Hjemmeside
Gi undervisning

Yogakurs i Trondheim

🥇 Dyktige undervisere
💻1 lærere
🔒 Verifiserte evalueringer
💸 Ingen gebyrer

Hva er nivået ditt?

Privatundervisning med Superprof

Vårt utvalg
Yogalærere i Trondheim

Se flere lærere

5.0 /5

Våre stjernelærere med et gjennomsnitt på 5.0 stjerner og flere enn 1 anmeldelser.

600 kr/time

De beste prisene: 100% av lærerene tilbyr første kurset gratis Og gjennomsnittsprisen er 600kr/time

4 t

Våre lærere svarer vanligvis innen 4time(r)

01

Finn din perfekte lærer

Se gjennom annonser og kontakt din ideelle lærer etter dine behov (pris, kompetanse, tilbakemeldinger, hjemme- eller onlinekurs).

02

Organiser dine Yogakurs

Utveksl med din lærer, forklar hva du leter etter og diskuter deres tilgjengeligheter. Planlegg deres første undervisning.

03

Opplev nye erfaringer

Elevpasset (månedsabonnement) gir deg tilgang til alle våre undervisere. Oppdag og engasjer deg i nye emner. Møte vidunderlige lærere i Trondheim.

Se alle våre Yogakurs

Bli undervist av de beste lærerne i Trondheim på dine Yogakurs

Lær deg yoga med hjelp av en yogainstruktør!

Våre liv blir travlere og travlere. Vi blir mer tid bak datamaskiner og med telefoner, og det hører på en måte med i den moderne verden vi lever i dag.  ... det kan være vanskelig å finne tid til å koble av, og det er forventinger fra flere hold Det kommer nok ikke som noen overraskelse at mennesker i Trondheim, og ellers i Norge, i økende grad vender seg til yoga som et middel for å hjelpe dem å leve et sunnere og mer balansert liv, både fysisk og mentalt. Navnet "yoga" kommer fra sanskriten «yug» og beskriver forestillingene om enhet og disiplin. Opprinnelig ble det overført gjennom en muntlig veksling fra lærer til student. Yoga-praksisen ble til slutt definert i «Yoga-Sutra», en 2000 år gammel filosofisk veiledning, som skal hjelpe deg å takle utfordringene ved å være menneske, skrevet av den indiske vismannen Patanjali. Det er mange stiler innen yoga, og å komme i gang kan være litt forvirrende - spesielt med alle alternativene som finnes i Trondheim! Hvordan finner du ut hvilken yogastil som passer for deg? 'Hatha yoga’ refererer til det fysiske aspektet ved yoga, designet rundt aktivitet og balanse for å tilpasse og roe kropp, sinn og ånd. Dette betyr at vinyasa, Ashtanga, Iyengar og Power Yoga er en del av Hatha. Hvis du er nybegynner innen yoga, er hata-yoga et fint sted for å lære seg det grunnleggende. Etter å ha mestret det grunnleggende, er mange yogier sultne på nye utfordringer der de kan utfordre sin fysikk og selvdisiplin. Det er her bikram-yoga kommer inn.

Hva er bikram-yoga?

Med sitt utspring i tradisjonelle yoga-teknikker innen hata, er bikram ansett som den opprinnelige varmebærende yogastilen, og franchisen har utviklet en «kultfølelse» gjennom sin utvikling. Teknisk sett er bikram en stil innen hatha-yoga, ved at den kombinerer stillinger og pust, men føler mye strengere regler. Den utøves i 40 grader, og hver økt er 90 minutter lang og involverer 26 stillinger og 2 faste pustemønstre. Hver lærer må være bikram-sertifisert og vil følge et fastsatt program. Så uansett om du er i Midtbyen eller på Bakklandet, så vil timen følge samme struktur. Dette programmet er en del av det som gjør øvelsen til bikram, hvor konstant dialog gjennom hele økten er et viktig prinsipp. Du lurer kanskje på historien bak denne varme og litt sære yogastilen? I den eldgamle historien til yoga er bikram faktisk en ganske ny oppfinnelse. Først på 1970-tallet ble typen utviklet av en fire ganger indisk yogamester, Bikram Choudhury. Og i senere tid har det utviklet seg til å bli en populær treningsform med Beyoncé, Lady Gaga og George Clooney. Bikrams idé var å ta en praksis som lenge hadde eksistert og gjøre den tilgjengelig for samtidens mennesker.

