Utmerket
Anmeldelser

Fotokurs nybegynner og avansert

313 kr/time

Gode priser: 95% av underviserne tilbyr første undervisningstime gratis. Gjennomsnittsprisen er 313kr/timen

1 t

Raske som lyn! Våre fotografilærere svarer vanligvis innen 1time(r)

Å lære fotografi i Stavanger har aldri vært
enklere

2. Organiser dine fotokurs

Kontakt din lærer ved hjelp av kontaktinformasjonen deres, som du har mottatt på din profil. Planlegg deretter videre undervisningsopplegg, skreddersydd dine mål og behov.

3. Oppdag nye erfaringer

Elevpasset gir deg tilgang til alle våre coacher, veiledere, undervisere, lærere og mentorer. Oppdag nye ferdigheter og teknikker sammen med flotte, engasjerte mennesker

FAQ

💸 Hvor mye koster det for fotograferingskurs in Stavanger og i nærheten?

Gjennomsnittskostnaden på fotograferingskurs i Stavanger er 313kr.

 

fotograferinglærerens priser vil avhenge av:

 • Erfaringen privatlæreren i fotografering har
 • Hvor undervisningene finner sted (via webcamera eller hjemme hos eleven)
 • Hvor mange undervisningstimer du tar og lengden på hvert undervisningsmøte
 • Objektivet for din undervisning

97% av alle våre veiledere tilbyr deres første kurstime gratis.

👨🏼‍⚖️ Hvor mange privatundervisere er tilgjengelige for å gi privat fotoundervisning i Stavanger?

I Stavanger og omegn, er 2 fotoundervisere tilgjengelig for å gi undervisning

 

For å finne din privatlærer les deres annonser for å finne ut mer informasjon om deres kurstilbud.

Finn din fotolærer!

💻 Er det mulig å ta privat fotoundervisning online?

Selv om fotografikurs gjør seg best ut i feltet med en lærer, er det ikke umulig å gi opplæring i fotoredigeringsprogrammer og teori ved hjelp av kommunikasjonsplattformer på nett.

Ved digitale bilder kan for eksempel resultatet sendes og lærer kan komme med innspill og råd for å forbedre din teknikk.

Mange av våre fotografilærere tilbyr også privatundervisning på nett. Rundt 80% av de private veilederne på Superprof gir fotografikurs via Skype, og de fleste av dem gir sin første undervisningstime gratis!

 

For å finne tilgjengelige onlineveiledere, bare skriv inn fagkriteriene dine i søkemotoren og velg webkamera-filteret for å se de tilgjengelige lærerne som for øyeblikket tilbyr online-kurs i ønsket fag.

 

Nettkurs via Skype gir deg flere fordeler. Du kan planlegge timene dine slik at de passer til timeplanen din, og leksjonene på nettet er ofte billigere siden veileder ikke trenger å reise.

Ta en titt på de ulike annonsene til fotografilærerne som tilbyr undervisning online.

✒️ Hva er gjennomsnittsskåren gitt av elever til fotolærere i Stavanger?

Fra et utvalg av evalueringer, ga studentene deres fotolærere et gjennomsnitt på av 5.

 

En kundeservicemedarbeider fra Superprof vil være tilgjengelig (via telefon eller e-post fra mandag - fredag) dersom du skulle ha noen spørsmål om våre tjenester.

 

For svar på flere spørsmål, kan du gjerne ta en titt på våre ofte stilte spørsmål.

👴🏼Hvorfor burde du starte med privatundervisning i fotografi i Stavanger?

Har du en interesse for foto, ønsker du å skape en inspirerende instagramprofil eller ønsker du å kunne ta vakre landskapsbilde? Da er du kommet til rett sted.

Det finnes studier innen media og bilde, hvor du kan oppdage nye teknikker og kunster. Kanskje vil du ha et forsprang før du starter studiet, eller kanskje du kun ønsker å lære om fotografi i hobbysammenheng?

La våre undervisere engasjere deg til å ta bedre bilder med enkle grep! Lær blant annet hvordan du kan bruke lys for ulike bilder.

En fotografilærer kan hjelpe deg med å ta bilder som:

 • Naturbilder
 • Kunstfoto
 • Illustrasjonsfoto
 • Landskap
 • Portrett
 • Mye mer

Få inspirasjon til å utvikle dine ferdigheter. Fotolærerne kjenner til flere gode fototeknikker som kan hjelpe deg på vei mot å mestre fotografiens kunst.

Du må bare velge en privatunderviser og bestille fotoundervisning hjemmefra eller online.

 

Et meldingssystem er på plass slik at du kan kommunisere med veilederen din for å planlegge fotokurs om du vil ha undervisning hjemme eller ta kurs på nettet

 

Bruk søkemotoren vår for å finne fotolæreren din blant 2 lærere i Stavanger.

Vil du lære fotografi i Stavanger?

Velg blant mange dyktige lærere innen fotografi i Stavanger!

