Hjemmeside
Gi undervisning

Bli en mester i norsk med norskkurs i Drammen

🥇 Dyktige undervisere
💻 5 Norsk bokmållærere i Drammen
🔒 Verifiserte evalueringer
💸 Rimelige priser

Hva er nivået ditt?

Privatundervisning med Superprof

Se våre norsklærere i Drammen

Se flere lærere

5.0 /5

Flotte lærere med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og mer enn 1 evalueringer.

300 kr/time

Gode priser til ditt budsjett: gjennomsnittspris på 300kr/timen Gode priser til ditt budsjett: 95% av norsklærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

1 t

Responstid uten like! Våre norskundervisere svarer vanligvis innen 1time(r)

01

Finn en privatlærer i norsk (bokmål) nær deg

Se fritt gjennom alle annonsene, og velg etter dine kriterier (for eksempel: pris, nivå, tilbakemeldinger, erfaring, undervisningssted).

02

Organiser dine norskkurs i dag

Du mottar lærers kontaktinformasjon når de aksepterer din forespørsel. Planlegg deretter videre undervisningsopplegg sammen med din norsklærer

03

Få nye ferdigheter i norsk (bokmål)

Elevpasset gir deg tilgang til alle våre coacher, undervisere, lærere og mentorer. Du kan utvikle dine ferdigheter eller lære noe nytt i nesten 1000 fag

Gå gjennom annonsene til våre norsklærere.

Få bedre karakterer med et norskkurs i Drammen

Å være god i norsk, gir deg fordeler på flere områder i livet. Dette gjelder både i privat sammenheng og karrieremessig. Enten om du er glad i å skrive på fritiden, har en jobb som krever at du har god kompetanse her, eller bare trenger å forbedre din generelle kunnskap innen norsk.

Med sitt pulserende kulturliv, rike litterære historie og sin nærhet til Oslo, er Drammen stedet å være hvis du vil lære og bli inspirert.

Å studere norsk er ikke alltid like enkelt, og det kan føles som å sjonglere litt for mange baller til tider. Fra å studere Shakespeare og Amalie Skram, til å skulle bli en mester på norske dialekter og grammatikk, vil du få en stor bredde og mye spennende å bryne deg på.

Det er med andre ord mange temaer som faller under det brede paraplybegrepet norsk, og du vil etter hvert tilegne deg forståelse innenfor både språk og litteratur. Uansett om det er gjennom en privatlærer eller ved å studere på universitetet i Drammen

 

Studieområder i norskfaget

På grunnskolen blir du kjent med norskfaget gjennom ulike områder av det. En klassisk inndeling er tale, skriving, lesing og grammatikk. Dette innebærer blant annet kunnskap om ulike verker fra litteraturhistorien, å skrive debattinnlegg eller lære korrekt tegnsetting og oppbygging av avsnitt.

Den muntlige delen fokuserer på elevenes deltagelse i klasserommet. Både gjennom diskusjon med andre elever, men også ved å respondere faglig på lærerens oppfordringer.

Leseaspektet ved norskfaget tar høyde for å gi elevene god forståelse av den litterære kanon i Norge og de største verkene i verden. I tillegg er det viktig å tilegne seg en god forståelse av tekster og tolkningen av dem.

Skriving og grammatikk har som mål å gjøre elevene til gode skribenter. Dette innebærer å ha god forståelse for hva som er korrekt stavelse av ord, hvordan setninger bygges opp og hvordan man skal strukturere egen tekst for å formidle budskapet sitt til leseren.

Dette er elementer vi allerede blir introdusert for i første klasse, før det blir mer og mer avansert for hvert år som går. På videregående befinner elevene seg på et høyt faglig nivå, som setter større krav til individene. Dette innebærer spesielt et krav om individuelt arbeid, hvor elevene skal anvende all den lærte kunnskapen til å produsere egne tekster. De må også vise at de har forstått områdene innen norskfaget gjennom sitt arbeid med det.

Som du forstår er det mye som skal på plass før man kan gå videre med en egen utdanning innen faget. Er du en av dem som vil studere språk eller litteratur ved universitetet, vil det være behov for å ha en god del kunnskap fra før. Generelt i en studiehverdag er du nødt til å ha gode kunnskaper innen norskfaget, siden du blir stilt store krav til innen både lese- og skriveferdigheter. Også i arbeidslivet er dette elementært! Så hvis du mangler grunnleggende kunnskap her, vil en privatlærer kunne hjelpe deg med mye av arbeidet. 

