre din teknikk.

Mange av våre fotografilærere tilbyr også privatundervisning på nett. Rundt 80% av de private veilederne på Superprof tilbyr fotografikurs via webkamera, og de fleste av dem tilbyr sin første undervisningstime gratis!

 

For å finne tilgjengelige onlinelærere, bare skriv inn fagkriteriene dine i søkemotoren og velg webkamera-filteret for å se de tilgjengelige lærerne som for øyeblikket tilbyr online-kurs i ønsket fag.

 

Nettkurs via Skype gir deg flere fordeler. Du kan planlegge timene dine slik at de passer til timeplanen din, og leksjonene på nettet er ofte billigere siden veileder ikke trenger å reise.

Ta en titt på de ulike annonsene til fotografilærerne som tilbyr undervisning online.

✒️ Hvordan vurderer elevene deres privatundervisere i foto i Tromsø?

 

Elevene evaluerte sine fotolærere med et gjennomsnitt på av 5 fra et utvalg av anmeldelser.

 

Dersom det skulle oppstå problemer med vår tjeneste, vil en kundeservicemedarbeider være tilgjengelig for å finne en løsning via telefon eller e-mail fra mandag - fredag).

 

For svar på flere spørsmål, kan du gjerne ta en titt på våre ofte stilte spørsmål.

👴🏼Hvorfor burde du starte med privatundervisning i fotografi i Tromsø?

Har du en interesse for foto, ønsker du å skape en inspirerende instagramprofil eller ønsker du å kunne ta vakre landskapsbilde? Da er du kommet til rett sted.

Det finnes studier innen media og bilde, hvor du kan oppdage nye teknikker og kunster. Kanskje vil du ha et forsprang før du starter studiet, eller kanskje du kun ønsker å lære om fotografi i hobbysammenheng?

La våre undervisere engasjere deg til å ta bedre bilder med enkle grep! Lær blant annet hvordan du kan bruke lys for ulike bilder.

En fotografilærer kan hjelpe deg med å ta bilder som:

  • Naturbilder
  • Kunstfoto
  • Illustrasjonsfoto
  • Landskap
  • Portrett
  • Mye mer

Få inspirasjon til å utvikle dine ferdigheter. Fotolærerne kjenner til flere gode fototeknikker som kan hjelpe deg på vei mot å mestre fotografiens kunst.

Du må bare velge en veileder og reservere fotoundervisning hjemmefra eller online.

 

En meldingstjeneste lar deg komme i kontakt med veilederen din for å organisere fotografiundervisningen, enten om du vil lære hjemmefra eller ta kurs på nettet

 

Bruk søkemotoren vår for å finne fotolæreren din blant 1 veiledere i Tromsø.

Vil du lære fotografi i Tromsø?

Velg blant mange dyktige lærere innen fotografi i Tromsø!

Se flere lærere Kom i gang

Finn en lærer som har foto kurs gjennom Superprof

Ønsker du å bli den neste store fotografen? Berømte fotografer som Dag Alveng, Knut Bry, Else Marie Hagen, Christine Istad, Kåre Kivijärvi, Morten Krogvold, Svein Nordrum, Leif Preus og Marte Aas har sannsynligvis fått deg til å drømme med sine mange inspirerte bilder – tenk om det er din tur nå?! Dekke verdensbegivenheter, fange de vakreste landskaper i verden, holde utstillinger med fotokunst i berømte gallerier, pryde forsiden til magasinet National Geographic … livet til en fotograf er som en dagdrøm. For å komme dit, må du imidlertid gå fotograferingens læringskurve. Enten du gjør det sammen med en lærer eller på egen hånd, er det viktig å oppdage det grunnleggende innen fotografering: ISO-innstillinger, brennvidde, sensitivitet, blender, sensor, utsnitt, manuell modus, fotograferingens historie. Fototeknikker kan i teorien fungere minst like godt med et digitalt speilreflekskamera (Nikon, Canon, Sony, etc.) som med en mobiltelefon. Noen amatørfotografer benytter bare automatisk modus på kameraet hele livet, mens andre vil utnytte dybdeskarpheten på sin høyteknologiske mobiltelefon. For det er slik at kameraets kvalitet ikke er alene som å skape et blinkskudd. Du er nødt til å lære hvordan du utnytter de innstillingene som finnes i kameraet ditt. Og du må lære hvordan du komponerer et bilde basert på regelen om det gylne snitt før du kan begynne å gjøre fremskritt med fotograferingen din. Det skorter ikke på muligheter til å få hjelp med å lære hvordan du tar bilder i Tromsø. Det er enkelt å finne gruppeundervisning i fotografering eller en privatlærer. Nyt atmosfæren i byen om sommeren mens du prøver deg på portretter og bymiljøer. Tromsdalen kirke – også kjent som «Ishavskatedralen» – og Tromsøbrua er selvskrevne fotomotiver, og legg merke til den særegne atmosfæren til pizzarestauranten «Tromsøpalmen»! Ellers kan du bli med på en byvandring som viser deg Tromsøs flotte arkitektur og kunst. Eller ta den berømte fjellheisen opp og få med deg den storslagne utsikten over Tromsø og landskapet rundt byen! Det mangler så visst ikke på muligheter til å trene på fotografering. Og hvorfor ikke avlegge noen av de flotte museene i Tromsø et besøk om vinteren, som Vitensenteret, Polarmuseet, Tromsø museum og Nordnorsk Kunstmuseum?