Se flere lærere Kom i gang

Lær å fotografere med et fotokurs Stavanger

Fotografering er en kunstnerisk prosess for å skape bilder ved at lys representerer verden omkring oss: etymologisk ble termen skapt av John Hershel (1792-1871) – en pioner innen fotografering – som sa at bruken av lys ville gi et bilde. Det sies også at å ta bilder består i å «male med lys».

Mange teknologfiske fremskritt ble gjort i løpet av 1800-tallet, og fotografiets historie begynner 7. januar 1839. Denne datoen markerer øyeblikket da det franske regjeringsmedlemmet François Arago presenterte oppfinnelsen av daguerreotypi for Vitenskapsakademiet, a fotografiprosess for å feste et bilde av virkeligheten på en flat overflate.

Noen få år tidligere lyktes det for franskmannen Nicéphore Nièpce (1765-1833) å fremskaffe historiens første fotografi gjennom å bore et ørlite hull i en mørk eske og la et negativt bilde av virkeligheten komme til syne på eskens innside etter en innstilt tid på flere dager. De fysiske begrensningene som mangelen på lys i knappenålskameraet skapte, var imidlertid et stort problem for fotografiets pionerer.

Det er faktisk slik at kvaliteten på detaljene som lyset lager, er avhengig av størrelsen på hullet i det mørke rommet (camera obscura på latinsk). Jo mindre det er, desto skarpere blir bildet, men bildet er ikke særlig synlig ettersom hullet slipper igjennom veldig lite lys.

Daguerreotypien fra 1839 ble hilst velkommen av en entusiastisk folkemengde – brått kjempet alle om å ha dette nye verktøyet for seg selv. Etter dette utviklet fotografering seg raskt. Forskere arbeidet med å redusere eksponeringstiden (gjennom å øke linsens lysstyrke), større stabilitet i trykket og lavere pris og mindre størrelse på kameraene.

Fotograferingens historie fortsetter å utvikles seg i det 20. århundre, med internett, digitalfotografering og småformat. Med et digitalkamera kan fotografen ta mange tusen bilder med samme kamera, endre følsomhet og tone i bildet etter forgodtbefinnende, redigere bildene med et redigeringsprogram – alt til en pris som er lavere enn kostnaden ved å bruke et 35 mm filmkamera.

Hvorfor lære å fotografere i Stavanger?

Ønsker du å lære grunnleggende fotografering eller utvikle deg videre innen digital- og filmfotografering? Vil du gjerne fange ferier eller uforglemmelige øyeblikk sammen med familien?

Det er selvsagt mulig å bli en selvlært fotograf i Stavangerområdet, men vår undervisning i fotografering vil hjelpe deg med å forbedre kunnskapene sine om de tekniske sidene ved fotografering: tilpasse iris, finne lukkerhastigheten, utsnittet og brennvidden, hvitbalanse, tilpasse innstillingen i digitalkameraet og mye mer.

Et introduksjonskurs i fotografering kan være nødvendig hvis du vurderer å spesialisere deg. Ofte øver vi på ulike områder, som landskapsbilder, nattbilder, gater, bymiljøer, mote, portrettfotografering – det er morsomt, og dessuten er det vanskelig å bli dyktigere på egen hånd.

Ved å følg videregående kurs, vil eleven bli i stand til å forbedre dybdeskarpheten, lære å finslipe teknikken, oppdage bruken av uskarphet eller andre fototeknikker, og særlig utvikle seg videre i to grunnleggende sider ved fotografering: kreativitet og uttrykksform.

Å lære fotografering kan omfatte å lære å omsette øyeblikkets skjønnhet, en spontan situasjon, lyssetting som fanger oppmerksomheten din, eller en perfekt vinkel. Denne visuelle kunstformen dreier seg om å forvandle verden omkring til en poetisk og kunstnerisk tumleplass.

Med et fotografi kan vi gjenoppleve begivenheter som kanskje har gått i glemmeboken, fortelle en historie, fremkalle en stemning eller rett og slett dele den skjønnheten og kunsten du ser omkring deg.

Oljebyen Stavanger byr på mange flotte motiver: Gamle Stavanger har flest trehus i Europa, og du finner gallerier og Stavanger Maritime museum og Norsk Hermetikkmuseum. Stavanger domkirke og Norsk oljemuseum er også verdt et besøk, og det samme gjelder absolutt Preikestolen i Lysefjorden noen mil utenfor sentrum.

Og glem for all del ikke det særegne lyset på Jæren – udødeliggjort av en rekke kjente malere, blant dem Kitty Kielland. Kanskje du vil ta en tur langs strendene på Jæren og prøve å utfordre disse malerne med noen vakre bilder?

Hva kan du gjøre når du blir fotograf i Stavanger?

Her er en annen grunn til å lære fotografering i Stavanger med vår privatundervisning: Du kan bli frilansfotograf. Lærer du deg fotografering, kan det bli et springbrett til å ta fatt som profesjonell fotograf.

