Utmerket
Anmeldelser

Lær Teater online eller i person, med lærerutvalget vårt

Se flere lærere

5.0 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og flere enn 3 anmeldelser.

303 kr/time

De beste prisene: 95% av lærerne tilbyr første kurset gratis og gjennomsnittsprisen er 303kr/time

3 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 3time(r)

Å lære teater har aldri vært
enklere

2. Organiser dine teaterkurs

Få kontakt med din lærer; organiser dine behov og tilgjengeligheter, planlegg første kurset. Kontaktinformasjon får du tilgang til på din profil.

3. Oppdag nye opplevelser med Scenekunst

Elevpasset gir deg ubegrenset tilgang til alle lærere, coacher og veiledere. Dyrk din nye lidenskap med engasjerte mennesker.

FAQ

💰Hva er gjennomsnittprisen for en undervisningstime i teaterkurs?

Gjennomsnittsprisen for en undervisningstime i teaterkurs er 303Kr.

Prisen avhenger av faktorer som : 

 • Lærerens erfaring innen teaterundervisning
 • Sted for undervisning (hjemme eller online) og i hvilket område 
 • Varigheten og hyppigheten for undervisningen

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

Se prisene til lærere i nærheten av deg.

💡 Hvorfor velge undervisning i Teater?

Med en erfaren lærer i Teater, gir det deg muligheten til å utvikle deg raskt innen faget.

Du velger den læreren som passer deg best.

Enkel søkemotor gir deg oversikt over de ulike lærerne.

Start ditt søk, raskt og enkelt.

💻 Gir Teater undervisning online ?

Flesteparten av våre Teaterlærere tilbyr teaterkurs online.


Gå gjennom deres profil og annonser ved å bruke filteret "webcamera" på søkemotoren, for å se hvilke Teaterkurs som er tilgjengelige på nett. 

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for kurs innen teaterkurs?

39 lærere i teater tilbyr hjelp i teater.

Du kan se gjennom profilene deres og velge den som passer deg best.

Velg en lærer mellom 39 profiler.

✒️ Hvilken gjennomsnittsevaluering har våre Teaterlærere mottatt?

Blandt 3 ulike vurderinger, har elevene gitt et gjennomsnitt på 5.0 av 5.

Dersom det skulle oppstå et problem med undervisningen, er kundeservice tilgjengelig i ukedagene for å bistå med å finne en løsning.

For hvert fag kan du se evalueringene gitt av elever.

Vil du ha undervisning i teater?

Velg blant mange lærere innen teater!

Se flere lærere Kom i gang

La en privatlærer hjelpe deg å utvide horisonten din og utvikle dine kunnskaper og ferdigheter i Teater

For mange kan skuespilleryrket virke både glamorøst og fullt av gode lønninger. Det er på mange måter sant, men samtidig krever det mye hardt arbeid og ingenting innen dette domenet kommer gratis. I hvert fall ikke i begynnelsen av karrieren din.

Med andre ord må du legge inn godt med innsats i starten for å opparbeide deg erfaring og kunnskap, slik at du kommer deg godt inn i skuespiller-verdenen. Heldigvis er det mange flinke fagfolk der ute som kan hjelpe deg med å bli en dyktig skuespiller. Rundt i Norge finnes det flere muligheter for deg som ønsker undervisning. Uavhengig av om du vil ta timer for å videreutvikle hobbyen din eller vil forberede deg på en karriere innen teater og skuespill.

Utdanninger ved høgskoler og universiteter

Høyere utdanning i Norge er voksende, noe som gjør tilbudene bedre og flere. Du har mange muligheter rundt om i Norge, så du trenger ikke nødvendigvis å flytte på deg. Hver av institusjonene har ofte ulike tilbud som gjør dem til unike utdanningsarenaer som kan gi deg den kompetansen du er på utkikk etter. Hvis du er på utkikk etter høyere utdanning innen bransjen, bør du sjekke ut tilbudene i nærhetene av deg. På østlandet kan du:

 • Ta en bachelor i skuespillerfaget ved Norges kunsthøgskole
 • Studere Acting ved Høgskolen i Østfold
 • Ta flere ulike utdanning innen skuespill, manus og regi ved den private NSKI høyskolen

I Midt-Norge kan du:

 • Studere Drama og Teater ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
 • Også ta en utdanning innen filmvitenskap ved NTNU
 • På Vestlandet har du muligheter innen
 • Teater og Drama ved Høgskulen i Volda
 • Anvendt teater og dramapedagogikk ved Høgskulen på Vestlandet