Hva trenger du av utstyr til et kurs i fotografering?

Uansett om du lærer å ta bilder i Tromsø, London eller Singapore, er det ett fellestrekk: du trenger fotoutstyr av høy kvalitet. Det er sjelden at lærere i fotografering låner ut utstyr, og dessuten er det viktig at du skaffer deg eget utstyr, da det ellers vil være veldig vanskelig for deg å øve utenom undervisningstimene. Hvilket utstyr trenger du s for å bli en dyktig fotograf? Øverst på listen står selvsagt kameraet. Du kan velge mellom alle slags kameratyper – det har vært en rivende utvikling siden det første fotografiet ble tatt i 1839. Med den digitale revolusjonen har fortidens filmkameraer mistet mye av sin popularitet. Inntil nylig måtte man betale ikke bare for et kamera, man måtte også kjøpe film betale for fremkalling av bildene. Fotografering var en kunstform som ikke var tilgjengelig for alle, fordi den kostet ganske mye. Nå har digitalkameraer overtatt – speilreflekskamera, hybridkamera, kompaktkamera ... det finnes mange kategorier. Hovedforskjellen ligger i sensorens størrelse og om det er mulig å skifte linser eller ikke. Sørg for å gjøre deg kjent med omfanget av tilgjengelige linser når du kjøper et speilreflekskamera eller et hybridkamera! På en annen side betyr ikke forskjellen i mengden piksler særlig mye for amatørfotografen lenger med mindre du tar sikte på å lage store trykk av høy kvalitet for eksempel til en utstilling eller legge ut til salg. Vanligvis er det sensoren og ikke pikslene som er avgjørende for kvaliteten til kameraet. Kameraene i dagens mobiltelefoner er også av høy kvalitet. I de senere årene har produsentene av mobiltelefoner basert seg på kvaliteten til kameraet for å friste kunder som ønsker å gjøre et varp og slå to fluer i én smekk med ett kjøp – en flott mobiltelefon og kamera. Du kan ikke utvikle deg videre i fotografering før du kan velge brennvidden, men til og med på en mobiltelefon kan du kontrollere fokus og andre innstillinger. Noen profesjonelle fotografer benytter nå mobiltelefonen daglig. Når du har kjøpt kamera, trenger du bare å investere i noe tilleggsutstyr til beskyttelse og andre muligheter, på bakgrunn av hva du vil bruke (stativ, kameraveske, reflektor, bærereim og linser).

Hvor kan du lære fotografering i Tromsø?