Hva er vel bedre enn å kombinere lidenskapen sin med en inntekt – selge bilder på nettet, til magasiner, blogger og annet, eller selv undervise andre i fotografering?

Når du har fulgt undervisning med Superprof og tilegnet deg profesjonell dyktighet i fotografering, er neste skritt å markedsføre deg med store bokstaver og fotoporteføljer overfor de arbeidsstedene du foretrekker. Fotografering og bilder er en betydningsfull kommunikasjonsform i denne digitale og nettbaserte tidsepoken.

I dag er det mulig å vise frem sine profesjonelle bilder på en rekke arenaer:

 • Nyhetsbyråer (generelle eller spesialiserte magasiner)
 • Bildebyråer: bildebanker, forlagshus, kommunikasjonsfirma
 • Institusjonelle tjenester: fototjenester levert av lokal og sentral offentlig administrasjon, politiske partier, foreninger, offentlige tjenester
 • Uavhengig: tilby tjenester som fotograf til andre selskaper.

Stavanger er Norges fremste oljeby, med en befolkning på 142 000, så selv en amatørfotograf burde ha et stort potensial for å levere bilder til aviser, reklamebyråer og andre. Fotografering lar deg utforske kunsten å lage studioportretter, å undervise i fotografering, ta dyre- eller naturbilder, bryllupsbilder, mote-, by- og gatebilder... listen bare fortsetter!

Skal du ta vakre bilder, må du lære å tilpasse dine fotografiske omgivelser: hvordan du benytter naturlig og kunstig lys, hvordan du tilpasser deg temaet, forgrunnen og bakgrunnen. Naturlig solskinn kan for eksempel skape områder med lys og skygge, store kontraster som reduserer skarpheten og gir en mørk eller lys stemning, avhengig av fotografens årvåkenhet.

Kort sagt vil det vekke det kreative fotografiske øyet i deg å følge undervisning i fotografering!

Tips som får deg i gang med fotografering i Stavanger

For å få det beste ut av bildene dine, er det viktig å mestre utstyret ditt og vite hvordan du bruker det. Her er noen begynnertips som vil gjøre deg fortrolig med denne fascinerende kunstformen og forstå litt mer av den.

Først og fremst er det ikke tilstrekkelig å ha et imponerende teknisk utstyr for å ta vellykte bilder. Fremfor alt er det nødvendig å ha blikk for det, ta tak i rett vinkel og det lyset som kreves for å gjøre mest mulig ut av temaet eller landskapet.

Gjør det til en vane at du alltid har kameraet med deg – uvanlige situasjoner eller øyeblikk kan når som helst oppstå: det sosiale livet i Stavanger i bymiljøet, en fantastisk solnedgang … Jo mer spontane, uventede og uformelle bilder er, desto vakrere vil de være: å øve på fotografering lar deg blomstre opp gjennom improvisasjon.

Selvfølgelig kan alle lære å fange inn et landskap i et fotografi. Samtidig er det nødvendig for deg å gå videre forbi dette stadiet hvis du vil trenge dypere inn i fototekniker. Akkurat som Alexander Kielland eller Henrik Ibsen utnyttet litteraturens regler og teknikker, har alle de fremste fotografene gått veien gjennom opplæring i fotografering.

Derfor er det nødvendig å mestre tre grunnleggende ting: sensorens lukkerhastighet, blenderapertur og iso-følsomheten, og utsnitt og komposisjon (særlig regelen om det gylne snitt).

Fordelen er at læringen skjer empirisk: til forskjell fra musikkteorikurs ved musikkskolen trenger en blivende fotograf å dra ut og teste det nye utstyret for å anvende de grunnleggende tingene i fotografering som han er i ferd med å lære.

Et siste nøkkeltips: øv, slipp deg løs og ikke døm deg selv! Det er sant som det sies, at «øvelse gjør mester». Et mislykket bilde? Det gir deg muligheten til å finne ut årsaken gjennom å spørre læreren eller din private veileder i fotografering.

Ta privatundervisning i fotografi Superprof Stavanger

Det er et par flotte private veiledere i fotografering på den digitale plattformen Superprof Norge i Stavangerområdet. For en timepris på 400 kroner kan du få undervisning fra en erfaren og lidenskapelig fotograf.

All opplæring underveis mot å bli profesjonell fotograf er ofte svært kostbar, men du vil få en skreddersydd undervisning. I samarbeid med våre fotografer på Superprof får du virkelig en komplett opplæring som er tilpasset dine mål og ønsker: praktiske øvelser med beskjæring og ta bilder i Stavanger, benytte et fotoredigeringsprogram som Photoshop for å lære digital retusjering, lære å fremkalle bilder, sort-hvittfotografering og mye mer.

Hvem skulle tro at privatundervisning i fotografi kunne være en så morsom måte å utforske Stavanger by på?

Hva vil du lære?