Fordelene med å gjøre bikram-yoga i Trondheim

Det sier seg selv at yoga er utrolig gunstig for både din mentale og fysiske velvære, og gir et avbrekk fra det travle livet i Trondheim. Men hva er det som gjør bikram så spesiell? Som mange av yoga-stilene, øker bikram styrken og fleksibiliteten din, og hjelper deg i mange tilfeller med å regulere vekten din. Det er også en form for forsiktig trening, noe som gjør den egnet for løpere med såre ledd som søker aktiv restitusjon. I følge bikramyogaen, gir tilførselen av varme kroppen mulighet til å bli mer elastisk og fleksibel, i tillegg ti å forbedre sirkulasjonen i hele kroppen. Et annet viktig poeng er at den hjelper deg å svette ut giftstoffer (mange bikram-yogier hevder å føle seg rene og «rensede» etter trening). Varmen sies også å lindre smerter som kan være forårsaket av leddgikt, slik som leddsmerter, men også kneskader eller ryggproblemer. Over tid bør du se forbedringer i glukosetoleransen (evnen til å behandle sukker), blodlipidprofilen (målet på kolesterol og fett i blodet) og bentettheten din.

Utfordringene med å lære bikram-yoga i Trondheim

Alle de nevnte fordelene kommer ikke gratis. Enkelte økter kan være utrolig utfordrende, og du bør ikke bare impulsivt delta på en bikramtime. Det anbefales på det sterkeste å lære seg det grunnleggende innen yoga først. For det første er det veldig varmt. Den ekstreme varmen kan forårsake problemer for mennesker som har kardiovaskulære problemer, høyt blodtrykk eller høyere følsomhet for dehydrering. Det overfylte rommet, varmen og svetten kan føles overveldende og vanskelig for en førstegangsdeltaker. Så tenk litt igjennom dette og forbered deg selv på hva du kan oppleve. Instruktøren vil snakke deg gjennom bevegelsene, så lytt til de verbale signalene og vær til stede i øyeblikket, slik at du kan nå en meditativ tilstand. Men vær klar over at det kan være vanskelig for deg å følge de første øktene, så ta deg god tid og vær tålmodig i starten.

Bikram-yoga for første gang

Det er noen tiltak du kan gjøre for å sørge for at din første økt med bikram-yoga blir trygg og gir det lysten på mer. Du vil svette mye i løpet av økten, så begynn å drikke kontinuerlig rundt 24 timer før; Ikke drikke masse vann like før, da kan du ende opp med å måtte gå flere vendinger på toalettet. Unngå å spise i 1-2 timer før økta. Ta med vannflaske: instruktøren kan ikke gi mange pauser under økten, så lytt til kroppen din og stopp for å hvile og drikk ved behov. Kle deg riktig: mange bikram-yogier trener i så lite klær som mulig, slik som shorts og singlet. Hvis du foretrekker å tildekke deg mer, velg formtilpassede klær, unngå bomullsstoffer og noe som begrenser din bevegelighet. Ta med din egen yogamatte og håndklær (vi foreslår flere håndklær). Mange yogaskoler tilbyr utstyr, men de fleste foretrekker å svette på egen matte! Kom 30 minutter tidligere, i hvert fall på din første økt, slik at du kan presentere deg for instruktøren og fortelle om eventuelle begrensinger eller forhold med helsa di.

Ta yoga-gruppetimer i Trondheim!

Det finnes faktisk en rekke hot-yoga-timer i Trondheim, som kan gjøre godt i kombinasjon med det varierende været. Bikram-yoga finnes hos flere aktører, og et av disse er 3T. 3T har flere treningssentre rundt om i Trondheim, og 3T-Rosten, 3T-Midtby’n, 3T-Leangen og 3T-Ranheim tilbyr bikram-yoga, også kalt hot-yoga. Med andre ord har du mulighet til å undersøke disse ulike stedene og finne ut hva som passer best for deg! Zenit Yoga, som holder til på Bakklandet har et bredt tilbud innen yoga. Her kan du være med på alt fra workshops, til lengre kurser og personlig veiledning. Avhengig av om du vil lære det grunnleggende eller mer avanserte sider av yoga, så vil du nok finne noe som passer deg her.

