Utmerket
Anmeldelser

Lær Kunst og design online eller i person, med lærerutvalget vårt

Se flere lærere

5.0 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og flere enn 12 anmeldelser.

274 kr/time

De beste prisene: 95% av lærerne tilbyr første kurset gratis og gjennomsnittsprisen er 274kr/time

3 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 3time(r)

Å lære kunst og design har aldri vært
enklere

2. Organiser dine kunst og designkurs

Få kontakt med din lærer; organiser dine behov og tilgjengeligheter, planlegg første kurset. Kontaktinformasjon får du tilgang til på din profil.

3. Oppdag nye opplevelser med Formende kunst

Elevpasset gir deg ubegrenset tilgang til alle lærere, coacher og veiledere. Dyrk din nye lidenskap med engasjerte mennesker.

FAQ

💰Hva er gjennomsnittprisen for en undervisningstime i kunst og designkurs?

Gjennomsnittsprisen for en undervisningstime i kunst og designkurs er 274Kr.

Prisen avhenger av faktorer som : 

 • Lærerens erfaring innen kunst og designundervisning
 • Sted for undervisning (hjemme eller online) og i hvilket område 
 • Varigheten og hyppigheten for undervisningen

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

Se prisene til lærere i nærheten av deg.

💡 Hvorfor velge undervisning i Kunst og design?

Med en erfaren lærer i Kunst og design, gir det deg muligheten til å utvikle deg raskt innen faget.

Du velger den læreren som passer deg best.

Enkel søkemotor gir deg oversikt over de ulike lærerne.

Start ditt søk, raskt og enkelt.

💻 Gir Kunst og design undervisning online ?

Flesteparten av våre Kunst og designlærere tilbyr kunst og designkurs online.


Gå gjennom deres profil og annonser ved å bruke filteret "webcamera" på søkemotoren, for å se hvilke Kunst og designkurs som er tilgjengelige på nett. 

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for kurs innen kunst og designkurs?

95 lærere i kunst og design tilbyr hjelp i kunst og design.

Du kan se gjennom profilene deres og velge den som passer deg best.

Velg en lærer mellom 95 profiler.

✒️ Hvilken gjennomsnittsevaluering har våre Kunst og designlærere mottatt?

Blandt 12 ulike vurderinger, har elevene gitt et gjennomsnitt på 5.0 av 5.

Dersom det skulle oppstå et problem med undervisningen, er kundeservice tilgjengelig i ukedagene for å bistå med å finne en løsning.

For hvert fag kan du se evalueringene gitt av elever.

Vil du ha undervisning i kunst og design?

Velg blant mange lærere innen kunst og design!

Se flere lærere Kom i gang

La en privatlærer hjelpe deg å utvide horisonten din og utvikle dine kunnskaper og ferdigheter i Kunst og design

Popart, street art, anime eller til og med typografi – det er nesten like mange kunstarter som det er mennesker (satt litt på spissen, da). Du er kanskje ikke så bevandret i de ulike typene kunst som finnes, men du har garantert hørt om Andy Warhol. Da har du også noe kjennskap til popart! Kanskje har du hørt om Banksy – vel, det er street art! Og sånn kan listen fortsette, for du har sikkert sett alle typer kunst uten å kunne sette navn på det.

Du vet selv hva slags kunst som tiltaler deg, enten det er billedkunst, kulltegninger eller akvareller, abstrakt eller figurativt. Og skulle du velge en kunstart å utøve selv, så vil nok valget helle mot det som vekker noe i deg. or å bli god i kunst tror mange at en må ha et naturtalent, og at slike evner ikke kan læres. Dette er heldigvis en myte uten hold i. Selv om du kanskje trenger å ha en viss instinktiv evne, som i ethvert fag, kan kunst absolutt læres. Med et enkelt Google-søk kan du finne akkurat den kunstformen du vil lære i form av kurs eller privat undervisning, og du kan velge mellom kurs i små grupper eller et opplæringsprogram med din egen lærer ansikt til ansikt eller via nettet.

Det finnes helgekurs eller lengre kurs ved kunstskoler og akademier, og det finnes utallige teknikker for å lære å tegne, male, skulpturere eller datagrafikk, for den saks skyld. Warhol startet sin kunstkarriere som reklametegner, eller det vi dag kaller grafisk designer!

Hvorfor kunst?