Det er en flott ide å lære seg fotografering i Tromsø, men hvor bør du gå for å oppnå dette? Det er mange måter å lære hvordan du komponerer et bilde og å bruke lys. De fleste som ønsker å følge undervisning i fotografering, følger sin første innskytelse og ser etter workshops eller foreninger som arrangerer kurs hver uke. Tromsø er en tilstrekkelig stor by til at slike muligheter finnes. Foreninger og klubber er ofte rimeligere enn private workshops. De lar deg lære fotografering uansett alder eller nivå. Du kan også finne muligheter til fotografering eller organiserte rundturer i og rundt Tromsø for å ta naturbilder. Fotoundervisning begynner gjerne med grunnleggende teknisk opplæring før forskjellige typer fotografering tas opp. Det er opp til deg å fordype deg i spesielle emner som fotojournalistikk, kulinariske bilder, mote, dyr, portretter, bryllupsbilder, nattfotografering, fotodokumentar og byfotografering. Du kan også lære deg fotografering på egen hånd. Selvlærte lærer ofte å ta bilder ved å prøve og feile. Det tar ofte lengre tid enn med en lærer, ettersom du selv må finne informasjon. Det er imidlertid mulig å gjøre dette, fordi du er din egen lærer og følger ditt eget tidsskjema. Gå omkring i utkanten av byen og ta bilder av alt som faller deg inn. Prøv samtidig å strekke deg ut over komfortsonen hvis du ønsker å gjøre fremskritt. Du må også sette deg mål. Veiledninger på internett, brukerhåndbøker i fotografering og noe utdannelsesmateriale kan også hjelpe deg i tilnærmingen din. Hvis du verken er interessert i å lære på egen hånd eller i å følge gruppeundervisning, er en annen flott ide å samarbeide med en privat fotolærer som kan veilede deg i opplæringen.

Fordelene med veiledning i fotografering

Velger du å lære fotografering med en privatlærer, kan du spare tid under opplæringen. Å lære seg fotografering alene kan gi uttelling på den måten at du står fritt og følger ditt eget tidsskjema, men det kommer et tidspunkt da du kan ha nytte av profesjonell veiledning. Å lære fotografering med en privatlærer betyr at du nyter godt av skreddersydd opplæring som er tilpasset dine behov og mål. Privatlæreren din vil lage et program spesielt for deg. Du kan lære hvordan du lager et utsnitt, blir fotograf, redigering, forberede digitalkameraet ditt, lang lukkertid, skarphet, bildefremkalling, automatisk modus, sort-hvittfotografering, hvordan lage en portefølje, fotojournalistikk – det er mange ting å utforske! Når du velger en privatlærer, velger du gjerne en du liker. Noen lærere er elever ved en fotolinje, mens andre er profesjonelle fotografer. Slik blir det mulig for deg å velge en lærer på bakgrunn av deres spesialiteter og sikre at den fotografiske stilen passer for deg. En privatlærer vil også gi deg et rammeverk. De vil tilby deg leksjoner i en rekkefølge som virker fornuftig og lar deg gjøre fremskritt på beste mulige måte. En annen fordel er selvsagt at du kan ta timene hjemme hos deg selv, et sted i nærheten eller på en kafé som du velger. Det er ikke nødvendig å reise gjennom hele Tromsø for å komme til undervisningen i fotografering. Du blir enig med privatlæreren din i fotografering om tid og sted for å finne de beste omgivelsene for deg.

Finn en privatlærer i fotografering i Tromsø

Hvordan finner du en privat veileder i Tromsø hvis du ikke er særlig godt kjent i byen? Mange unge og selv voksne søker i dag på internett for å finne gode steder å følge undervisning i fotografering. Dette er virkelig en flott måte å finne en privatlærer på! Du kan for eksempel benytte sosiale medier og gjøre et nøkkelordsøk. Eller du kan legge ut en annonse med hva du ønsker. Du kan også granske de mange profilene på nettet. God gammel ryktespredning er også en fin mulighet. Snakk direkte med folk du kjenner og fortell dem at du vil følge undervisning – kanskje kan de gi deg navnet til en de kan anbefale. Superprofs plattform setter deg også i kontakt med lærere som har spesialisert seg i fotografering. I Tromsø er det mange flotte veiledere som tilbyr sine tjenester. Landskapsbilder, digital fotografering, fotostudio, fotoredigering med Photoshop, lukkerhastighet, hvitbalanse, naturlig lys, bryllupsbilder – oppdag alt sammen gjennom undervisning i fotografering! Det er så mye mer å lære om hvordan du tar et vakkert bilde! Skaff deg et flott kamera og meld deg på i dag!

Hva vil du lære?