Dette er bare noen av tilbudene som finnes innen høyere utdanning her i Norge. Du må finne ut av hvilken del av teaterfaget du ønsker å lære om, eller om det er hele faget, og deretter undersøke hvor du kan studere. Et fint sted å starte kan være å finne ut av hvilket felt innen teaterbransjen du ønsker å jobbe med. Dette vil gjøre det enklere for deg å finne ut hva du ønsker undervisning i. Det er mange felt innenfor faget, men noen av de relevante kan være:

 • TV og film
 • Radio eller podcast
 • På teaterscener rundt om i Norge eller andre land
 • Med stand-up eller andre komedieformer
 • Improvisasjonsteater
 • Musikalforestillinger, som tar for seg skuespill, sang og dans
 • Med formidling og undervisning innen faget
 • I produksjonsapparatet med regi, manus eller sceneuttrykket

Med andre ord finnes det en rekke områder du kan ta for deg i bransjen. Start med å finne ut av hva du synes er mest interessant, slik at du kan bruke dette i jakten på riktig utdanning eller den perfekte læreren.

Det finnes mange muligheter innen teater og skuespill

Det er mange muligheter både når det gjelder hvilke teknikker du kan ta i bruk på scena og hvordan du kan legge opp din karriere som skuespiller. Du kan uttrykke spesifikke ting på scenen gjennom å anvende riktig teknikk.

Innenfor dramasjangeren kan det være viktig å fremprovosere enkelte følelser hos publikum, sammenlignet med komedien hvor helt andre følelser vil være aktuelle. Dette innebærer at du som skuespiller må mestre disse og vite når du skal bruke hvilke verktøy.

Med andre ord kan du spesialisere deg på enkelte teknikker som får frem et spesielt uttrykk på scena. Det vil innebære mye arbeid og bli bevisst på publikum og hvordan ditt uttrykk hele tiden oppfattes av teatersalen eller menneskene i kinosalen.

I tillegg vil det være stor forskjell i hvordan du må uttrykke deg, avhengig av om det spilles inn eller er direkte fra en scene. Dette er bare noe av det en privatlærer kan hjelpe deg med, for å sørge for at du har de verktøyene du trenger for å trives som skuespiller. Uansett om det er på fritida eller som en fulltidsjobb.

Lær skuespill gjennom privatundervisning

Du er ikke nødt til å ta høyere utdanning for å lære deg teaterfaget. Kanskje du allerede har tatt det, men ønsker påfyll av kunnskap. Privatundervisning vil lære deg akkurat det du trenger å kunne.

Rundt om i Norge finnes det mange muligheter for deg som kunne tenke deg å lære av en privatlærer. Hvis du ønsker å fokusere på et bestemt område eller lære en spesifikk teknikk, kan du få til akkurat dette ved hjelp av Superprof sine privatlærere.

Hvis du søker etter privatundervisning i skuespill eller teater i Norge, vil du få opp mange lærere. Hver av disse har sine fagområder som de har spesialisert seg på. Trykk deg inn på profilene deres for å lære mer om hvilke spesialfelt de ulike lærerne har.

Når du har funnet en lærer som kan lære deg det du trenger, kan du avtale første undervisningstime. Det fine med Superprof sine lærere er at de fleste tilbyr den første timen gratis. Dette er for at du skal kunne forsikre deg om at læreren er den rette for deg, før du binder deg til noe eller har endt opp med å betale for noe du ikke får noe ut av.

I løpet av denne timen vil du bli kjent med lærerens undervisningsteknikker, hva slags type pensum som anvendes og hvordan dere interagerer med hverandre. Ved å ta deg tid til å gjøre nettopp dette, vil du ha stor sannsynlighet for å finne en lærer du kan ha i lang tid!

Hvis du ønsker enda mer fleksibilitet og flere valgmuligheter, kan du til og med få undervisninga digitalt. Dette gjør at du kan velge blant alle lærerne, siden du ikke er bundet til et spesifikt sted. I tillegg vil tidspunktene for læringa kunne være veldig fleksible.

Du vil oppleve å kunne lære hvor og når du vil! Hvis du skal en tur til utlandet eller på besøk til noen, trenger du kun å ta med deg datamaskinen din med kamera og mikrofon.

Husk at uansett hvor du starter og hva du begynner med, så er det et steg i riktig retning. Lykke til!

Hva vil du lære?