Privatundervisning i yoga

Det kan virke skremmende å skulle ta gruppetimer i yoga, spesielt hvis du er en nybegynner innen faget. Da vil nok privatundervisning kunne være noe for deg! Her vil du kun trenge å forholde deg til lærere din, og denne fagpersonen vil lede deg gjennom sekvenser av yogaposisjoner. Du vil få tid til å forstå den åndelige siden av yoga, og kjenne at muskler og ledd blir elastiske i takt med øvelsene du gjør. Læreren vil kontinuerlig gi deg tilbakemeldinger og sørge for at praksisen din er riktig, slik at du ikke pådrar deg skader eller får dårlige vaner.

Å finne riktig yogainstruktør i Trondheim

Å finne en yogainstruktør som er på bølgelengde med deg er viktig for å oppnå en god praksis. Uansett om du er på utkikk etter en som kan veilede deg innen bikram eller andre stiler, vil det være like viktig med en god lærer du kan forholde deg til. Det kan være vanskelig å vite hva som er bra, og hvilke lærere som underviser på en god og faglig måte. Se etter en sertifisert yogalærer, som har gått på kurs og gjerne har en del erfaring. Neste steg blir å booke en time, slik at du kan finne ut om personen er noe for deg. For å komme i gang kan du jo undersøke en eller flere av disse mulighetene:

  • Hør med venner eller bekjente om de har noen erfaringer,
  • Les instruktørens undervisnings- og praksismetode for å finne ut hvordan de jobber,
  • Snakk med potensielle instruktører, spør dem om deres erfaring, filosofi og personlige praksis,
  • Delta på en prøvetime,
  • Undersøk annonser på internett og sosiale medier.

Superprof kombinerer alle disse søkemetodene i en plattform for å gjøre det lettere for deg å finne den perfekte veilederen for deg i Trondheim. Instruktørene våre har en rekke ulike erfaringer, fra de helt nyutdannede til de som har vært i bransjen lenge. Dette er noe som også påvirker prisene de tilbyr. Bla gjennom katalogen vår med mange ulike yogainstruktører, til du finner en pris og plassering som passer deg. Hver profil følger samme format, slik at du enkelt kan sammenligne hver veilederes erfaringer, kompetanseområder og metodikk. Det er til og med anmeldelser og anbefalinger fra tidligere og nåværende elever, som skal gi deg en enda bedre ide om instruktøren er noe for deg. Helt til slutt er det viktig å nevne at de fleste yogalærerne på Superprof tilbyr første time gratis, slik at du kan sjekke om læreren er noe for deg, før du trenger å binde deg til noe. Lykke til!  

FAQ

💰Hva er gjennomsnittprisen for en undervisningstime i Yogakurs i Trondheim?

Gjennomsnittsprisen for en undervisningstime i Yogakurs i Trondheim er 600Kr.

Prisen avhenger av faktorer som : 

  • Lærerens erfaring innen yogaundervisning
  • Sted for undervisning (hjemme eller online) og i hvilket område 
  • Varigheten og hyppigheten for undervisningen

97% av lærerne tilbyr første undervisningstime gratis.

Se prisene til lærere i nærheten av deg.

🎯 Hvorfor velge undervisning i Yoga i Trondheim?

Yogakurs Med en erfaren lærer, gir deg muligheten til å utvikle deg raskt innen faget.

Du velger den læreren som passer deg best.

Enkel søkemotor gir deg oversikt over de ulike lærerene.

Start ditt søk, raskt og enkelt.

💻 Kan man lære Yoga online?

Flesteparten av våre yogalærere tilbyr deres Yogakurs online. Se gjennom alle profilene for å finne  yogakurs online.

🎓 Hvor mange lærere er tilgjengelige for kurs innen Yogakurs i Trondheim?

1 lærere i yoga tilbyr hjelp i yoga.

Du kan se gjennom profilene deres og velge den som passer deg best.

Velg en lærer mellom 1 profiler.

✒️ Hvilken gjennomsnittsevaluering har våre Yogalærere i Trondheim mottatt?

Blandt 1 ulike vurderinger, har elevene gitt et gjennomsnitt på 5.0 av 5.

Dersom det skulle oppstå et problem med undervisningen, er kundeservice tilgjengelig i ukedagene for å bistå med å finne en løsning.

For hvert fag kan du se evalueringene gitt av elever.