 

Fordeler med å studere norsk

Først og fremst er det å studere norsk enormt gunstig hvis du ønsker å gå videre med en utdanning i faget. Samtidig vil det også være viktig innen mange andre områder i livet. Uansett om du ønsker en karriere eller ei med norsk i sentrum, vil du ha god bruk for lese- og skrivekunnskapene norskfaget vil gi deg.

Ved å lese tekster og gjøre deg kjent med litteratur, vil du bygge opp et mer komplekst verdenssyn og horisonten din vil bli større. I møte med andre mennesker vil du ha et større grunnlag for å kunne vise forståelse.

Du vil bli god til å analysere tekster og språk, og bli dyktig til å forstå det implisitte ved en samtale eller i en tekst. I dagens samfunn utsetter vi for tonnevis med informasjon, noe som stiller høye krav til vår bearbeiding og forståelse av den. Både innen sosiale situasjoner, innen politikk og i nyhetsbildet, vil denne kunnskapen komme veldig godt med.

Ordforrådet og grammatikken din vil ikke kun hjelpe deg i produksjonen av tekst, men også i samtale med andre. Når du skal snakke med andre og uttrykke dine meninger, vil det være viktig med et godt ordforråd og riktig språkbruk. Spesielt i sammenhenger hvor du skal overbevise og argumentere, er det viktig med god språkforståelse.

Hvis du er en av dem som ønsker å gå videre med en karriere, hvor språk spiller en viktig rolle, bør du ta norskfaget på alvor. Uansett om det er journalistikk, reklame, formidling, oversetter, i media eller i skolen, er både språk og litteratur viktige aspekt ved yrket.

I Drammen vil du kunne finne det du trenger. Her finnes mye inspirasjon, historie og flere arenaer hvor du kan lære. Byen har en rik og stolt historie som både favner om kultur, litteratur og arkitektur. Hvor er det vel bedre å studere norsk enn i Drammen?

 

Norsk i Drammen

Enten du er interessert i litteratur, journalistikk, lingvistikk eller kultur, har Drammen et tilbud for deg.

Med sin nærhet til hovedstaden har Drammen spilt en viktig rolle innen litteraturen og i produksjonen av flere kjente verker gjennom historien. Byen er hjemstedet til flere forfattere og beliggenheten gir flere muligheter til deg som er interessert i norskfaget.

Alt fra religiøse tekster, til dikt og naturalistiske romaner, vil være innen rekkevidde her. Trenger du enda flere muligheter, er Oslo kun noen minutter unna med sine mange biblioteker.

Oslo har lenge hatt sitt eget universitet, noe som også har skapt muligheter for Drammens befolkning. Med utdanning i fokus, ble også norskfagets viktige rolle understreket. I tillegg ble norskkunnskaper tilgjengelig for flere folk, og det ble mulig å studere både litteratur og språk.

Drammen har også et rikt kulturtilbud, som både gjør det gøy å bo her, men også gir muligheten til å få språklig innspill. På byens scene, blir historiske klassikere satt opp. Alt fra drama til dans er å finne på programmet, og vil gi deg et innblikk i noen av våre største klassikere gjennom tidene. I tillegg vil du bli eksponert for språk på en muntlig og levende måte, som vil berike ditt eget ordforråd.

 

Studere norsk i Drammen

Oslo har en av de største studentmassene i hele Norge, og Universitet i Oslo ligger kun et lite steinkast fra Drammen. Som landets hovedstad og alle impulsene som finnes her, er dette en populær by å studere i, hvor du har store muligheter som student.

Universitetet i Oslo har sitt helt eget institutt for språk og litteratur. Her kan du ta en rekke ulike emner, kun avhengig av hva du synes er spennende eller hvis du har noen spesifikke karriereambisjoner.

Du kan både studere profesjonsstudium slik som lærer- eller lektorutdanning, eller ta en bachelor i språkvitenskap eller bli litteraturviter. Mulighetene er med andre ord mange, og du vil ha flere av dem like i nærheten av Drammen.