Hvorfor ikke? Det er så mange fordeler med å lære kunst. Du husker sikkert fra da du selv var barn og hadde tegning på skolen, eller tegnet hjemme på barnerommet. Husker du hva du følte? Frihet, kanskje? Tar du penselen, kullstiften eller blyanten fatt, så vil du igjen føle deg like oppslukt som da du var barn. Vet du hvorfor? Fordi kunst er terapi. I tillegg til å få utløp for følelser, både onde og gode, så skjer det noe fysisk med hjernen vår når vi utøver kunst. Det kan øke konsentrasjonen vår, bekjempe angst og stress og generelt gi oss en bedre hjernehelse.

Ord (samtaleterapi) kan nemlig noen ganger komme til kort, og da kan kunsten være en tilleggsterapi. Begynner du å bli stiv i fingrene eller sliter med albuen? Da kan kunst hjelpe! Føring av pensel og blyant kan nemlig bidra til å holde smidigheten i leddene ved like. På det yrkesmessige planet kan kunsten også ha sine fordeler. Tenk deg hva en arkitekt må ha av kunsteriske evner, eller en grafiker. Her er en liten liste over jobber du kan ha med en kunstnerisk bakgrunn:

 • Illustratører
 • Grafiske designere
 • Tegneseriekunstnere
 • Museumskuratorer
 • Teaterscenografer
 • Tatovører
 • Motedesignere
 • TV- og filmprodusenter

Kunstkurs i Norge kan lære deg om verden

Noe av det flotte med kunst og design er at det har eksistert helt siden tidenes morgen, og har satt sitt preg på hver epoke i historien. Enten du studerer mote, kunst eller renessansen, vil opplæring i kunst utvide ditt syn på verden og se ting i et annet perspektiv. Naturligvis kan du søke på internett, eller Instagram, etter kunstverk, eller kunst gjennom tidene, men å faktisk studere kunst i kontekst vil gi deg dybden til å virkelig sette pris på både arven og konteksten til kunst og design.

Når du søker etter kunstkurs i Norge, posisjonerer du deg for å lære mye mer enn bare å male eller tegne, du vil også finne ut mye mer om verden generelt. Ved å finne ut om kontekstene kjent, historisk kunst ble skapt i, samt hvordan de ble mottatt av publikum, vil du se at det vil opplyse deg om hvordan du er i stand til å se kritisk på andre verk. I tillegg vil det også inspirere ditt unike kreative uttrykk. Hva synes du om street art? Har du et negativt syn på kunstformen? Eller anser du det ikke som kunst i det hele tatt? Kanskje du ved å lære mer om kunst kan snu inntrykket av vandalisme til en ny og oppadgående kunstform? Banksy er god for millioner. Det vil si at det er et marked for street art!

Lær kunst med privatlærer

Den beste måten å lære noe nytt på er med en privat lærer, som kan gi deg fullt fokus på dine mål. En privat kunstlærer er selv kunstner, og som brenner for å lære bort sine kunnskaper til nye kunstnerspirer. En slik privatlærer vil du finne på lærerplattformer som Superprof. Søk etter en lærer i nærheten av der du bor, slik at læreren ikke får så lang reisevei når vedkommende skal komme hjem til deg for undervisning. Mange lærere foretrekker dog å undervise i eget atelier, der elev og lærer har god tumleplass med alt av kunsterisk materiell for hånden. Gå gjennom lærerprofilene, les om lærerens erfaring, spesialitet og kvalifikasjoner. Mange av Superprof-lærerne har også omtaler fra tidligere elever på sine profiler.

Det kan være svært nyttig å høre andre elevers erfaring med læreren. De fleste Superprof-lærere gir første time gratis. Denne timen kan brukes til planlegging, kartlegging av undervisningstype og andre praktiske ting som undervisningssted og pris. Når det gjelder prisen for privatlærer i kunst i Norge, så ligger gjennomsnittsprisen på 254 kroner per time.

Fordelen med en privatlærer er at du har læreren for deg selv, og at undervisningen er skreddersydd etter dine behov og mål. Slik blir undervisningen mer intensiv, og kan gå raskere enn om du melder deg på et gruppekurs. Du kan også velge online undervisning med din egen lærer på webkamera. Da kan du søke hvor som helst i Norge, og du kan til og med søke i utlandet og slik få et større tilbud av kunstsjangere og utøvere. Det eneste du trenger et en stabil WiFi-tilkobling, og voila! Og frem til kursstart kan du jo i mellomtiden gjøre et dypdykk i livene til Jeff Koons, Shepard Fairey eller yenkoes

Hva vil du lære?