Her skjer det også store ting innen forskningsfeltet, som gjør at universitetet vil kunne gi deg en helt unik innsikt i de ulike studiene. Det er i tillegg store variasjoner i hva du kan velge å skrive bachelor- eller mastergrad i, slik at du selv kan finne noe du interesserer deg for. Med en grad herfra vil du være av stor interesse for mange arbeidsgivere.

 

Få hjelp med norskfaget i Drammen

Hvis du går på en skole, høyskole eller universitetet i Drammen, får du en del hjelp gjennom institusjonen din. Det er allikevel ofte ikke dekkende hvis du sliter med å forstå enkelte deler av faget. Da kan det være en god ide å starte en kollokvie, finne en veileder, oppsøke nettressurser, skrivegrupper eller en bokklubb. Dette er hjelpemidler som vil gjøre det enklere for deg å forstå stoffet.

En kollokvie går ut på å samle likesinnede for å finne hjelp i hverandre. Hvis du studerer eller går på videregående i byen, kan du finne folk som gjør det samme som deg og lage en gruppe med dem. Dere går da gjennom pensum og viktige områder ved faget, og diskuterer dere gjennom fagstoffet. I Drammen finnes det mange hyggelige steder hvor dere kan kombinere kollokvien med en tur utendørs eller med en kaffekopp og et bakverk.

En bokklubb er også et fint hjelpemiddel, hvor dere vil diskutere tekster i plenum. Her er også konseptet en gruppe, men som retter seg spesifikt mot bøker. Dere blir sammen enige om en bok eller en tekst dere skal lese til neste økt. Neste gang dere sees vil dere gå gjennom denne og diskutere innholdet. Dette er en unik mulighet for deg å bli kjent med andre og alternative tolkninger av en tekst, som ikke var åpenbare for deg. 

 

Finne en privatlærer i Drammen

Hvis du har bestemt deg for å gå for en privatlærer, er mulighetene mange for å finne potensielle kandidater. Faktisk så mange at det er lett å gå seg vill.

Superprof er derimot en tjeneste som lar seg bla i alle norsklærerne som finnes i Drammen. Det eneste du trenger å gjøre er å angi Drammen som sted og norsk som fag.

Du vil få tilgang til profilene til alle lærerne som befinner seg i Drammen og underviser i norskfaget. Her vil du finne relevant informasjon om hvilke erfaringer de har, hvilke områder innen faget de underviser i og hvordan undervisningsstil læreren har. Du vil til og med kunne lese andre elevers erfaringer med lærerne, slik at du kan være sikker i din beslutning.

Lykke til på jakt etter en privatlærer i norskfaget!

FAQ

💰Hva er gjennomsnittprisen for en undervisningstime i Norsk bokmålkurs i Drammen?

Gjennomsnittsprisen for en undervisningstime i Norsk bokmålkurs i Drammen er 300Kr.

Prisen avhenger av faktorer som : 

  • Lærerens erfaring innen norsk bokmålundervisning
  • Sted for undervisning (hjemme eller online) og i hvilket område 
  • Varigheten og hyppigheten for undervisningen

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

Se prisene til lærere i nærheten av deg.

🎯 Hvorfor velge undervisning i Norsk bokmål i Drammen?

Norsk bokmålkurs Med en erfaren lærer, gir deg muligheten til å utvikle deg raskt innen faget.

Du velger den læreren som passer deg best.

Enkel søkemotor gir deg oversikt over de ulike lærerene.

Start ditt søk, raskt og enkelt.

💻 Kan man lære Norsk bokmål online?

Flesteparten av våre norsk bokmållærere tilbyr deres Norsk bokmålkurs online. Se gjennom alle profilene for å finne  norsk bokmålkurs online.

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for kurs innen Norsk bokmålkurs i Drammen?

5 lærere i norsk bokmål tilbyr hjelp i norsk bokmål.

Du kan se gjennom profilene deres og velge den som passer deg best.

Velg en lærer mellom 5 profiler.

✒️ Hvilken gjennomsnittsevaluering har våre Norsk bokmållærere i Drammen mottatt?

Blandt 1 ulike vurderinger, har elevene gitt et gjennomsnitt på 5.0 av 5.

Dersom det skulle oppstå et problem med undervisningen, er kundeservice tilgjengelig i ukedagene for å bistå med å finne en løsning.

For hvert fag kan du se evalueringene gitt av elever.